Politie Zaanstreek-waterland20:12 28-FEB-03
LOC: WORMERVEER, PLEIN 13
Getuigen van vechtpartij gezocht.
Op vrijdagavond vond een vechtpartij plaats tussen jongeren in de hal van en voor een supermarkt. Daarbij heeft een 17-jarige jongen uit Wormer een hersenschudding, gekneusde ribben en pijnlijke plekken op een been, kaak en oor overgehouden. Het slachtoffer werd door een groep jongeren geschopt en geslagen.
De politie wil graag in kontact komen met getuigen van de vechtpartij om een goed beeld van het gebeurde te krijgen. Getuigen kunnen bellen naar het wijkteam Wormerveer op nummer 0900-8844.

09:24 03-MRT-03
LOC: PURMEREND, VOLUME

Auto met sportspullen leeggeroofd

Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend werd uit een zwart-witte bestelauto promotiemateriaal van ijshockeyclub De Buretti Tigers gestolen. Een schuifdeur aan de zijkant van de auto werd opengebroken. De goederen bestaan uit T-shirts, poppetjes, vlaggen, sjaals e.d. De goederen zijn eigendom van het enige bedrijf, dat deze spullen maakt en dus redelijk uniek. De ontvreemde goederen vertegenwoordigen een waarde van E 40.000.

13:52 03-MRT-03
LOC: PURMEREND, WESTERVENNE

Sieraden en apparatuur uit woning gestolen

Uit een flatwoning op de tweede etage werd een partij sieraden, een computer, een videocamera, een satelietontvanger, een telefoon en geld weggenomen. Men is de woning vermoedelijk binnengedrongen door de schoot van het slot terug te duwen. Het slot zat niet op het nachtslot. De diefstal gebeurde in amper een uur tijd tegen het eind van de ochtend, toen de bewoner even afwezig was. Rond dat tijdstip zijn twee mannen gezien met een zuid-europees uiterlijk. De ene man was ongeveer 1.75 m lang en droeg een zwarte jas en broek. De andere man was ongeveer 1.60 m lang en droeg een geruite jas.

14:36 03-MRT-03
LOC: ZAANDAM, KRUISBAKEN

Vijf auto's opengebroken bij garagebedrijf

In de afgelopen zondagavond of de daarop volgende nacht heeft men vijf auto's opengebroken, die op een afgesloten bedrijfsterrein stonden. In alle gevallen werd een ruit ingeslagen. Uit een personenauto werd een navigatiesysteem gestolen en uit twee vrachtauto's geluidsapparatuur. Uit twee andere vrachtauto's werd niets gestolen. Wel ontstond schade aan deze auto's.

14:49 03-MRT-03
LOC: WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM

Bromfietser in de fout

Een 18-jarige bromfietser uit Wormer werd wegens diverse overtredingen aangehouden. Hij droeg geen helm en had geen bromfietscertificaat. Zijn bromfiets was niet verzekerd, had ondeugdelijke remmen en was niet voorzien van een gele plaat. De man deed afstand van zijn bromfiets ter vernietiging. Tevens zal er een proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

15:50 03-MRT-03
LOC: OOSTZAAN, A8

Twee gewonden na invoegfout

Een 52-jarige automobilist uit Alkmaar en een 31-jarige automobilist uit Franeker raakten gewond na een aanrijding tengevolge van een invoerfout. De Alkmaarder werd met nekklachten naar het Waterland ziekenhuis in Purmerend gebracht. De andere automobilist werd overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam met nek- en zijklachten.
De aanrijding gebeurde ter hoogte van de oostelijke afslag richting Oostzaan. De Alkmaarder reed op de meest linkerrijstrook en stuurde naar rechts, toen hij de bestelauto van een 47-jarige man uit Assendelft, die op de middelste rijstrook reed, nog niet geheel gepasseerd was. De auto's raakten elkaar, waardoor de Alkmaarder de macht over zijn stuur verloor. De automobilist uit Franeker, die op de meest rechterrijstrook reed, kon een aanrijding met de auto van de Alkmaarder niet voorkomen en reed tegen de linker zijkant van zijn auto aan. Beide auto's van de gewonden raakte total loss. De bestelauto had alleen lichte schade.
Omdat aanvankelijk werd gemeld, dat de bestuurders bekneld zaten, kwamen brandweer en traumahelikopter ter plaatse. Deze hoefden echter niet op te treden.
De aanrijding veroorzaakte gedurende enige uren een lange file voor het verkeer uit Amsterdam.

18:11 03-MRT-03
LOC: PURMEREND, ANNE FRANKLAAN

Keukenbrand in woning

In een woning ontstond brand in de keuken, nadat het vuur onder een pan met vet vermoedelijk hoog werd gedraaid in plaats van uit. De bewoners konden het pand op tijd verlaten, zodat er niemand werd gewond. De brandweer bluste de brand. De keuken brandde geheel uit, terwijl de woning zware rookschade opliep.

19:08 03-MRT-03
LOC: PURMEREND, WHEREDIJK

Afperser dreigt met mes

Een 18-jarige man uit Purmerend moest onder bedreiging van een men zijn geld aan een afperser afgeven. Het slachtoffer fietste door de fietserstunnel onder de spoorlijn, toen hij door een voetganger naar de tijd werd gevraagd. Terwijl hij op zijn horloge keek kreeg de Purmerender een groot mes op zijn keel en gebood de voetganger hem zijn geld af te geven. Het slachtoffer gaf de man een bankbiljet van E 10, sloeg het mes van zich af en fietste weg.
Hij heeft zijn belager niet goed kunnen zien, omdat de verlichting in de tunnel gedeeltelijk defect was. Daarom is van de dader alleen bekend, dat deze vermoedelijk een getinte huidskleur heeft, rond de 20 of 30 jaar oud is en ongeveer 1.90 m lang. Hij sprak met een zware stem. Hij droeg een donker gekleurde baseballkap zonder opdruk, een donkere leren ¾ jas en een spijkerbroek.
Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Overwhere via telefoonnummer 0900-8844.

19:46 03-MRT-03
LOC: PURMEREND, KENNEMERLAND

Gewonde na frontale botsing van fietsers

Een 43-jarige vrouw uit Purmerend werd met onbekend letsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een frontale aanrijding met een andere 19-jarige fietser, eveneens uit Purmerend. Deze kwam haar uit tegenovergestelde richting tegemoet rijden en negeerde daarbij het voor hem geldende inrijverbod voor fietsers.

02:22 04-MRT-03
LOC: VOLENDAM, DUKATON

TV inbeslaggenomen bij dronken man

Bij een 38-jarige man uit Volendam werd een TV inbeslaggenomen nadat hij daarmee geluidsoverlast had veroorzaakt. De man had gedronken, werd aangehouden en moest de rest van de nacht ter ontnuchtering in het politiebureau doorbrengen. Reeds eerder op de avond had de man voor overlast gezorgd door constant naar het algemene politienummer te bellen, waardoor dit slechter bereikbaar werd. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.03:03 04-MRT-03
LOC: ZAANDAM, ZUIDERVAART

Brandstichting bij kinderdagverblijf

Afgelopen nacht heeft men brand gesticht bij een kinderdagverblijf. Men vernielde een ruit van een lokaal aan het schoolplein en heeft daar een vermoedelijk met benzine gevulde fles naar binnen gegooid, die daardoor is gebroken. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brandschade te beperken. Wel is er veel rookschade ontstaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

03:49 04-MRT-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF

DVD's weg na inbraak in videotheek

Ondanks het inbraakalarm heeft men afgelopen nacht kans gezien in korte tijd 476 DVD's zonder doosjes achter een balie van een videotheek weg te nemen. Men kwam de videotheek binnen door met bakstenen de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Vervolgens kroop men tussen de op de deur geschroefde stijlen door. De DVD's lagen los achter de balie. De bijbehorende doosjes staan in de videotheek uitgestald en werden niet weggenomen.

05:04 04-MRT-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT

Gewonde na vechtpartij

Een 23-jarige man uit Purmerend verloor twee tanden bij een vechtpartij tussen verschillende personen. Eén van de tanden is later teruggevonden. De onenigheid was reeds begonnen in een horecagelegenheid en buiten op straat voortgezet. De aanleiding is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

05:13 04-MRT-03
LOC: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT

Parfums gestolen uit drogisterij

Uit een drogisterij werd een nog onbekende hoeveelheid flesjes parfum en eau de toilet gestolen. Men was binnengekomen door een ruit naast de voordeur vermoedelijk met straatstenen te vernielen. In de winkel vernielde men vitrinekasten en nam daaruit de goederen weg. De diefstal werd zeer snel gepleegd, want bij aankomst van de politie waren de daders al gevlogen. Een getuige heeft drie personen in de leeftijd tussen 25 en 35 jaar oud zien vluchten. Het betreft een blanke man van ongeveer 1.75 m lang met een flink postuur. Hij droeg een fel rood jack met grijze accenten. Hij droeg een bromfietshelm bij zich. De tweede man had eveneens een blanke huidskleur en was ongeveer 1.82 m lang. Hij had een mager postuur en droeg een zwart jack. De derde man had een donkere huidskleur, had een slank postuur en droeg eveneens een zwart jack. Hij was ongeveer 1.85 m lang.
Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Poelenburg via telefoonnummer 0900-8844

07:11 04-MRT-03
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Kluis gestolen

Uit de loods van een bedrijf voor groenvoorziening werd de afgelopen nacht een kluis gestolen. Men kwam de loods binnen door een rolluik open te breken. Vervolgens heeft men de kluis met grof geweld van een muur losgebroken, waaraan deze was bevestigd. Gezien het gewicht van de kluis is deze vermoedelijk met een auto vervoerd. De inhoud van de kluis is nog onbekend.

12:25 04-MRT-03
LOC: PURMEREND, DUBBELE BUURT

Getuige van zakkenrollen gezocht

De politie wil graag in kontact komen met een vrouw, die getuige was van de diefstal van een portemonnee uit de tas van een 77-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan. De getuige zou hebben gezien, dat een man met een donkere huidskleur in de tas van de bejaarde rommelde, zonder dat deze daar erg in had. De dief wist de ontkomen. De getuige wordt verzocht kontact op te nemen met wijkteam Purmerend Centrum via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-04030307:10-12:00 03-MAART-03
PURMEREND, JAAGWEG
42 km per uur te hard
Op de Jaagweg (50 km per uur) in Purmerend reed maandagochtend een bestuurder met een snelheid van 92 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Van alle passanten reed ongeveer één op de vijf automobilisten te hard. In totaal passeerden ongeveer duizend auto's de controleplaats.

07:35-11:30 03-MAART-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

137 km per uur

Op de Provincialeweg Westzaan-West-Graftdijk (100 km per uur) in Wormerveer reed maandagochtend vijf procent van alle automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km per uur.

13:15-14:45 03-MAART-03
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Weinig hardrijders

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (80 km per uur) in Krommenie reed maandagmiddag slechts drie procent van alle automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur.

02/03-MAART-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES
56 verkeersovertreders
Afgelopen dagen werden op diverse plaatsen in de Zaanstreek gordelcontroles gehouden. In totaal werden 56 boetes uitgedeeld. Op de Guisweg in Zaandijk werden zondagmiddag tussen vijf en zes uur in totaal vier mensen bekeurd omdat zij niet in de gordels zaten. Behalve twee mensen zonder gordel werden op de Hoofdtocht in Zaandam maar liefst dertig hardrijders aan de kant gezet. Op de Kerkstraat in Wormerveer werden maandagmiddag twintig mensen betrapt op het niet dragen van de gordel.

01:22 04-MAART-03
PURMEREND, ACHTERDIJK

Te diep in het glaasje gekeken

Een 36-jarige bestuurder uit Purmerend werd in de nacht van maandag op dinsdag op de Achterdijk in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had de alcohollimiet ruimschoots overschreden (280 ug/l) en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal.

EINDE
------- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 04-03-2003 '
Lees ook