Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Man bekent inbraken en diefstallen

AMERSFOORT Een 21-jarige Amersfoorter heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor enkele auto-inbraken en het ten minste elf maal tanken zonder betalen.

De automobilist werd dinsdagmiddag rond half één gecontroleerd op de Ringweg Randenbroek. Toen bleek dat de man gezocht werd door de politie werd hij aangehouden. De Amersfoorter wilde hier niet aan mee werken en ging er te voet vandoor, maar werd even later in de Brucknerstraat alsnog aangehouden.

De man is in verzekering gesteld.

Boetes voor baldadige jeugd

LEUSDEN- Op maandagavond kregen acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar uit Leusden een bekeuring omdat ze overlast veroorzaakten. De jongeren hielden zich hinderlijk op bij een tunneltje gelegen aan de Vlietsingel. Omdat de jongeren al vaker overlast hebben veroorzaakt bij de tunnel kregen allen een bekeuring van f. 80,- en werden de ouders op de hoogte gesteld.

Politie pakt overvallers

AMERSFOORT De afgelopen weken zijn vijf mannen en drie vrouwen aangehouden die ervan worden verdacht twee overvallen te hebben gepleegd in Amersfoort

Op 4 april 2001 werd een overval gepleegd op een bedrijf gelegen aan de Pieter Pijperstraat in Amersfoort. Twee mannen bedreigden het aanwezige personeel en gingen er vervolgens met een geldkluisje vandoor. Twee dagen later werd een supermarkt aan de Puntenburgerlaan overvallen. Ook hier kwamen twee gemaskerde mannen de supermarkt binnen en bedreigden een vrouwelijk personeelslid met een vuurwapen. Tussen het personeelslid en een van de overvallers ontstond een worsteling waardoor het personeelslid gewond raakte. De daders gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor.

De acht verdachten, in de leeftijd van 17 tot 36 jaar en afkomstig uit Amersfoort en Utrecht, werden in hun woning aangehouden. Bij de huiszoekingen trof de politie twee vuurwapens en een mes aan welke bij de overvallen waren gebruikt. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op dinsdagochtend vond rond half twaalf een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan het Euterpeplein. De overvaller kwam de zaak binnen en bedreigde het aanwezige vrouwelijke personeelslid met een vuurwapen. Nadat de man een geldbedrag had buit gemaakt liep de overvaller rustig de zaak uit. Daarop liep de verdachte weg en is uiteindelijk in een rode auto gestapt die geparkeerd stond bij de Chopinstraat/Bachweg. Hij reed vervolgens weg richting Ringweg Randenbroek.

De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden in de omgeving en diverse getuigenverklaringen opgenomen. De technische recherche heeft onderzoek gedaan in de zaak naar sporen. Het personeelslid liep geen lichamelijke verwondingen op aan de overval.

Hennepkwekerij aangetroffen
HOOGLAND De politie heeft in een woning aan de Boskamp een hennepkwekerij aangetroffen. In diverse ruimten in het pand werden 498 planten, 758 stekken van de hennepplanten en ongeveer 380 gram aan gedroogde planten gevonden. De planten werden vernietigd en diverse apparatuur en benodigdheden voor de kwekerij in beslag genomen. De elektriciteit werd deels buiten de meter afgetapt.

De verdachte eigenaar van de kwekerij heeft op het bureau een bekennende verklaring afgelegd.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Eemland zuid '
Lees ook