Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2001
Persberichten stad Utrecht, 09.10 uur

Autodieven gepakt

UTRECHT Aan de Grietstraat zijn zondag twee Utrechters van 29 en 34 jaar aangehouden nadat zij in een gestolen auto waren gezien door de politie. De bestuurder kon direct worden aangehouden, de andere verdachte probeerde eerst nog lopend te ontkomen. De twee zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De auto bleek eerder te zijn gestolen in Vianen. De politie trof daarnaast een aantal goederen aan die van diefstal afkomstig waren.

Snelheidscontrole

UTRECHT Aan de Amsterdamsestraatweg is zondagmiddag gecontroleerd op snelheid. Van de 785 voertuigen die gecontroleerd werden reden er 287 te snel langs de post. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 50.

Bromfietser raakt gewond

UTRECHT Een 12-jarige jongen uit Utrecht is zondagmiddag omstreeks half zes gewond geraakt toen hij op de Utrechtseweg met zijn bromfiets in botsing kwam met een auto. De jongen zat vermoedelijk als bijrijder achterop maar vlak voor de kruising stapte de bestuurder af en reed de jongen een stukje alleen. Hij reed daarbij voor een 61-jarige automobiliste uit Utrecht onverwachts de weg op waardoor zij een aanrijding niet meer kon voorkomen. De jongen liep verwondingen op aan zijn hoofd en been. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. De jongen moet nog verhoord worden door de politie.

Onder invloed op de vlucht

UTRECHT - Na een achtervolging door de wijk Lombok kon zondagavond omstreeks kwart over acht op de Makassarstraat een 29-jarige man uit Utrecht worden aangehouden.
Agenten hadden de auto van de man kort daarvoor zien rijden op de Stationsdwarsstraat en op het Westplein waar de bestuurder door rood reed. Omdat ook de APK van de auto was verlopen, werd de automobilist op de Croeselaan aan de kant van de weg gezet.
Omdat de Utrechter geen rijbewijs kon tonen werd afgesproken dat hij samen met de agenten naar zijn huis zou rijden om zijn rijbewijs te laten zien. Vervolgens ging de man er als een haas vandoor. Hij negeerde op het Westplein twee maal een rood verkeerslicht en reed op de Kanaalstraat met een snelheid van 90 km/u, waarbij hij op kruisingen diverse autos inhaalde. Toen hij bij de wegversmalling op de kruising van de Laan van Nieuw Guinea met de Makassarstraat was aangekomen, reed hij verder over het fietspad. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen een houten paaltje.
Bij de man werd bloed afgenomen omdat vermoed wordt dat hij behalve alcohol ook onder invloed was van verdovende middelen.

Vier jongens aangehouden in trein
UTRECHT Vier jongens van 15 jaar uit Zevenaar werden zondagavond omstreeks negen uur aangehouden in een trein vanuit Rotterdam op het Centraal Station. Een getuige in de trein had de politie gemeld dat het viertal met een wapen zat te spelen.
Diverse agenten werden naar het station gestuurd. Uit voorzorg droegen zij kogelwerende vesten. Ook een politiehond werd ingeschakeld. Uiteindelijk bleek het te gaan om een nepvuurwapen die gevaarlijk veel leek op een echt wapen. De vier werden gehoord en omdat zij minderjarig waren, werden hun ouders geïnformeerd. De jongens zullen via Bureau Halt (Het ALTernatief) werkstraffen krijgen.

Deel: ' Politieberichten Utrecht autodieven in Grietstraat gepakt '
Lees ook