politie twente

persberichten politie twente 26 augustus 2010

marije versteeg: 053-4555588

snelheidscontrole

oldenzaal

woensdag 25 augustus is tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op twee locaties in oldenzaal. in totaal zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven.

er werd gecontroleerd aan de schipleidelaan en de eektestraat in oldenzaal. tien automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden. daarnaast werden twee bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel. (2010077034)

fietsenkijkdag politie oldenzaal

oldenzaal

op vrijdag 3 september van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdag 4 september van 13.00 tot 16.00 uur vinden er weer fietskijkdagen plaats bij de politie in oldenzaal.

op dit moment staan er in oldenzaal vele fietsen te wachten op hun eigenaar. mist u een fiets, dan bent u op deze dagen welkom in het politiebureau aan de noordwal 98 in oldenzaal om te kijken of uw fiets ertussen staat.

de kijkdagen vinden plaats op:
- vrijdagavond 3 september van 18.30 tot 21.30 uur
- zaterdag 4 september van 13.00 tot 16.00 uur

u wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen.

zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. er vindt geen particuliere verkoop plaats.

man gewond bij bedrijfsongeval

nijverdal

een 32-jarige man uit nijverdal raakte woensdag 25 augustus gewond bij een bedrijfsongeval. dit gebeurde omstreeks 15.15 uur op een bouwterrein aan de grotestraat in nijverdal.

de 32-jarige man is van een verdiepingvloer van een in aanbouw zijnde woning gevallen. de man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

de arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (2010077038)

winkeldief op heterdaad betrapt

enschede

woensdag 25 augustus is omstreeks 16.00 uur een 46-jarige winkeldief op heterdaad betrapt in een winkel aan de klanderij in enschede. de man had geprobeerd een videocamera te stelen, maar hij werd betrapt door een beveiligingsmedewerker. de politie werd ingeschakeld. de man is aangehouden en in verzekering gegaan omdat hij zich niet aan eerdere schorsingsvoorwaarden heeft gehouden. (2010077039)

man gewond bij aanrijding

aadorp

een 58-jarige man uit wierden raakte woensdag 25 augustus omstreeks 16.15 uur gewond bij een aanrijding op de aadorpweg. de man kwam vanaf het bedrijvenpark twente. hij wilde de aadorpweg oversteken en zag hierbij een van rechts komende 54-jarige automobilist uit vriezenveen over het hoofd. een aanrijding kon niet worden voorkomen. de 58-jarige wierdenaar moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010077041)

passagier bromfiets gewond bij aanrijding

enschede

woensdag 25 augustus vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats op de kruising voortsweg / roomweg in enschede. een 25-jarige bromfietser uit enschede reed op de voortsweg. op de kruising met de roomweg verleende hij geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit overdinkel die op de roomweg reed. een aanrijding was het gevolg. een 44-jarige vrouw uit enschede, die achterop de bromfiets zat, raakte hierbij gewond. zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. de bromfiets bleek niet te zijn verzekerd. proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang en het niet verzekeren van de bromfiets is opgemaakt. (2010076962)

aanhanger gestolen, de politie zoekt getuigen

holten

tussen dinsdag 24 augustus 16.00 uur en woensdag 25 augustus 06.45 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een stal bij een woning aan de oude stationsweg in holten. uit de stal is een aanhanger met daarop diverse gereedschappen gestolen. de kentekenplaat is achtergelaten.

de aanhanger heeft de volgende bijzonderheden:
- enkel-as, wit van kleur met een gesloten harde opbouw.
- 2 verschillende spatborden. rechtsachter zichtbare schade.
- zwarte imperial op het dak.
- op de achterzijde een grote sticker '4wd' en een sticker met daarop 'mammout'.

de politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de inbraak, of die mogelijk weten waar de aanhanger nu is. zij worden verzocht contact op te nemen met politie twente, team holten, via het telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2010076821)

huisverbod uitgereikt

rijssen

een 20-jarige vrouw uit rijssen heeft woensdag 25 augustus een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. de vrouw wordt verdacht van het bedreigen van haar 24-jarige vriend. (2010077046)

huisverbod
het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. de maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. de burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. de uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

inbraak, de politie zoekt getuigen

almelo

in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 augustus heeft een inbraak plaatsgevonden bij een bedrijf aan de klinkerweg in almelo. de politie is op zoek naar getuigen.

de inbraak heeft plaatsgevonden tussen dinsdag 24 augustus 18.00 uur en woensdag 25 augustus 08.00 uur. er zijn in totaal 36 grote truckbanden weggenomen. deze banden heeft men over het hekwerk moeten gooien om ze vervolgens mee te nemen.

mogelijk zijn er mensen die iets hebben gezien tussen genoemde tijdstippen, dat van belang kan zijn voor het onderzoek. zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam almelo. dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2010076842)

man aangehouden voor bezit drugs

hengevelde

woensdagavond 25 augustus is een 16-jarige jongen uit hengevelde aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

woensdagavond hielden surveillerende agenten de jongen ter controle staande. de jongen bleek harddrugs bij zich te hebben. de jongen is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. de ouders van de jongen zijn in kennis gesteld. (2010077136)

drie mannen aangehouden voor mishandeling

enschede

donderdagmorgen 26 augustus werden surveillerende agenten omstreeks 05.00 uur op de korte hengelosestraat in enschede aangesproken door een getuige die had gezien dat op de marktstraat iemand in elkaar was geslagen.

drie mannen zouden een 21-jarige enschedeër hebben mishandeld omdat zij dachten dat deze enschedeër een fiets had gestolen. eén van de mannen, een 19-jarige wierdenaar, bleek de enschedeër te hebben geslagen. vervolgens is hij samen met de andere mannen, twee groningers van 19 en 20 jaar, weggelopen zonder eerste hulp te verlenen aan de enschedeër. de 21-jarige enschedeër moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. de drie mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010077164)

twee inbraken buitengebied haaksbergen, de politie zoekt getuigen

haaksbergen

in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 augustus is een inbraak gepleegd in een schuur bij een woning aan de schaddenweg in haaksbergen. uit de schuur is een zitmaaier, een fiets en een aantal elektrische (hand)gereedschappen weggenomen. omstreeks 08.15 uur bemerkte de bewoner dat in de schuur was ingebroken. de daders zijn via een raampje in de schuur gekomen.

ook is op woensdagmorgen 25 augustus een inbraak gepleegd in een loods van een bedrijf aan de kwekerijweg in haaksbergen. in de loods stonden verschillende bedrijfsbusjes geparkeerd. uit deze bedrijfsbusjes zijn diverse gereedschappen weggenomen. op beelden van de beveiligingscamera's van dit bedrijf is te zien dat de inbraak van 02.40 tot 03.30 uur heeft plaatsgevonden.

wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. zij worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam haaksbergen. dit kan via het algemene nummer van politie twente 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2010076875)

---- --

Deel: ' Politieberichten Twente 26-08-2010 '


Lees ook