Politiebericht Venlo 5-10-2001
Mediaberichten 5 oktober (11.30 uur)

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND De politie heeft donderdagavond een 18-jarige inwoonster van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. Het meisje probeerde oorbellen van 13 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Hier kreeg ze met toepassing van snelrecht een geldboete van 240 gulden opgelegd.

VENLO 11 drugsarrestaties

VENLO De politie heeft in de afgelopen week weer 11 personen gearresteerd in het kader van het project Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Daarbij zijn 20 gram hashish, ongeveer 50 gram marihuana en 10 gram cocaïne in beslag genomen. Bij een onderzoek in een pand aan de Bergstraat werd nog eens 600 gram softdrugs aangetroffen. Tijdens de uitvoering van het project zijn verder nog twee personen bekeurd voor het overtreden van de APV. De afgelopen week is tevens een onderzoek naar aanleiding van strafbare feiten gepleegd door een echtpaar uit Venlo afgerond, waarbij drugs een rol speelde.

Een 28-jarige inwoner van Venlo, een 23-jarige inwoner van Roermond en twee mannen uit het Duitse Wesel in de leeftijd van 19 en 20 jaar reden donderdagmiddag gezamenlijk vanaf de Parallelweg naar de Groenveldsingel, waar ze gecontroleerd werden. Bij de controle viel uit de broekspijp van de Roermondenaar een zakje met ruim 10 gram cocaïne. Vervolgens werden alle vier de mannen aangehouden en overbracht naar het bureau voor nader onderzoek. In de auto werd een gasalarmpistool aangetroffen van de 19-jarige Duitser. Het wapen werd in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete van 500 gulden opgelegd. Na verhoor zijn de Duitsers weer in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zijn nog ingesloten voor verder onderzoek.

Deze week heeft de politie het onderzoek naar een 36-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden woonachtig in Venlo afgerond. Het echtpaar werd verdacht van heling (witwassen van gelden), handel in softdrugs, uitkerings- en huursubsidiefraude. Uit onderzoek is gebleken dat het stel in Duitsland meerdere bankrekeningen op naam had staan. Hierdoor konden ze beschikken over enkele tonnen. Dit bedrag is, in samenwerking met de Duitse justitiële diensten, in beslag genomen. Op 3 september is het echtpaar door de politie en de dienst Welzijn van gemeente Venlo aangehouden. In de woning werd ongeveer 7 kilo hasj aangetroffen en meerdere duizenden guldens. Bij een doorzoeking in een woning elders in Venlo werd diezelfde dag door de politie diverse bankbescheiden, meerdere duizenden guldens en een vuurwapen met daarbij behorende munitie aangetroffen. De aangetroffen bescheiden, geld en vuurwapens bleken eigendom te zijn van de 49-jarige man. De man en vrouw genoten sedert 1996 een bijstandsuitkering. Het echtpaar werd in bewaringgesteld door de rechter-commissaris. Na afronding van het onderzoek werd het echtpaar in vrijheid gesteld.

POSTERHOLT Verkeersgewonden

POSTERHOLT Bij een verkeersongeval op de Roermondseweg zijn donderdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Heerlen stond in een parkeervak aan de Roermondseweg en wilde de Struukensweg op rijden. Hierbij zag hij echter een 27-jarige automobilist uit Posterholt over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. De 20-jarige en zijn passagier, een 24-jarige inwoonster van Eygelshoven, raakten licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. De 20-jarige werd ter observatie opgenomen. De andere automobilist is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

Deel: ' Politieberichten Venlo '
Lees ook