Politie Zaanstreek-waterland08:59 12-MRT-03
loc.: NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG / SCHERMERHORNERWEG

Weg afgesloten door gekantelde vrachtauto

De bestuurder van een vrachtauto (26-jarige man uit Alkmaar) reed over de Schermerhornerweg in de richting van het verkeersplein met de Middenweg. Hij wilde dit plein voor ¾ nemen. Op het verkeersplein had hij zijn voertuig niet voldoende onder controle waardoor de vrachtauto kantelde. De aanhangwagen bleef op de wielen staan.
De vrachtauto was geladen met oud papier.
Het papier werd overgeladen in een container en bergingsbedrijf Hoogwout heeft het voertuig weer rechtop gezet.
De weg is tot 14.15 uur afgesloten geweest.


AANDACHTVESTIGING

11:11 12-MRT-03
loc.: KROMMENIE, POPULIERENLAAN

Vrouw bestolen

Een 80-jarige vrouw zat in haar woonkamer te eten toen er ineens een man in de kamer stond. Hij vertelde van het waterleidingbedrijf te zijn en hij was achterom gekomen omdat de bel het niet deed. De vrouw zou een betalingsachterstand hebben en kon door het betalen van 100 euro voorkomen dat zij zou worden afgesloten. Toen de vrouw haar handtas pakte en deze voor haar op tafel neerzette, moest de man ineens de kranen controleren. Hij vroeg of de vrouw de kraan in de keuken wilde opendraaien. Toen zij in de kamer terugkwam, waren de man en haar handtas verdwenen.
Betrof een net uitziende man van ongeveer 30 a 35 jaar. Hij had donker krullend haar, geen baard snor of bril en sprak ABN.
De man is later ook nog op het Durghorstplantsoen geweest.

15:38 12-MRT-03
loc.: OOSTZAAN, AMBACHT

Man raakt zwaar gewond bij bedrijfsongeval

Het slachtoffer (44-jarige man uit Oostzaan) viel van de eerste verdieping naar beneden en kwam op de betonnen vloer terecht. Hij had een grote hoofdwond en een open polsbreuk.
Nadat de arts van de traumaheli het slachtoffer had gestabiliseerd werd de man onder begeleiding overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

15:45 12-MRT-03
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN - PRINS BERNHARDWEG

Controle geslotenverklaring

Tussen 15.45 uur en 16.30 uur werden zes bestuurders bekeurd die bij het Texaco pompstation vanaf de snelweg naar beneden reden.
Een bestuurder ontvangt een bekeuring thuis, daar hij op kenteken werd bekeurd. Bij het zien van de politie keerde hij om en reed weer naar boven.

16:22 12-MRT-03
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Bromfietscontrole

Locatie: Achterom en de Flevostraat.
Resultaat:
7 p.v.'s terzake het niet dragen van de valhelm;
1 p.v. voor het niet hebben van een bromfietscertificaat;
1 p.v. omdat de stuurinrichting niet deugdelijk was;
2 p.v.'s in verband met een versleten band en
1 p.v. voor overschrijding van de maximum constructiesnelheid.

19:39 12-MRT-03
loc.: PURMEREND, ACHTEROM

Jongen mishandeld

Een 13-jarige jongen uit Purmerend werd fietsend met kracht tot stoppen gedwongen door drie (voor hem onbekende ) jongens.
Er werd om sigaretten gevraagd en vervolgens om geld. Hij gaf dat niet waarna hij door de drie op karateachtige wijze werd geschopt en geslagen. Tevens werd tegen zijn fiets geschopt waardoor schade is ontstaan.
De jongen is naar EHBO van het Waterlandziekenhuis gegaan waar kneuzingen aan de spieren van de rechter bovenarm werd vastgesteld.
Het (geëmotioneerde) slachtoffer kon qua kleding geen duidelijk signalement geven.

19:59 12-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ABRAHAM KUYPERSTRAAT

Brand in sloopwoning

Melding van een brand in een woning in de middelste flat van de slooppanden aan de Abraham Kuyperstraat. Ter plaatse bleek het om een kleine brand te gaan. Brandweer had het vuur snel onder controle. Na 15 minuten het sein brandmeester.

*
Verkeershandhaving

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-130303


15:00-16:00 12-MAART-03
PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Bromfietscontrole

Op de Flevostraat in Purmerend werden woensdag twaalf bromfietsers bekeurd. Zeven bestuurders droegen geen helm, een persoon had geen bromfietscertificaat en twee bromfietsers reden met een versleten band. Ook werd één boete uitgedeeld voor een opgevoerde bromfiets.

13:30-14:30 12-MAART-03
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Geen gordel

Op de Purmersteenweg in Purmerend kregen woensdag vijftien mensen een boete van veertig euro omdat zij geen gordel droegen. Een automobilist die door rood reed, een bestuurder die zijn bromfiets had opgevoerd en een bromfietser die geen helm droeg, werden ook bekeurd.

08:30-11:00 12-MAART-03
MONNICKENDAM, OOSTERWEG
30 km per uur te hard
Op de Oosterweg in Monnickendam werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 91 km per uur. De radarauto registreerde een overtredingspercentage van elf procent. Op de Oosterweg geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur. Drie bestuurders die het inhaalverbod negeerden ontkwamen evenmin aan de controle. Zij kunnen binnenkort rekenen op een boete van 86 euro.

19:00-21:15 03-MAART-03
PURMER, OOSTERWEG
40 km per uur te hard
Op de Oosterweg in de Purmer werd woensdag op snelheid gecontroleerd. Op het traject geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur. In de avonduren werd een hoogste snelheid van maar liefst 102 km per uur gemeten. Het aandeel snelheidsovertredingen bedroeg ruim dertien procent.

08:00-11:00 12-MAART-03
PURMEREND, JAAGWEG
128 km per uur
Op de Jaagweg in Purmerend (80 km per uur) werd woensdagochtend, tijdens een snelheidscontrole, een hoogste snelheid van 128 km per uur gemeten. De bestuurder was een van de weinige hardrijders. Het overgrote deel van de passanten hield zich keurig aan de snelheid, het aandeel snelheidsovertredingen bedroeg één procent.

10:45-12:15 12-MAART-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders op de Provincialeweg Zaandam-Castricum

Op het gedeelte van de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam waar een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt, werden woensdagochtend achttien mensen bekeurd voor te hard rijden. De hardrijders hadden allen meer dan 57 km per uur op de teller staan en ontvingen ter plekke een boete. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur. Een bestuurder zonder gordel en een automobilist die met aanhanger reed zonder in bezit te zijn van een rijbewijs BE werden ook aan de kant gezet en bekeurd.

*
21:20 12-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ABRAHAM KUYPERSTRAAT

Weer brand

Brandweer was aan het inpakken toen er in een ander slooppand brand uitbrak. Werd een middelgrote brand gegeven. Ook deze brand werd geblust.
Contact opgenomen met woningbouwvereniging. Die heeft zorggedragen voor permanente bewaking.

03:17 13-MRT-03
loc.: LANDSMEER, DORPSSTRAAT

Kassa weg na inbraak

Onbekenden zijn de winkel ingekomen door de schuifdeur te ontzetten. Eenmaal binnen
is men om de toonbank heengelopen en werd de kassa (alleen kleingeld) meegenomen.

09:30 13-MRT-03
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT / MORGENSTERSTRAAT

Hoofdletsel na aanrijding

Een 43-jarige bestuurder van een geldauto uit Houten stond stil voor een verkeerslicht op de Wibautstraat ter hoogte van de Morgensterstraat. Bij groen licht trok hij op en hoorde ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats een harde knal. Er bleek een 28-jarige vrouw uit Zaandam te zijn overgestoken. Een getuige verklaarde dat zij door het rode licht was gelopen. De vrouw werd met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het ZMC De Heel.

09:35 13-MRT-03
loc.: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Autobrand

Een 29-jarige vrouw uit Zaandam reed in haar auto over de afrit van de rijksweg A8. Gekomen onder aan de afrit (Zaandam-zuid) begon haar autoradio te roken. Vervolgens is zij doorgereden naar tankstation Kok en heeft zij haar auto, welke inmiddels behoorlijk rookte, neergezet. Brandweer met een eenheid ter plaatse. Van de auto is het gehele dashboardgedeelte en interieur deels uitgebrand. Personeel van Kok heeft 6 brandblussers op de auto leeg gespoten. Oorzaak vermoedelijk kortsluiting.

10:42 13-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, ZAANDAMMERWEG / WESTZANERDIJK

Bromfietster aangereden

Een 34-jarige man uit Wormerveer reed in zijn personenauto over de Zaandammerweg. Ter hoogte van de Westzanerdijk verleende hij op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bromfiets, bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Assendelft. Er volgde een aanrijding, waarbij de vrouw schaafwonden opliep.

12:12 13-MRT-03
loc.: NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Diefstal skelter

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur kwamen twee mannen de winkel, waar houten speelgoed wordt verkocht, binnen. Zij hadden hun bestelwagen zodanig geparkeerd dat vanuit de zaak alleen de voorzijde te zien was. Een van hen ging naar buiten om te roken en riep even later de ander naar buiten omdat er telefoon voor hem was. Vervolgens reden de mannen in de bestelauto weg in de richting van Middenbeemster.
Nadat de mannen vertrokken waren werd ontdekt dat een van de skelters, welke achter de geparkeerde bestelwagen had gestaan, weggenomen was. Het betreft een blauwe Mammoet Centurion met een geel front. Waarde: E 799,=.

---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 13-03-2003 '
Lees ook