Ingezonden persbericht

Politie West-Veluwe Vallei
Unit Midden

Van: John Baaijens
Aan: redacties

Betreft: persberichten van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni te 11.00 uur

Mishandeling
Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur is in Ede Zuid een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had eerder die middag een 55-jarige man geslagen op de Parkweg. De mannen kennen elkaar en hadden een conflict, waarbij de 55-jarige man is geslagen. Letsel onbekend.

Inbraak in auto
Vrijdagochtend vroeg is ingebroken in een auto op de Aalbeek in Ede. Van de Mazda werd het portier geforceerd. De radio-installatie werd ontvreemd.

Diefstal wielen
Een 34-jarige man uit Duitsland stond vrijdag raar te kijken toen hij bij zijn auto kwam. Die stond geparkeerd op de parkeerplaats naast de basismarkt aan de Parkweg. Toen de man bij zijn Audi aankwam zag hij dat de wielen met dure velgen ontbraken en dat de daders daarvoor in de plaats houten blokken hadden gelegd. De schade bedraagt ongeveer 1500 EUR.

Onder invloeg
Vrijdagnacht meldde een getuige bij de politie dat voor hem een auto slingerend over de N224 in de richting Ede reed. Een surveillance-eenheid traceerde de auto op de Raadhuisstraat. De blaastest aan het politieburo wees uit dat de 55-jarige bestuurder uit Ede iets teveel alcohol had gedronken. Met een rijverbod van 1 uur en een boete kon hij later weer naar huis.


- Een andere surveillance-eenheid zag diezelfde nacht een auto behoorlijk slingerend over de Roekelseweg te Wekerom rijden. De bestuurster, een 34 jarige vrouw uit Wekerom had zichtbaar teveel gedronken. De ademtest wees uit dat ze 3x de max. toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ze kon het rijbewijs direct inleveren en moet over enkele weken naar de politierechter.

Zaterdagnacht werd een 31-jarige man gecontroleerd op de Edeseweg in Lunteren. Ook hij had teveel gedronken (320 ug/l) en ging met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uur huiswaarts.

Poging inbraak
vrijdagnacht omstreeks 03.20 uur werd geprobeerd om in te breken bij een winkel aan de Stadspoort te Ede. Omwonenden hoorden een paar harde knallen. Toen de politie even later ter plaatse kwam waren de daders gevlogen. Ze waren er overigens zonder buit vandaar gegaan, omdat de winkelruiten van veiligheidsglas zijn, zodat die wel beschadigden, maar niet kapot gingen.

In dezelfde nacht is wel ingebroken in een school aan de Oude Kerkweg. Na het forceren van een raam kon de dader onder andere een computer en een camera wegnemen.

Ook werd er ingebroken in een winkel aan de Lindenhorst. Daar bestond de buit uit enkele blikjes cola en de schade uit een kapotte ruit.

diefstal uit een woning
Zaterdagmiddag miste een inwoonster van de Warade in Ede enkele horloges. Een nog onbekende dader heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid dat de vrouw een uurtje weg was en de deur niet had afgesloten.

Aanhouding
Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat een man het Horabos in Ede was ingelopen en dat die kennelijk wat verborgen hield onder zijn jas. Een politie eenheid die snel ter plaatse was trof de man aan. Voordat die kon worden aangesproken gooide hij zijn jas met daarin een videorecorder van zich af in de bosjes en zette het op een lopen. Hij onderschatte duidelijk het spintvermogen van de Hermandad, want die kon hem 200 verderop al in zijn kladden grijpen. De man, een 20-jarige uit Leeuwarden had een vaag verhaal over de herkomst van de videorecorder. Hij werd aangehouden. Ongeveer 2 uur later kwam een melding over een insluiping in een woning aan de Zandlaan waarbij een videorecorder was ontvreemd. Een goede vangst dankzij een attente getuige.

Rijbewijs kwijt
Een politie-eenheid in een niet herkenbare politieauto zag zaterdagavond dat een snelle automobilist andere auto's op de N224 inhaalde, daar waar er een inhaalverbod geldt. Bij de achtervolging liep de snelheid op tot 170 'echte' kilometers. Nadat de overtreder tot stoppen was gedwongen werd contact gezocht met de Officier van Justitie. Die gaf opdracht om het rijbewijs in te vorderen. Daarnaast werd er natuurlijk bekeurd voor snelheid en inhalen. De man verklaarde later dat hij al eerder het rijbewijs had moeten inleveren voor veel te hard rijden. Een ezel ....

Onwel na XTC
Vrijdagnacht is een 24 man uit Ede op het Museumplein in Ede onwel geworden en met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Naast medicijnen had de man XTC gebruikt en daarbovenop de nodige alcohol. Dat is een erg gevaarlijke combinatie.


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.368 / Virus Database: 204 - Release Date: 29-5-2002

Deel: ' Politieberichten West-Veluwe Vallei '
Lees ook