Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11/10/99

Persberichten 10 november 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Bloemstuk met vuur gesnoeid
Dinsdagavond heeft een 16-jarige Eindhovenaar een brandje veroorzaakt in een sportcentrum aan de Theo Koomenlaan. Een bloemstuk kriebelde de jongen in de nek. Dit irriteerde hem zodat hij besloot het bloemstuk te snoeien met een aansteker. Het bloemstuk vatte vlam en moest worden geblust. Er is enige schade. Na verhoor door de politie kon de jongen naar huis.

Eindhoven: Doktersjas gestolen uit Diaconessenhuis Dinsdagnacht rond 24.00 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Eindhoven, gekleed in doktersjas, aangehouden in een café aan de Markt. Bij zijn aanhouding maakte de man een verwarde indruk. De man bleek de jas te hebben weggenomen uit het Diaconessenhuis. Op het parkeerterrein van het ziekenhuis zijn de ruiten van enkele auto's ingeslagen; onderzocht wordt of de man hierbij betrokken is.

Eindhoven: Motor gestolen
Aan de Lichtenberg is woensdagmorgen tussen 3.00 en 7.00 uur een zwarte Suzuki motorfiets, kenteken MS-96-PS, uit een voortuin gestolen.

Helmond: Inbraken in woningen
In twee woningen in het Ameidepark is dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur ingebroken. Uit de woningen zijn diverse gouden en zilveren sieraden en ongeveer honderd gulden ontvreemd. De daders hebben aan de achterzijde van de woningen respectievelijk een raam en deur opengebroken. Aan de Rubensstraat is tussen 20.00 en 24.00 uur de achterdeur van een woning opengebroken en zijn een stereo- en video-installatie, diverse videobanden en een geldbedrag gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Op de Oude Bosschebaan is woensdagmorgen om 7.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Twee bromfietsers kregen een bon omdat hun verlichting niet in orde was. Een bestuurder had geen bromfietscertificaat. Hij ging ook op de bon.
Op de Generaal Pattonlaan, de Generaal Marshallweg, de Groenewoudseweg en de Orpheuslaan zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. Dit gebeurde met de lasergun. Er zijn 26 bekeuringen gemaakt. De hoogste snelheid was 72 kilometer per uur. Deze snelheid werd gemeten op de Orpheuslaan. Op alle wegen geldt een snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Hennep in woning aangetroffen
In een woning aan het Gelderlandplein zijn dinsdagmiddag om 12.00 uur acht personen aangehouden. Er was informatie binnengekomen dat er een hennepkwekerij zou zijn. Dat bleek niet het geval, er waren wel hennepplanten binnen. De aangehouden personen waren bezig de toppen van de stengels te knippen. De aangehouden verdachten zijn Eindhovenaren van 27 tot 65 jaar oud. Onder hen is de 48-jarige bewoonster van de woning. De aangetroffen hennep, die hoofdzakelijk uit toppen bestond, woog 32 kilogram. Dat komt neer op een straatwaarde van ongeveer f 200.000,=. Twee verdachten hadden veel geld bij zich, ongeveer f 3.000,=. Dit geld is ook in beslag genomen. De politie Strijp doet onderzoek naar de herkomst van de hennep.

Helmond: Onder invloed
Om 4.00 uur woensdagmorgen is een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op de Nachtegaallaan, nadat hij met grote snelheid vanuit de Uiverlaan wel erg ruim door de bocht kwam gereden. De man gaf aan gedronken te hebben. Dit werd bevestigd door de ademanalyse waarbij 1,15 pro mille werd gemeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Driemaal scheepsrecht
Op dinsdag is een 44-jarige man drie maal aangehouden. Om 16.35 uur werd tegen deze man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, proces verbaal opgemaakt omdat hij overlast bezorgde in een activiteitencentrum aan de Azalealaan. Een aantal uren later, om 20.00 uur, werd de man aangehouden na het stelen van een fles bier uit een supermarkt aan de Zuid Koninginnewal. De man kwam vervolgens om 23.00 uur naar het politiebureau in het centrum, waar hij wilde overnachten. Omdat hij zich ook hier agressief gedroeg en een deur vernielde, werd hij voor de derde maal die dag aangehouden.
Eindhoven: Autodiefstal
Op het Hertog H. van Brabantplein is dinsdagnacht een zwarte Volkswagen Golf, kenteken PZ-RB-41, gestolen.

Eindhoven: Brandende vrachtauto veroorzaakt opstoppingen Woensdag om 6.00 uur heeft een brandende vrachtauto voor verkeersopstoppingen gezorgd op de A2 ter hoogte van de toerit Noord Brabantlaan. Doordat de rem van de oplegger aanliep is alles heetgelopen en heeft de lading hout vlamgevat. De chauffeur heeft de combinatie naar de vluchtstrook gereden en de trekker losgekoppeld. De brandweer heeft de lading geblust en gelost. Tijdens het incident was de rechterrijstrook afgesloten waardoor een file ontstond. Omstreeks 7.00 uur vond op dezelfde hoogte in tegengestelde richting een aanrijding plaats waarbij 5 personenauto's waren betrokken. Hierbij was alleen blikschade. Om 8.00 uur is de weg weer vrijgegeven. Er stonden toen al wel kilometerslange files.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden
Op het Rembrandtplein is woensdag om 10.00 uur een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen dat deze man zich in een busabri aan de St. Josephlaan erg agressief naar andere wachtenden gedroeg. Hij had een mes achter de broeksband. De politiemensen zagen de man in de bus stappen. Bij de volgende bushalte op het Rembrandtplein is de man uit de bus gehaald. Buiten de bus wilde hij een passerende man aanvallen. Het mes is in beslag genomen. Op het politiebureau is de crisisdienst van het Riagg in kennis gesteld. De man is in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Autodiefstal
Op het Hertog H. van Brabantplein is dinsdagnacht een zwarte Volkswagen Golf, kenteken PZ-RB-41, gestolen.

Deel: ' Politieberichten uit Eindhoven en Helmond '
Lees ook