politie twente

persberichten politie twente dinsdag 24 maart 2009

kluis leeggehaald

enschede

politie twente verzoekt getuigen zich te melden.

op dinsdag 24 maart 2009 omstreeks 4.29 uur is er ingebroken in een winkel gevestigd aan de zweringweg in enschede. men heeft geld uit de kluis weggenomen. de dader(s) heeft/hebben de achterdeur geforceerd. de forensische rechercheurs van politie twente hebben een technisch onderzoek ingesteld. mochten er mensen in de omgeving bijzonderheden hebben waargenomen dan worden zij verzocht contact met de politie op te nemen. dit kan aan het politiebureau of telefonisch; 0900-8844 of anoniem bel m. 0900-7000 (09-033000)

aanrijding met letsel

oldenzaal

een 57-jarige man raakte gewond bij een aanrijding. hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

een 56-jarige automobiliste uit oldenzaal reed over de graveneslaan te oldenzaal. ze kwam uit de richting rondweg en reed in de richting van de thijlaan. op het kruispunt met de thijlaan en de graveneslaan nam de vrouw de binnenbocht. hierbij zag ze een 57-jarige man uit oldenzaal, die daar fietste, over het hoofd. de man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-033000)

politie zoekt bestuurster ford ka

borne

een 16-jarige jongen werd aangereden door een onbekend gebleven bestuurster van een ford ka. politie verzoekt de bestuurster zich te melden.

op zondagmiddag 22 maart omstreeks 16.00 uur reed een 16-jarige jongen op zijn scooter over de stationstraat. hij reed in de richting van de deldensestraat. bij de kruising met de parallelweg kwam hij in aanrijding met een bestuurster van een ford ka. de jongen is op de motorkap terecht gekomen. de jongen heeft na de aanrijding geen gegevens van de bestuurster gekregen. de politie verzoekt aan de bestuurster van de ford ka zich te melden. de 16-jarige jongen heeft naar aanleiding van het ongeval nekklachten en kan hierdoor niet naar school. de bestuurster kan zich melden aan een politiebureau of telefonisch 0900-8844. (09-032894)

snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

diepenheim

politie heeft rijbewijzen in beslaggenomen nadat hoge snelheden werden geconstateerd.

bij de afdeling hof van twente kwamen klachten binnen dat er hard gereden werd op de needseweg in diepenheim. daarom stonden agenten een half uur te controleren op zaterdag 21 maart vanaf 16.30 uur. de maximum snelheid betreft 80 km/u. een 22-jarige motorrijder uit eibergen reed met een snelheid van 132 km/u. deze beginnende bestuurder kreeg hiervoor een flinke boete. tijdens het uitschrijven van deze bekeuring passeerde een automobilist de agenten met een snelheid van 202 km/u. de politieagent herkende de bestuurde van deze auto, een 24-jarige man uit goor. hij wordt benaderd door de politieagenten over zijn rijgedrag. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs wordt in beslag genomen.

meteen daarna reed een automobilist uit den haag over de needseweg met een snelheid van 164 km/u. zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-032429)

enschede
een 30-jarige automobilist uit losser kon gisteravond, 23 maart 2009 omstreeks 22.02 uur, zijn rijbewijs inleveren. politieagenten, die in een onopvallende auto surveilleerden, zagen de automobilist over de gronausestraat in enschede door het rode verkeerslicht rijden. toen de agenten hem hierover wilden aanspreken zagen ze dat de bestuurder er met hoge snelheid verder reed. er werden snelheden geconstateerd die 50-60 km/u hoger waren dan de toegestane snelheid. uiteindelijk werd de bestuurder in losser gecontroleerd. daar roken de agenten dat de man alcohol had gedronken. de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. daar bleek dat hij een promillage had van 1. zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij te hard heeft gereden. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcohol reed. ( 09-033265)

politie twente houdt weer verdachten aan voor schietpartij

hengelo

gisteravond werden twee mannen, van 19 jaar uit almelo en aalten, aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. een 18-jarige man werd tevens aangehouden omdat in zijn woning een gasalarmpistool werd aangetroffen.

de politie twente heeft gisteravond, maandag 23 maart, in twee woningen in almelo huiszoeking gehouden. in de woning van een 18-jarige man werd een gasalarmpistool aangetroffen. de man werd daarom aangehouden en opgesloten. hij wordt vandaag, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. deze man is geen verdachte van de schietpartij in hengelo. in de woning van de 18-jarige man was een 19-jarige man uit aalten op bezoek. deze man werd verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in verzekering is gesteld. gisteravond werd op de openbare weg in almelo werd een 19-jarige man aangehouden. ook hij is overgebracht naar het politiebureau, opgesloten en in verzekering gesteld. de beide mannen zijn door een arrestatieteam aangehouden.

rechercheurs van politie twente zijn volop bezig met het onderzoek. diverse getuigen van de schietpartij, die vrijdagmorgen plaatsvond in het centrum van hengelo, worden gehoord. de politie is nog op zoek naar getuigen die nog niet met het rechercheteam hebben gesproken. tevens wil ze graag beeldmateriaal, foto's en video-opnamen, bekijken die door de aanwezige personen gemaakt zijn. zij kunnen zich melden bij het politiebureau in hengelo of bellen met 0900-8844. (09-031733)

aangehouden na bedreiging met de dood van o.a. politiemensen

rijssen / enter

een man uit enter is maandag de 23e maart aan het eind van de middag aangehouden. hij wordt ervan verdacht meerdere personen, waaronder een aantal politiemensen met de dood te hebben bedreigd.

maandagmiddag 23 maart werd om ongeveer 17.00 uur gemeld dat bewoners van een woning aan de holsterstraatweg in rijssen door een man telefonisch met de dood werden bedreigd. ook toen politiemensen in de woning aanwezig waren gingen deze bedreigingen door. de bedreiger wilde geld van de bewoners. de 47-jarige hoofdbewoner heeft aangifte gedaan waarop besloten werd om de bedreiger, een 45-jarige man uit enter, aan te houden.

bij de woning van de man in enter werden ook de politiemensen bedreigd met de dood. de man gooide vanaf de bovenverdieping een aantal voorwerpen, waaronder een scherpe kantensteker, in de richting van de politiemensen. de politiemensen konden maar ternauwernood ontwijken. de man wilde niet naar beneden komen waarop werd besloten een politiehond in te zetten. de man werd in zijn been gebeten waarna hij overmeesterd kon worden. hij is aangehouden en in eerste instantie voor behandeling van de beetwonden overgebracht naar het ziekenhuis in almelo. ook in het ziekenhuis gingen de bedreigingen ten opzichte van de politiemensen door. na behandeling is hij overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de avond voor nader onderzoek in verzekering is gesteld en opgesloten. (09-033202)

tel. 053-4555588


---- --

Deel: ' Politieberichten Twente 24-03-2009 '


Lees ook