Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur (GEWIJZIGD!)
Vechtpartij op straat (gewijzigd 11.45 uur)

KAMERIK Op zaterdag 29 september heeft een vechtpartij plaatsgevonden op de Overstek.

Tegen middernacht kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij op de Overstek. De politie ging met meerdere voertuigen ter plaatse. Het lukte de politie met hulp van enige omstanders de partijen te scheiden en de rust keerde weer. Een groep van zo`n 30 à 40 jongeren werd door de politie weggestuurd. De politie bleef echter aanwezig om te voorkomen dat de vlam mogelijk opnieuw in de pan zou slaan.

De vermoedelijke oorzaak was dat twee meisjes die over de Overstek liepen, werden uitgescholden door een groepje jongetjes. De jongetjes werden mondeling van repliek gediend door een jongen die bij de meisjes liep. De jongetjes haalden er drie mannen bij, die de jongen een duw gaven. De jongen riep vervolgens hulp in van vrienden. Hetzelfde deden de mannen die bij de jongetjes hoorden, waarna er een vechtpartij ontstond. Er vielen over en weer rake klappen. In de loop van zondag deden zeven jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar en afkomstig uit Kamerik en Woerden aangifte van mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de vechtpartij en naar de daarbij betrokken verdachten.

Alcoholcontrole

BREUKELEN De politie heeft op zondag 30 september een alcoholcontrole gehouden.

De controle was gericht op `afterpartygangers` en werd in de ochtend van half acht tot acht uur gehouden op de afrit van de Rijksweg A2 westbaan. Geen één van de 25 bestuurders die moesten blazen, bleek (teveel) te hebben gedronken.

Motorrijder gewond geraakt

LINSCHOTEN Bij een aanrijding op zondag 30 september is een motorrijder gewond geraakt.

Rond half drie in de middag reed een 26-jarige motorrijder uit Woerden over de M.A. Reinaldaweg , komende uit de richting van Woerden en gaande in de richting van Montfoort. Net na de bocht van het verkeerspleintje reed een 32-jarige man uit Woerden met zijn bestelbus de weg op. Daarbij zag hij de hem van links naderende motorrijder over het hoofd. De motorrijder botste op de linkerachterhoek van de bestelbus en kwam met de motor in een greppel tot stilstand.

De motorrijder is met in ieder geval een gebroken linkerarm en linkerbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook