Politie Zaanstreek-waterland13:36 09-FEB-03
loc.: ZAANDAM, VERMILJOENWEG / KEPPLERSTRAAT

Fietser gewond bij aanrijding

Een 72-jarige man uit Alkmaar reed in zijn auto over de Kepplerstraat en verleende bij de rotonde geen voorrang aan een 70-jarige fietser uit Zaandam. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam en hoofdletsel opliep. Hij is overgebracht naar het ZMC De Heel.

**

15:58 09-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DR. H.G. SCHOLTENSTRAAT

Schutters aangehouden

Naar aanleiding van een melding dat er vanuit een rijdende auto vermoedelijk met een luchtbuks zou worden geschoten een onderzoek ingesteld.
Ter hoogte van de woning van een van de verdachten de auto met verdachten (4) aangetroffen. Hen aangehouden. In de auto werden twee paintballpistolen aangetroffen, alsmede zakken met verfballetjes. Goederen in beslaggenomen.
Verdachten (drie mannen van 18, 20 en 20 en een vrouw van 23) verklaarden voor de lol op bomen, verkeersborden en bushokjes te hebben geschoten. Rapp's troffen twee bushokjes met verfsporen aan.

**

19:03 09-FEB-03
loc.: LANDSMEER, RAADHUISSTRAAT

Computers weg na inbraak

Bleek te zijn ingebroken in het gemeentehuis. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd.
In de betreffende ruimte troffen rapp's een ravage aan. Volgens een medewerker waren er drie of vier computers weggenomen.

**

08:50 10-FEB-03
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Gewonden bij aanrijding

Een 16-jarige bromfietser uit Amsterdam reed, komende vanuit de richting van de pont, over het fietspad. Een 36-jarige vrouw uit Zaandam rende over hetzelfde fietspad in dezelfde richting.
De vrouw stak plotseling het fietspad over en de bromfietser kon haar niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde.
Zowel de bromfietser (beenletsel) als de vrouw (hoofdletsel) werden overgebracht naar het ZMC De Heel.

**

08:53 10-FEB-03
loc.: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Verkeerscontrole

Tussen 08.25 uur en 08.50 uur een rood lichtcontrole gehouden op de Vincent van Goghweg ter hoogte van de Rembrandtstraat. Controle vond plaats in verband met overstekende schoolgaande jeugd.
Resultaat: 2 p.v.'s.

**

Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59

22:30-05:30 07/08-FEB-03
MONNICKENDAM, LIJNBAAN

Vier keer zoveel drank op als is toegestaan

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tijdens een alcoholcontrole in Monnickendam rond twee uur 's nachts een bestuurder betrapt die bijna vier keer zoveel (850 ugl) alcohol in zijn bloed had als is toegestaan. De 38-jarige Monnickendam kon direct zijn rijbewijs inleveren.

*

02:05- 08-FEB-03
PURMEREND, GEHELE GEMEENTE

Zes drankrijders tijdens controle

Afgelopen zaterdag- en zondagnacht werden tijdens verschillende drankcontroles in Purmerend in totaal zes bestuurders aangehouden. Het hoogste alcoholgehalte had een 62-jarige automobilist uit Houten. De man had bijna drie keer zoveel drank op als is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

*

07:35 09-FEB-03
BROEK IN WATERLAND, N247

Drankrijder valt in de herhaling

Op de N247 in Broek in Waterland werd zondagochtend een alcoholcontrole gehouden door het Verkeershandhavingsteam. Omstreeks half acht werd een 34-jarige automobilist aangehouden. De man bleek al een aantal keren meer voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden, de laatste keer was vorig jaar. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren. Op de N247 werden in totaal 43 bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd.
Zondagochtend om half zes werd op de Vissersstraat in Volendam een 26-jarige bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed. De bromfiets bleek ook te zijn opgevoerd. De Volendammer kreeg een rijverbod van zes uur, een boete en een proces-verbaal.

*00:20 09-FEB-03
ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK

Teveel gedronken

Tijdens een alcoholcontrole op de Zuiddijk in de Zuidoostbeemster werd een 40-jarige Zaandammer aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 525 ugl, meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid. De automobilist kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.

*

02:00-5:30 08-FEB-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES

Drie rijbewijzen ingevorderd wegens rijden onder invloed

Afgelopen zaterdagochtend/-avond en zondagochtend werden verspreid over de Zaanstreek tien drankrijders van de weg gehaald. Drie van hen konden direct hun rijbewijs inleveren. Het hoogste alcoholgehalte had een bestuurder die zaterdagochtend op de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam werd aangehouden. De twintig jarige Amsterdammer had de limiet maar liefst drie keer overschreden (675 ugl). De man kon zijn rijbewijs op het politiebureau achter laten. Zondagochtend om half vier werd op de Daam Schijfweg in Zaandam het derde rijbewijs ingevorderd. Een 36-jarige vrouw werd onder invloed achter het stuur van haar auto betrapt en ook zij had bijna drie keer zoveel drank op als toegestaan (630 ugl). Een uur eerder was op de Fluitekruidweg het tweede rijbewijs ingevorderd.

**

13:56 10-FEB-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT / PEPERSTRAAT

Verkeerscontrole

Rapp's hebben tussen 12.20 uur en 12.45 uur een controle gehouden op de inrijverboden Gedempte Gracht en Peperstraat.
Resultaat: vijf bekeuringen.

**
---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 10-02-2003 '
Lees ook