Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 27 februari 2000, 11.00 uur

Amokmaker met mes aangehouden
IJsselstein - De politie hield de afgelopen nacht op de Voorstraat in IJsselstein een man aan, die met een mes liep te zwaaien.
Getuigen hadden de politie gealarmeerd voor een man die in de binnenstad met een mes in zijn handen liep en voorbijgangers uitdaagde. Agenten achterhaalden de man op de Voorstraat. In een snelle actie werd hij tegen de muur gezet en ontwapend.

Het betreft een 18-jarige vreemdeling zonder identiteitspapieren. Hij sprak Engels, had een treinkaartje op zak van Duitsland naar Utrecht, maar zegt zelf uit Afrika te komen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij blijft ingesloten voor een onderzoek van de Vreemdelingendienst.

Motorrijder omver gereden
Woerden - Zaterdagmiddag vond er omstreeks half vier op de Europabaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorrijder.
Een 39-jarige automobilist uit Woerden reed op de Europabaan en wilde linksaf de Middenlandbaan inrijden. Plotseling bedacht hij zich, keerde zijn voertuig met de bedoeling weer terug te rijden. Dit deed hij in strijd met een verbod om te keren. Bij die handeling zag hij een motorrijder, een 58-jarige man uit Kamerik, over het hoofd. Deze kwam ten val en is met letsel aan arm en schouder overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld. Tegen de veroorzaker wordt porces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilisten opgepakt
Zegveld - Een 36-jarige automobilist uit Den Haag 'parkeerde' zaterdagavond omstreeks zeven uur op de Meije in Zegveld zijn auto in de berm.

Eerst was hij over twee betonnen palen gereden, ramde vervolgens een hek en kwam gedeeltelijk in de berm en een tuin van een woning tot stilstand. Na een blaastest bleek de bestuurder maar liefst 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn auto rijdt niet meer en is weggetakeld en hij is zijn rijbewijs kwijt.

Maarssen - Vanochtend omstreeks half vier viel op de Plesmanlaan het rijgedrag van een 21-jarige Maarssenaar op. Hij voerde geen verlichting. Ook hij ging mee naar het bureau, blies 1,5 promille en mocht dus zijn rijbwijs inleveren.

Deel: ' Politieberichten West-Utrecht '
Lees ook