Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.25 uur
Meisjes voor mishandeling aangehouden

HOUTEN Op zondag 22 juli werden twee meisjes voor mishandeling op heterdaad aangehouden.

Rond acht uur in de avond surveilleerden twee politiemensen in burgerkleding op het Wernaarseind. Daar zagen zij dat een meisje een ander meisje aan het mishandelen was en dat er nog een derde meisje bijstond. Het leek erop dat het derde meisje het slachtoffer vasthield.

De twee meisjes, 14 en 13 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Het slachtoffer, een 13-jarig meisje uit Houten, deed aangifte van mishandeling. Het slachtoffer had een woordenwisseling gehad met het 14-jarige meisje. Die had daarop het slachtoffer een klap gegeven, zij gaf een klap terug, waarna de verdachte haar meerdere malen sloeg, schopte en aan haar haar trok. Op dat moment kwam de politie ter plaatse. Het 13-jarige meisje dat ook was aangehouden, bleek geen rol in de mishandeling te hebben gespeeld. De meisjes werden in de loop van de avond beiden door hun ouders op het politiebureau opgehaald.

Dief op de vlucht

NIEUWEGEIN Op zondag 22 juli is een dief na te zijn betrapt te voet gevlucht, maar kon even later worden aangehouden.

Rond half twee in de middag was een 51-jarige vrouw uit Vianen aan het sporten in een sportcomplex aan de Blokhoeve. Zij had daarbij haar tas op een stoel gezet. Plotseling hoorde zij iemand roepen `je tas` en zag zij een man met haar tas wegrennen. Zowel de vrouw als meerdere bezoekers gingen achter de verdachte aan. Deze vluchtte het sportcomplex uit en rende in de richting van de sportvelden. Daar raakten zijn achtervolgers hem even kwijt, maar zagen hem vervolgens aan het eind van de sportvelden over een hek klimmen en door een sloot naar de overkant vluchtten. De vrouw en meerdere getuigen liepen om de sloot heen en troffen de verdachte in de bosschages van de J.S. de Bruinstraat aan. Zij hielden hem aan. Hij had de gestolen tas nog bij zich. Bij zijn vlucht over het hek had de verdachte zich licht verwond aan het prikkeldraad.

De man, 29 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Lekstroom '
Lees ook