Politiebericht Venlo 3-09-2001
Mediabericht 3 september (15.10 uur)

VENLO Gezamenlijk mediabericht Politie Regio Limburg-Noord en Openbaar Ministerie Roermond

VENLO Op dinsdag 4 september te 17.07 uur wordt via de regionale zender L1 het opsporingsprogramma De gouden tip voor de eerste keer uitgezonden. Dit is de regionale variant op het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Hierover heeft het Openbaar Ministerie Roermond op 11 mei jl. reeds een persbericht uitgebracht. In de uitzending zullen de navolgende opsporingsonderwerpen worden behandeld:

Reconstructiezaak:

De schiet- en steekpartij in de shoarmazaak aan de Kraanpoort in Roermond in de nacht van zaterdag op zondag 25/26 augustus j.l. De nadruk komt te liggen op de vlucht(auto) van de twee daders. Wie heeft iets gezien van de schietpartij of de vlucht van de twee daders in een zilvergrijze Mercedes? Wie kent aan de hand van hun signalement in combinatie met de auto deze mannen? Wie heeft ze voor- of nadien (in deze combinatie) nog elders gezien?

2. Aanranding in Venlo:

Van deze zaak worden enkele beelden getoond van de omgeving van hotel de Bovenste Molen (plaats delict) te Venlo, in combinatie met het signalement van de verdachte en zijn fiets. Mogelijk herkennen kijkers deze combinatie en zijn er misschien getuigen van die avond. (d.d. 2 augustus jl.

3. Vermissing man Venlo:

Sinds dinsdag 28 augustus j.l. wordt de 33-jarige Arnold Cop uit Venlo vermist. Arnold is vrachtwagenchauffeur en moest voor een transportbedrijf uit Belfeld een lading kleding naar Parijs vervoeren. Daar is hij nooit aangekomen. Foto van de man wordt getoond. Het politie-onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat Arnold de vrachtauto in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus, rond middernacht heeft opgehaald bij zijn werkgever in Belfeld. Mogelijk herkennen de kijkers de man en hebben hem na zijn verdwijning nog gezien.

Woninginbraak Maasbree:

Bij een inbraak (d.d. 5/6 augustus j.l.) in een woning aan de Tongerveldweg te Maasbree zijn kostbare schilderijen gestolen. Fotos van die schilderijen worden getoond met de vraag: wie heeft deze schilderijen recentelijk gezien, gekocht (mogelijk te goeder trouw) of te koop aangeboden gekregen. Mogelijk weten kijkers waar de schilderijen op dit moment (in een huiskamer of elders) hangen? Verder werd een kniptang aangetroffen die van de daders afkomstig moet zijn. Wie kent deze tang of de herkomst ervan?

Als service-item zal worden behandeld:

5. Speelgoedpistolen:
Het service-item gaat over de speelgoedpistolen. De boodschap daarin is: - tijdens vakantie of op kermissen: niet kopen of aannemen - toch al in bezit: inleveren of vernietigen! - stevige geldboete indien wapentuig toch wordt aangetroffen.

Het programma zal gepresenteerd worden door Annelotte Huiskes en de produktie is in handen van Bavo Crombach Produkties Roermond.

Deel: ' Politieberichten Venlo '
Lees ook