Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.00 uur
Snelheidscontrole

ELST Vrijdagochtend is op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden van kwart over negen tot half één. Van de 1261 gecontroleerde voertuigen reden 250 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h waar 50 km/h mag worden gereden.

RHENEN Op de Grebbeberg is vrijdagmiddag gecontroleerd van half één tot half vijf. Van de 3195 passerende voertuigen reden 704 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/h waar 50 km/h mag worden gereden.

LEERSUM Op de Rijksstraatweg stond het radarvoertuig s avonds van tien over zeven tot kwart voor tien. Van de 1117 passerende voertuigen reden 198 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/h waar 50 km/h mag worden gereden.
Alle hardrijders kregen een proces-verbaal.

Dronken automobilist aangehouden

LEERSUM In de nacht van zondag op maandag werd op de A-12 een 58-jarige man uit Schiedam aangehouden. Een getuige had gezien dat de man slingerend in zijn auto reed en had de politie gealarmeerd. De politie zag de man op de A-12, boven het tunneltje op de Raadhuislaan, rijden en gaf een stopteken. De man ging hierdoor vol op zijn rem staan, raakte in een slip, botste tegen de vangrail en kwam na een draai van 180 graden met zijn auto op de vluchtstrook terecht. Na een test aan de ademanalyseapparatuur bleek dat de man 1.55 promille alcohol in zijn bloed had. Na het inleveren van zijn rijbewijs werd de man heengezonden.

De man wenste in zijn auto te wachten, echter na ongeveer een uur reed hij, ondanks een rijverbod, met zijn auto weg. De man is later in de nacht in de omgeving wederom aangehouden. Proces-verbaal werd opgemaakt

Jongelui richten vernielingen aan

VEENENDAAL In de nacht van zondag op maandag was een getuige wakker geworden van lawaai en geschreeuw van jongelui. Zij had gezien dat enkele jongens een ruit van een personenauto aan de Achterkerkstraat hadden ingeslagen, waarna zij waren weggerend.
Surveillerende agenten hadden direct de omgeving afgezocht, maar konden de jongens niet meer traceren.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Heuvelrug '
Lees ook