Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.00 uur
Controle alcohol

WOERDEN In de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus hield de politie een alcoholcontrole op de Wulverhorstbaan, de Middellandbaan en de Kromwijkerdijk.

In totaal moesten 85 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Van deze bestuurders bleek er 1 zodanig veel gedronken te hebben dat van hem op het bureau een ademanalyse moest worden afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder, een 41-jarige man uit Woerden, 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had.

Hij kreeg hiervoor een boete van 900 gulden.

Lastige mannen uit trein gehaald

ABCOUDE De politie heeft zondagmorgen twee mannen uit de stoptrein Amsterdam Utrecht gehaald omdat zij bij een controle niet over een geldig plaatsbewijs beschikten.

De twee bleven lastig doen nadat zij een bekeuring hadden gekregen, waarop de conducteur assistentie inriep en de politie de twee mannen, een 36-jarige man uit Amsterdam en een 30-jarige man zonder vast woonadres, uit de trein plukten.

Na onderzoek mochten de twee lopend hun reis vervolgen.

Maak prijsafspraken voor slijpen gereedschap

Rijn & Venen - De laatste tijd wordt de politie geconfronteerd met klachten over het feit dat bedrijven gereedschap hebben laten slijpen en daarvoor flink wat geld moeten neertellen. Als men vervolgens niet snel genoeg met geld over de brug komt, wordt men ook verbaal bedreigd.

De politie kan tegen het vragen van een vergoeding voor een verrichte dienst niet veel doen. Het betreft een zakelijke overeenkomst tussen twee partijen en als daar onenigheid over uit voortkomt, dan moet dat via de civielrechtelijke weg uitgezocht worden.

Echter als er door de personen die het slijpwerk hebben verricht, mondeling of op fysieke wijze bedreigingen worden geuit om de betaling kracht bij te zetten dan adviseert de politie dit wel te melden en aangifte te doen zodat een strafrechtelijk onderzoek plaats kan vinden.

Ter voorkoming van dit soort betalingsproblemen adviseert de politie om VOORAF een richtprijs overeen te komen voor het te slijpen gereedschap, messen en scharen. Dan kan er, voordat er een dienst is verricht i.c. een overeenkomst is gesloten, een beslissing worden genomen over het wel of niet aangaan van deze overeenkomst.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook