Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.10 uur
Hardleers

AMERSFOORT Een 55-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van zaterdag op zondag twee maal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Rond middernacht zagen twee agenten de man vanaf de Borneoweg de Kapelweg oprijden. Hierbij reed de man tegen het verkeer in. Bij controle van zijn auto bleek de APK te zijn verlopen. Ook had de man boetes openstaan bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau waardoor zijn rijbewijs kon worden ingevorderd.
De agenten roken tevens een alcohollucht en onderwierpen de man aan een blaastest. Zijn auto werd aan de kant van de weg gezet en de man werd meegenomen naar het bureau. Hij bleek een alcoholpromillage van
1,25 in zijn bloed te hebben.
De Utrechter kreeg een geldboete van 900 gulden en een rijverbod van vijf uur.

Omstreeks drie uur dezelfde nacht werd de dronken bestuurder opnieuw gesignaleerd, rijdend in zijn auto. Wederom werd hij aangehouden en werd het alcoholpromillage in zijn lichaam getest. De uitslag was dit keer 0,95 promille. Opnieuw werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man tijdens het rijverbod toch in zijn auto was gestapt, werd zijn auto in beslag genomen.

Autokraker door eigenaar aangehouden

LEUSDEN Een 21-jarige man uit Leusden werd zondagochtend omstreeks kwart over zes aangehouden na een achtervolging vanaf de Waverwijk, nadat hij had geprobeerd een auto open te breken. De eigenaar van de auto betrapte de man toen deze op de Waverwijk met een putdeksel de ruit van de auto wilde inslaan. Toen de eigenaar hem aanriep, vluchtte de autokraker. Op de Meerkoet werd hij achterhaald door de eigenaar en aan de politie overgedragen. De man is ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Eemland zuid '
Lees ook