Politiebericht Venlo 13-09-2001
Mediaberichten 13 september (16.30 uur)

WEERT Vals paspoort

WEERT De politie heeft donderdagmorgen een 26-jarige inwoner van Weert aangehouden. Politieagenten troffen de man aan tijdens een onderzoek dat zij in samenwerking met de arbeidsinspectie verrichtten in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen in bij een bedrijf aan de Roermondseweg. De man gaf aan dat hij een Spaanse nationaliteit had en dat zijn paspoort thuis lag. Hierop zijn de agenten met de 26-jarige meegegaan naar zijn woning, waar hij een paspoort overhandigde. Omdat er een vermoeden bestond dat het om een vals paspoort ging, is een nader onderzoek ingesteld. De verdachte gaf daarbij toe dat dit niet zijn echte paspoort was, waarna hij een ander identiteitsbewijs liet zien. Waarom hij in eerste instantie gebruik maakte van een vals paspoort is nog niet duidelijk. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 1100 gulden opgelegd.

ROERMOND Verkeerscontrole Wij gaan weer naar school

ROERMOND - Het Mobiel Jeugdteam van de politie Limburg-Noord heeft woensdagmorgen bij een verkeerscontrole, in het kader van het project Wij gaan weer naar school, op de Heinsbergerweg acht bromfietsers bekeurd. Zeven bromfietsers reden op een opgevoerde brommer en één bromfietser had geen bromfietscertificaat in zijn bezit. Bij de controle zijn in totaal 26 bromfietsers gecontroleerd.

VENLO Vernieling slagboom

VENLO De politie heeft woensdagavond een 13-jarige jongen uit Venlo in de kraag gegrepen. Een getuige zag dat hij een slagboom vernielde aan het Monseigneur Nolensplein en waarschuwde de politie. Ter plaatse gekomen troffen agenten de jongen aan, waar na hij is overgebracht naar het bureau. Inmiddels is hij voorgedragen voor een HALT-procedure.

REGIO 290 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft bij snelheidscontroles in Roggel, Kelpen-Oler, Baexem, Baarlo, Nederweert en Steyl 290 automobilisten bekeurd.

ROGGEL Bij een snelheidscontrole op de Tramstraat heeft de politie woensdagmiddag 38 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 230 voorbijgangers was 88 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

KELPEN OLER Bij een snelheidscontrole op de Grathemerweg heeft de politie woensdagmiddag 28 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 141 voorbijgangers was 87 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAEXEM Bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat heeft de politie woensdagmiddag 16 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 151 voorbijgangers was 67 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO - Bij een snelheidscontrole op de Napoleonsbaan Zuid heeft de politie woensdagmiddag 144 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2079 voorbijgangers was 95 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

STEYL - Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg heeft de politie woensdagmiddag 60 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 916 voorbijgangers was 89 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT Bij een snelheidscontrole op de Wetering zijn woensdagmiddag 4 automobilisten bekeurd. Van de 90 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 103 km per uur.

SWALMEN 752 bekeuringen bij snelheidscontroles

SWALMEN Bij snelheidscontroles met de vaste flitspaal op de Rijksweg Noord heeft de politie in de afgelopen week 752 automobilisten bekeurd. 84.000 voertuigen passeerden het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is onbekend.

HORN - Bromfietscontrole

HORN Bij een bromfietscontrole op de Rijksweg heeft de politie woensdagmiddag 22 bromfietsers bekeurd. Negen bromfietsers zijn bekeurd voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, zeven bromfietsers voor te hard rijden binnen de bebouwde kom, verder zijn er bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen zoals het rijden met een defect achterlicht en het rijden zonder verzekering.

Deel: ' Politieberichten Venlo '
Lees ook