Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Auto te water

BAAMBRUGGE Op zondag 16 september is een auto met twee inzittenden te water geraakt.

Even na zes uur in de vroege ochtend reed een 23-jarige automobilist uit Breukelen over de Rijksstraatweg, komende uit de richting van Abcoude en gaande in de richting van Loenen aan de Vecht. Bij hem in de auto zat zijn vriendin. In een bocht kwam de auto in een slip, de bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en de auto belandde in de berm. De auto gleed een twee meter hoog talud af en kwam in een sloot tot stilstand. Het voertuig ging deels onder water.

Beide inzittenden konden ongedeerd via de portierraampjes uit de auto klimmen. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder niet had gedronken. De auto werd door een takelwagen uit de sloot getakeld.

Automobilist onder invloed

WOERDEN Op zondag 16 september is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond negen uur in de ochtend zagen politiemensen dat een automobilist met veel moeite zijn auto op een in-/uitrit keerde en even later bij een groen verkeerslicht niet doorreed. Tevens zagen zij dat de man geen autogordel droeg. Bij controle van de bestuurder bemerkten de politiemensen dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest ter plaatse bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Linschoten, werd aangehouden.

Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 290 ug/l (0,80 promille), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f410,- voor het rijden onder invloed, een rijverbod van twee uur en een bekeuring van f90,- voor het niet dragen van de autogordel.

Man rijdt op groepje in

WOERDEN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 september is een man met een bestelbus op een groepje personen ingereden. Niemand werd geraakt.

In genoemde nacht ging een 23-jarige Woerdense man uit in een horecagelegenheid in Woerden. Daar stuitte hij op een jongeman waarmee hij in het verleden problemen had gehad. Deze jongeman meldde bij één van de portiers dat hij problemen had met de 23-jarige. De portier maakte het beiden duidelijk dat ze geen problemen moesten maken en bij elkaar uit de buurt moesten blijven. Even later zochten ze elkaar kennelijk toch op en werden ze allebei door een portier uit de zaak gezet. Daarbij voelde de 23-jarige zich erg bedreigd door de opmerkingen van de jongeman.

De 23-jarige Woerdenaar liep naar zijn bestelbus en reed weg, maar kwam even later terug en reed in op een groepje personen die nog bij de horecagelegenheid stond. Hij raakte niemand.

Daarna reed hij naar het politiebureau om aangifte te doen tegen de jongeman die hem had bedreigd. Terwijl hij aangifte deed meldden twee mannen, 25 en 28 jaar oud en beiden afkomstig uit Woerden, zich aan het politiebureau. Zij deden aangifte van het feit dat de man op hen was ingereden. Daarop werd de 23-jarige in het politiebureau aangehouden. Tevens bemerkten politiemensen dat hij naar alcohol rook. Bij de ademanalyse blies hij 460 ug/l (1,2 promille), ruim twee keer de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Zijn bestelbus is in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar wat zich in en nabij de horecagelegenheid heeft afgespeeld.

Aanrijding tussen twee auto`s

ABCOUDE Op zondag 16 september heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden.

Rond half drie in de middag reed een 40-jarige man uit Amsterdam met zijn 7-jarige zoon en 13-jarige dochter in zijn auto over de Torenlaan, komende uit de richting van Holendrecht en gaande in de richting van De Weert. Op de kruising met de Piet van Wijngaerdtlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 33-jarige automobilist uit Abcoude. Beide voertuigen botsten op elkaar.

Beide kinderen klaagden over hoofdpijn en pijn in hun rug en werden per ambulance naar het Lucasziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Zij mochten na controle het ziekenhuis weer verlaten.

Teveel gedronken
KAMERIK Op zondag 16 september is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half zes in de middag controleerden politiemensen een automobilist op de Van Teijlingenweg. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 49 jaar oud en afkomstig uit Wilnis, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 475 ug/l (1,2 promille), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f900,- en een rijverbod van vier uur.

Jongen die in kanaal sprong, wordt gezocht
MAARSSEN De politie gaat er vanuit dat de ongeveer 15-jarige jongen die dinsdagmiddag 4 september van de Maarsserbrug het Amsterdam-Rijnkanaal zou zijn gesprongen zichzelf in veiligheid heeft weten te brengen.

Op die middag meldde kort na 15.00 uur een getuige dat zij gezien had dat een ongeveer 15-jarige jongen van de brug was gesprongen. De politie startte samen met diverse andere hulpverleningsdiensten een uitgebreide zoekactie. Er werd urenlang in en nabij het water gezocht maar er werd niemand aangetroffen.

Er zijn in de afgelopen weken geen meldingen van vermissingen gedaan die in verband konden worden gebracht met deze zaak. Daarnaast meldde naar aanleiding van de berichtgeving in de media zich wel een tweede getuige. Zij verklaarde dat zij op die bewuste dinsdagmiddag rond 15.00 uur vier jongeren, drie jongens en een meisje, had gezien onder en nabij de brug langs de walkant van het Amsterdam-Rijnkanaal aan de kant van Maarssen-dorp.

De jongelui - volgens de getuige verkerend in een uitgelaten stemming
- waren bezig een jongen uit het water van het Amsterdam-Rijnkanaal te trekken. Gezien het signalement en de kleding zou het om dezelfde jongen kunnen gaan die de andere getuige van de brug had zien springen.

Om het dossier af te kunnen sluiten, wil de politie graag in contact komen met de ongeveer 15-jarige jongen die van de brug is gesprongen. Hij kan bellen naar het bureau Maarssen, telefoon 0900 8844, voor het maken van een afspraak.

Deel: ' Politieberichten Utrecht district Rijn & Venen '
Lees ook