Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur
Jongens voor baldadigheid aangehouden

MAARSSEN Op zondag 14 oktober zijn meerdere jongens voor baldadigheid aangehouden.

Rond half vijf in de middag kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren bij het station Maarssen dingen vernielden en met stenen gooiden. Op het Bisonspoor kon het groepje door politiemensen worden staande gehouden. Alle zes jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Uit onderzoek bleek dat zij op het station een dienstregelingsbord hadden losgehaald, bij het station een verplaatsbare toilet (Dixi) die al op zijn zij lag, hadden omgerold waardoor deze leegliep en met stenen in de richting van mensen die bij het station stonden, hadden gegooid. Hierbij werd niemand geraakt.

De jongens bekenden hun baldadige gedrag. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en er wordt gekeken of hun zaak voor een alternatieve straf kan worden overgedragen aan Bureau HALT. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Alcoholcontroles

WOERDEN / LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op zondag 14 oktober op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

In de ochtend werd van zeven tot kwart voor acht op de Europabaan in Woerden gecontroleerd. Van de 49 bestuurders bleek één man, 32 jaar oud en afkomstig uit Woerden, teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 260 ug/l (0, 7 promille), bijna anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

In de ochtend werd eveneens van zeven tot acht uur bij de afrit van de Rijksweg A2 in Loenen aan de Vecht gecontroleerd. Géén van de 77 bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

`Ik woon hier`

WAVERVEEN Op zondag 14 oktober heeft een bewoner en inbreker aangehouden.

Rond half zeven in de avond liet een 55-jarige bewoner van de Botsholsedijk zijn hond uit. Toen hij even later terugkwam, trof hij een man op het bruggetje bij zijn woning aan. Op de vraag wat de man daar deed, zei deze dat hij daar woonde. De bewoner hield de man staande en belde de politie. De man, 29 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek een raam van de woning van de 55-jarige man te hebben vernield en een beeldje alsmede wat fruit uit de woning te hebben weggenomen. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op zondag 14 oktober heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd.

De controle vond van elf tot twaalf uur in de ochtend en van half twee tot kwart over twee in de middag bij de afrit van de A12 plaats. Er werden negen bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel, één voor het stilstaan op de vluchtstrook en twee voor een verlopen APK uitgeschreven.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook