Politie Zaanstreek-waterland14:28 04-FEB-03
loc.: ZAANDAM, NOORDWACHTER
Woninginbraak op klaarlichte dag
Bij een inbraak in een woning zijn de woon- en slaapkamer geheel doorzocht en is een aantal paspoorten gestolen. Na een mislukte poging om via de voordeur binnen te komen, kwam men via het slaapkamerraam aan de galerijzijde de woning binnen. Bij thuiskomst belde de bewoner de politie. Tijdens het direct ingestelde buurtonderzoek, meldde zich een getuige die kort daarvoor een man bij de voordeur van de woning had gezien. Dit betreft een man met een Zuid-Europees uiterlijk, kaal, 30 a 35 jaar, lengte tussen 1.85 cm en 1.90 cm en met een opvallende grote neus. Hij droeg een lichte spijkerbroek en een korte, zwarte leren jas.

15:33 04-FEB-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Snorfietsster gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding met een bromfietser is een 45-jarige snorfietsster uit Zaandam gewond geraakt. De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige Zaandammer, reed vanaf het fietspad de oversteekplaats op, om vervolgens naar links de hoofdrijbaan van de Heijermansstraat op te rijden. Hierbij liet hij de vrouw, die ook op de oversteekplaats reed, niet voor gaan en ontstond de aanrijding. De vrouw verzwikte hierbij haar enkel.

17:28 04-FEB-03
loc.: PURMEREND, OOSTERVENNE

Inbraak woning

Bij een inbraak in een woning zijn ondermeer een paspoort, een mobiele telefoon, een sateliet ontvanger, een stereotoren en sieraden gestolen. Men kwam binnen door de voordeur te forceren, waarna de gehele woning werd doorzocht.

21:21 04-FEB-03
loc.: LANDSMEER, TALINGWEG
Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning dinsdagavond zijn bankpasjes, geld en een videocamera weggenomen.
Men kwam door een raam aan de achterzijde van de woning binnen. Diverse kasten werden overhoop gehaald.

21:50 04-FEB-03
loc.: LANDSMEER, WEEGBREESINGEL
Inbraak woning
Tussen maandagmiddag 17.00 en dinsdagavond 19.00 zijn bij een inbraak in een woning geld en een bankpasje gestolen. Men kwam binnen door een keukenraam aan de voorzijde van de woning te forceren en doorzocht de gehele woning.

00:57 05-FEB-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, A7

Auto uitgebrand

Een auto, die op een parkeerplaats naast een tankstation stond, is volledig uitgebrand. Voorbij de afslag Purmerend-Noord maakte de auto een ratelend geluid en kon nog net de parkeerplaats op worden gereden. Vlak nadat de bestuurder en zijn passagier uitstapten, vatte de auto vlam.

08:39 05-FEB-03
loc.: PURMEREND, GILDEPLEIN

Kassa's en telefoon gestolen

Bij een inbraak in een winkel zijn twee kassa's met inhoud en een telefoontoestel gestolen. Men kwam binnen door een deur aan de buitenkant van het winkelcentrum te forceren.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-05020302:47 05-FEB-03
ZAANDAM, STRAAT DAVIS

Voor de tweede keer onder invloed achter het stuur

Een 45-jarige Zaandammer werd woensdagochtend vroeg in zijn woonplaats aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur van zijn auto was betrapt. De automobilist had bijna twee keer zoveel alcohol (425 ug/l) in zijn bloed als is toegestaan. De man kreeg een boete, een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Het was de tweede keer binnen een paar maanden dat de man was aangehouden voor het rijden onder invloed.

04-FEB-03
10:00-11:00 ZAANDAM, HOUTVELDWEG,
14:45-17:15 ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Autogordel- en rood lichtcontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdag twee verkeerscontroles in Zaandam. Centraal stonden de draagplicht van de autogordel en de bromfietshelm en het stoppen voor rood. In totaal werden tien automobilisten en dertien bromfietsers bekeurd.
Op de Houtveldweg in Zaandam kregen zeven bestuurders een boete van E40,00 omdat zij geen autogordel droegen. Een bestuurder die 72 km per uur reed, werd ook ter plekke bekeurd. Op de Houtveldweg mag maximaal 50 km per uur worden gereden.
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden dinsdagmiddag acht bromfietsers aan de kant gezet omdat zij door rood reden. Allen ontvingen een boete van E34,00. Van twee auto's die door het rode licht reden, werd het kenteken opgeschreven. Zij krijgen binnenkort een acceptgiro met een bedrag van E40,00 thuis gestuurd. Een bromfietser die zonder helm reed, twee bromfietsers die geen certificaat hadden en twee bromfietsers van wie de bromfietsen geen gele vlakken hadden, werden ook bekeurd.

04/05-FEB-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM, KEPPLERSTRAAT
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)
Weinig hardrijders
In Zaandam reed dinsdagmiddag niet meer dan twee procent van alle bestuurders (negen van de 400 bestuurders) te hard over de Provincialeweg Zaandam-Castricum. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 70 km per uur. Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam werd woensdagochtend tussen half acht en half elf ook op snelheid gecontroleerd. Het overtredingspercentage was hier drie procent. De hoogste snelheid bedroeg 72 km per uur.
In Assendelft stand de radarauto woensdagochtend tussen 11:00 en 11:45 uur langs de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (80 km per uur). Ook hier hield het overgrote deel van de bestuurders zich keurig aan de snelheid. Het overtredingspercentage was vier procent. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur.

19:00-21:10 04-FEB-03
ILPENDAM, JAAGWEG

Te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg (80 km per uur) in Ilpendam reed dinsdagavond tussen zeven en negen uur vier procent van alle bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km per uur.
---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 05-02-2003 '
Lees ook