Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Donderdag 2 maart 2000, 09.30 uur

Snelheidscontrole
IJsselstein - Woensdagochtend tussen half acht en kwart voor tien heeft de politie op de Noord IJsseldijk in IJsselstein de snelheid van het verkeer gecontroleerd.

Van de 400 gepasserde auto's reden er 120 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u waar 50 is toegestaan. Er werden achtentwintig bestuurders aan de kant gezet. De overige overtreders zijn gefotografeerd.

Vernielers aangehouden
Woerden - De politie heeft woensdagavond rond acht uur op het Stationsplein -zuid in Woerden, drie broers van 13 en 14 jaar aangehouden voor het vernielen van fietsen.

Een getuige had gezien, dat het drietal in de fietsenstalling bij het station fietsen hadden vernield. Deze getuige wist de drie vernielers aan te houden. Zij werden overgedragen aan de politie.

Bij onderzoek bleek, dat er 60 achterlichten van fietsen waren vernield. De fietsenstalling lag bezaaid met plastic van de achterlichten.

De vader van de drie vandalen heeft zijn zoons opgehaald op het politiebureau. Zij zullen zich vandaag op het politiebureau moeten verantwoorden voor hun daden.

De politie verzoekt getuigen en aangevers zich te melden op het politiebureau in Woerden onder telefoonnummer 0348-488488

Uitslaande brand
Abcoude - Een uitslaande brand in de Piusschool aan de Broekzijdselaan in Abcoude heeft de school voor een groot deel in de as gelegd.

Donderdag ochtend rond twee uur, werd de brand gemeld in de school. Door tot nu toe onbekende oorzaak ontstond brand in het middelste gedeelte van het gebouw. De brandweer van Abcoude rukte met groot marerieel uit en werd hierbij geassisteerd door de brandweer van Vinkeveen.

De bewoners van de aan de voorzijde van de school gelegen woningen werden door de politie gewekt en verzocht de straat op te gaan. Deze woningen zijn door de brandweer beschermd tegen overslaand vuur.

De school is voor een groot deel verwoest. Door de gemeente wordt gezocht naar een noodvoorziening.

De brandweer had de brand om half zeven vanmorgen onder controle. De technische recherche van de Politie Regio Utrecht stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Technisch onderzoek brand
Loenen - Naar aanleiding van de brand dinsdagavond, in een botenloods in de gemeente Loenen, heeft de technische recherche van de Politie Regio Utrecht een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Naar aanleiding van dit onderzoek wordt niet uitgesloten dat er sprake is van opzettelijke brandstichting.

De politie van het district Vecht en Venen verzoekt daarom getuigen, zich te melden op het telefoonnummer 0346 - 581111.

Deel: ' Politieberichten Utrecht-West '
Lees ook