politie twente

nagekomen persberichten politie twente zondag 19 april 2009

rosita de vries & gerdien rotgers: 053-4555588

politie twente zoekt getuigen van aanranding en mishandeling enschede
de politie twente zoekt getuigen van een aanranding en mishandeling van een 16-jarige enschedese.

zaterdagnacht 19 april omstreeks 03.15 uur fietst een 16-jarige enschedese vanaf het centrum alleen over de haaksbergerstraat richting helmerhoek. ter hoogte van het ziekenhuis valt haar op dat een man achter haar fietst en haar blijft volgen. hoe hard zij ook fietst hij blijft haar volgen. aangekomen bij de rotonde met de helmerzijdeweg ziet zij twee mensen lopen. zij vervolgt haar weg richting fietstunneltje. de man blijft haar volgen. zij is nu zo bang dat ze op de disselhoek stopt. plotseling staat de fietser naast haar en begint haar zonder enige aanleiding te slaan en onzedelijk te betasten. hierop begint zij hard te gillen en de bewoner van het pand komt naar buiten. de bewoner treft de 16-jarige overstuur aan. de fietser is er dan al vandoor gegaan.

het signalement van de verdachte fietser is: . nederlandse man
. ongeveer tussen 20 en 30 jaar . normaal postuur
. ongeveer 180 lang
. zeer kort bruin haar
. gekleed in een spijkerbroek met vermoedelijk een wit vest met capuchon en witte schoenen . van de fiets is slechts bekend dat die tijdens het fietsen piepende geluiden maakt

getuigenoproep:
het team zeden van de politie twente is gelijk een onderzoek gestart, om de dader te kunnen achterhalen. op dit moment is het buurtonderzoek in volle gang. een aantal getuigen heeft al waardevolle informatie kunnen geven. echter het onderzoeksteam zou ook graag in contact komen met de twee personen, die op het moment dat de 16-jarige over de rotonde haaksbergerstraat met de helmerzijdeweg fietst, daar lopen.

kent of bent u het stel dat tussen 3.15 uur en 3.30 uur op bovengenoemde rotonde heeft gelopen, of heeft u andere informatie over deze zaak, belt u dan met de politie twente 0900-8844. anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.

(09-045187)

vermist meisje terug gevonden
vriezenveen
na een grootscheepse zoekactie is op zondag 19 april rond 14.50 uur een 8-jarige meisje uit vriezenveen ongedeerd teruggevonden. ze was sinds de ochtend vermist en op een skelter van huis vertokken.

rond 10.50 uur kreeg de politie melding van haar vermissing. het gebied rondom de woonplaats van het meisje werd volledig uitgekamd. met inzet van bewoners uit vriezenveen, westerhaar en vroomshoop, politie en helikopter werd het meisje terug gevonden bij de spartelvijver in sibculo. het meisje speelde daar en was ongedeerd. inmiddels is het meisje teruggebracht naar haar ouders.


---- --

Deel: ' Politieberichten Twente 19-04-2009 '


Lees ook