Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur
Aanvaring met brug

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 23 september is een schip tegen een brug aangevaren.

Rond half drie in de middag vaarde een passagierschip over de Vecht, komende vanaf Maarssen en gaande in de richting van Vreeland. Aan boord bevonden zich een 80-tal passagiers die een 25-jarige huwelijksfeest vierde. Bij het passeren van de geopende brug in Loenen, raakte de punt van een luifel op het bovenste dek een brugdeel. Hierdoor brak de luifel af. Een 68-jarige vrouw uit Heemstede die zich op het bovendek bevond, kreeg de afbrekende luifel tegen haar hoofd en raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Het schip is na het ongeval niet doorgevaren en de passagiers zijn per bus naar Vreeland gebracht. Er wordt nog bekeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De brug liep geen zichtbare schade op.

Zware aanrijding

MAARSSEN Op zondag 23 september heeft een zware aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden, de twee bestuurders raakten gewond.

Rond drie uur in de middag reed een 30-jarige automobilist uit Woerden vanaf de Zuilense Ring rechtsaf de toerit naar de A2 op in de richting van Amsterdam. Mogelijk doordat hij zag dat er een file op de A2 stond, keerde hij zijn auto op de toerit en reed terug en wilde met zijn auto weer in de richting van Maarssen rijden. Op dat moment reed een 30-jarige automobiliste uit Vianen over de Zuilense Ring, komende vanuit de richting van Maarssen en gaande in de richting van de toerit van de A2 richting Utrecht. Het voor haar geldende verkeerslicht voor rechtdoor stond op groen. Zij zag pas op het laatste moment dat de gekeerde automobilist vanaf de toerit haar weggedeelte wilde oversteken en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zij botste met haar voorzijde tegen de linkerflank van de Woerdense automobilist en kwam vervolgens zelf tegen een verkeerslicht tot stilstand.

De man uit Woerden raakte bekneld in zijn auto. Nadat hij door de brandweer uit zijn auto was bevrijd, is hij met hoofd-, borst- en rugletsel naar het UMC in Utrecht vervoerd en daar opgenomen. De automobiliste is met hoofdletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Zij mocht na behandeling naar huis. Beide auto`s raakten zeer zwaar beschadigd.

Auto rijdt tegen paal

HARMELEN Op zondag 23 september is een automobilist tegen een paal gereden en gewond geraakt.

Rond kwart over tien reed een 24-jarige automobilist uit Vleuten over de Joncheerelaan, gaande in de richting van de Dorpsstraat. Vermoedelijk omdat hij een bromfiets met twee opzittenden zag rijden, week hij uit en ging vol in de remmen. De wielen van de auto blokkeerden en de auto botste tegen een betonnen paal, die aan de linkerzijde van de weg stond, waardoor het voertuig kantelde en op zijn rechterkant tot stilstand kwam.

Bij aankomst van de politie en de brandweer bevond de bestuurder zich nog in het voertuig. De bestuurder is uit de auto geholpen en werd met hoofdletsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Daar politiemensen hadden bemerkt dat de man naar alcohol rook, is in het ziekenhuis een bloedproef bij hem afgenomen. De man is in het ziekenhuis opgenomen en zijn toestand was stabiel.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook