Politiebericht Venlo 16-08-2001
Mediabericht 16 augustus (16.20 uur)

VENLO Man aangehouden Venlo De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige inwoner van Steyl aangehouden omdat de man een 19-jarige inwoonster van Tegelen van haar vrijheid beroofde door haar op de Prof.Gelissensingel te beletten te vertrekken. De verdachte had de vrouw om vooralnog onduidelijke redenen geschopt en geslagen en belette haar te vertrekken door terwijl het meisje op straat lag, boven op haar te gaan zitten. Ook de scooter van het meisje werd door de jongeman vernield. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en de politie doet onderzoek naar de gang van zaken rondom het gebeuren. Hierbij worden ook getuigen gehoord die de worsteling van het tweetal hebben waargenomen.

WEERT Winkeldief tweemaal gepakt

Weert De politie heeft een 28-jarige inwoner van Weert woensdagmiddag binnen enkele uren voor de tweede maal aangehouden voor een winkeldiefstal. De eerste maal trachtte de man in een zaak aan de Muntpassage voor een bedrag van ruim zeven gulden aan levensmiddelen mee te nemen zonder te betalen. s Middags rond 17.20 uur nam hij in een warenhuis aan de Muntpromenade een T-shirt van ruim 100 gulden weg. Als reden gaf hij op dat hij er een beetje netjes bij wilde lopen. Omdat hij geen geld had om een nieuw te kopen nam hij er dus een weg. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een dagvaarding meegekregen om zich op 12 november voor de rechter te verantwoorden.

ROERMOND Greep uit kassa

Roermond De politie heeft woensdagmiddag twee mannen van 31 en 27 jaar, verblijvend in België, aangehouden voor diefstal uit de kassa van een winkel aan het Munsterplein. Beide mannen hadden de winkelier afgeleid, waardoor twee handlangers een greep in de kassa konden doen. De beide mannen werden door de politie naar aanleiding van hun signalement staande gehouden op de Markt. Twee van hen wisten zich uit de voeten te maken. Een derde man die even later werd aangehouden, bleek niets met de diefstal van doen te hebben. De verdachten zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij hebben een dagvaarding meegekregen om zich voor de rechter te verantwoorden.

HERKENBOSCH Speelgoedpistool in beslag genomen

Herkenbosch De politie heeft woensdagmiddag opnieuw een speelgoedpistool in beslag genomen, waarmee door de bezitter werd geschoten op omstanders. De 16-jarige jongen uit Herkenbosch die het pistool van de kermis had overgehouden, schoot met de plastic kogeltjes op kinderen die hem naar zijn gevoel te na kwamen. De kinderen hielden hieraan blauwe plekken over en de ouders van de kinderen kwamen hiervan aangifte doen bij de politie. De jongen deed vrijwillig afstand van het pistool dat door de politie vernietigd zal worden.

ROERMOND Onderzoek inbraken afgerond

ROERMOND De politie heeft het onderzoek naar een viertal inbraken in een school aan de Schepen van Hertefeltstraat afgerond en hierbij zijn in wisselende samenstelling een zestal jongelui betrokken geweest. De vier verdachten, allen uit Roermond, vijf jongens in de leeftijd van 16 t/m 28 en een meisje van 19 jaar namen uit de school computerapparatuur weg en verkochten die aan een heler. In de vroege morgen van 3 augustus rond 2.40 uur werden twee van hen, de 18 en 21-jarige, aangehouden op verdenking van inbraak in de school in Maasniel. De politie zag in totaal vier mannen lopen met computerapparatuur op de Jagerstraat. Op het moment dat zij de politie zagen, gooiden zij de apparatuur weg en zetten zij het op een lopen. Twee verdachten konden worden aangehouden door middel van de diensthond. Van de apparatuur is niets teruggevonden. Uit het onderzoek en de verhoren kon de politie de identiteit van de medeverdachten achterhalen. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog enkele aanhoudingen zullen worden gedaan. Alle tot nu toe aangehoudenen zijn inmiddels op vrije voeten en hebben een dagvaarding mee gekregen om zich binnenkort voor de rechtbank te verantwoorden.

VENLO Controle prostitutie

Venlo De politie heeft woensdagavond in een sexclub aan de Nieuwstraat een vrouw aangetroffen die illegaal in Nederland verblijft. Zij is aangehouden en in vreemdelingen-bewaring gesteld. Bij de controle die werd uitgevoerd in het kader van controle op prostitutie en mensenhandel, trof de politie de vrouw aan die geen identiteitspapieren heeft. Ze verklaart van Sudanese afkomst te zijn en de politie vermoedt dat ze ongeveer 20 jaar oud is. De politie heeft de vrouw ingesloten en zal trachten haar uit te zetten naar haar land van herkomst. De eigenaar van de club krijgt een proces-verbaal voor overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen, wat hem op 2000 gulden komt te staan. De politie zal de gemeente advies geven om bestuurlijke maatregelen te nemen.

Deel: ' Politieberichten Venlo Limburg-Noord '
Lees ook