Politie Zaanstreek-waterland
16:05 14-FEB-03
loc.: WORMERVEER, ZAANWEG / STATIONSSTRAAT

Fietser gewond bij aanrijding

Een 60-jarige man uit Midwoud reed in zijn auto over de Stationsstraat in de richting van de Zaanweg. Gekomen bij die kruising verleende hij geen voorrang aan een 68-jarige fietser uit Wormerveer. Deze kwam ten val en liep heupletsel op. Hij werd opgenomen in het ZMC De Heel.

**

22:22 14-FEB-03
loc.: WORMERVEER, PRODUKTIEWEG

Computers weg na inbraak

Onbekenden verschaften zich de toegang tot het bedrijf door aan de voorzijde een tweetal ruiten te vernielen. Vermoedelijk werd een aantal pc's/monitoren weggenomen.

**

23:29 14-FEB-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WESTZIJDERVELD

Vernieling ruiten van bushokjes

Naar aanleiding van een melding van vernieling van een bushokje een onderzoek ingesteld op de busroute.
Op de Westerkoogweg, Geerteveld, NS-station Koog-Bloemwijk en op de Binding waren in totaal vijf ruiten vernield.

**

00:29 15-FEB-03
loc.: EDAM, EGBERT SNIJDERPLEIN

Onder invloed op bromfiets over de N247

Een 35-jarige man uit Hoorn reed op zijn bromfiets over de rijbaan van de N247 ipv over het fietspad. Bij controle bleek hij teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 380 ugl. Dat leverde niet alleen een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op, maar ook een bekeuring voor het niet volgen van het fietspad.

**

00:41 15-FEB-03
loc.: MONNICKENDAM, BRUGSTRAAT

Man in nek gestoken

Melding van een steekpartij in een horeca-instelling.
In de keuken een 18-jarige Monnickendammer aangetroffen met een snee in zijn hals. Hij is per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Daar werd de wond gehecht.
Om 14.50 uur werd de verdachte, een 18-jarige man uit Monnickendam, aangehouden en ingesloten en later in verzekering gesteld.
Naar de toedracht van de steekpartij wordt een onderzoek ingesteld.

**

04:42 15-FEB-03
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Rustige nacht (1)

Mede door de kou was het rustig in het uitgaansgebied. Bezoekers gingen vanuit de cafés gelijk weg van de Koemarkt.

**

05:04 15-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DAM
Rustige nacht (2)
Ook in Zaandam een rustige horecadienst.
Er was een kleine vechtpartij op de Burcht. Later bleek de aanstichter onwel te zijn geworden in de Oostzijde. Verder zijn er ongeveer 25 bekeuringen uitgereikt ivm parkeerverbod en rijden in strijd met de geslotenverklaringen etc. Rapp's hebben de beheerder van een café aangesproken op geluidsoverlast. Dit kwam omdat de voordeur even open bleef staan. Men zou er in het vervolg op letten.

**

05:46 15-FEB-03
loc.: ZAANSTAD, GEHELE GEMEENTE

Alcoholcontrole

Controle gehouden op diverse locaties in Zaanstad.
Inzet: 19 personen
N246 thv Pont Buitenhuizen: 156 testen, 2 aanhoud., 1 p.v.
Prov.Z-C te Krommenie: 235 testen, 2 aanhoud., 2 p.v.'s.
Prov.Z-C te Wormerveer: 28 testen, 2 aanhoud., 2 p.v.'s.
Thorbeckeweg Zaandam: 72 testen, 4 aanhoud., 4 p.v.'s.
Peperstraat Zaandam: 21 testen, 2 aanhoud., 2 p.v.'s.

TOTAAL 513 testen, 12 aanhoud., 11 p.v.'s

Hoogst gemeten ugl: 635 ugl. Dit was tevens de enige verdachte waarvan het
rijbewijs werd ingevorderd.

**

09:44 15-FEB-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE LOCOMOTIEF

Diefstal auto

Vanaf de openbare weg werd een zwarte Fiat Panda met het kenteken
ZX-08-LFweggenomen.

**

09:57 15-FEB-03
loc.: ZAANDAM, KONINGSGEELSTRAAT

Diefstal auto

Eigenaar had de auto, een rode Renault Megane Scenic met het kenteken 80-DH-KT geparkeerd voor de ingang van zwembad De Slag.

**

13:54 15-FEB-03
loc.: ZAANDAM, ROZENHOF

Diefstal auto

Auto, een blauwe Opel Vectra met het kenteken FX-GN-19, stond geparkeerd op de tweede verdieping van de parkeergarage.

**

17:43 15-FEB-03
loc.: PURMEREND, TOUWSLAGERSTRAAT

Sieraden weg na inbraak

Onbekenden verschaften zich de toegang tot de woning door de voordeur te vernielen. De gehele woning werd overhoop gehaald. Men ging er vandoor met een doosje sieraden.

**

22:04 15-FEB-03
loc.: WESTZAAN, BLANKENBURG

"Flitsers" aangehouden

Er kwamen meldingen binnen dat er door jongeren vanaf het Blankenburg in de richting van de rotonde van de N246 naar automobilisten werd geflitst.
Rapp's kregen de jongeren in de smiezen en deze gingen er bij het zien van de politie vandoor richting het parkeerterrein langs de Nauernasche Vaart.
Toch kans gezien in de omgeving van het parkeerterrein alle jongeren (5) aan te houden. Allen waren 15 jaar, vier komen uit Westzaan, een uit Zaandijk.
Zij werden (nadat hun ouders waren kennisgegeven) met een bekeuring heengezonden.

**

23:07 15-FEB-03
loc.: PURMEREND, BEETHOVENSTRAAT

Eigooiers bestraft

Melding dat jeugd eieren tegen verschillende woningen had gegooid. Bij een van de percelen had men reeds een van de jongens de ramen laten schoonmaken. Er meldden zich diverse andere bewoners die ook besmeurde ramen hadden. Er werd een woning aangewezen waar de gooiers zich zouden bevinden. Binnen vijf jongens aangetroffen die door rapp's aan de schoonmaak werden gezet. Onder supervisie van bewoners hebben zij met een sopje de ramen schoongemaakt. Iedereen was tevreden over de afhandeling.

**

00:21 16-FEB-03
loc.: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG

Rijbewijs kwijt

Een 31-jarige Zaandammer moest zijn rijbewijs inleveren, nadat bij een controle bleek dat hij teveel had gedronken. Aan het bureau blies hij 680 ugl. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

**

04:52 16-FEB-03
loc.: ZAANDAM, HEMKADE

Aanhouding na diefstal drank

Melding van diefstal van flessen sterke drank vanuit de Fun Factory. Verdachte (29-jarige man uit Utrecht) werd door een van de portiers aangehouden. Bleek dat verdachte middels de nooddeur aan de achterzijde van het pand binnen had kunnen komen, daar een kast met drank had geplunderd en 48 flessen had weggenomen. De flessen had hij in zijn auto gelegd, maar had in de gaten gekregen dat hij 'gesnapt' was. Hierna had hij de flessen achter op het parkeerterrein gedumpt. Verdachte overgenomen en ingesloten. Hij ontkende de diefstal te hebben gepleegd. Flessen weer retour Hemkade.

**

05:14 16-FEB-03
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT

Aanhouding inbreker

Inbraakmelding van een school aan de Flevostraat.
Rapp's hebben het gebouw afgezet en zagen verdachte (een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan de achterzijde via een nooduitgang het gebouw verlaten. Hem aangehouden. Hij had een plastic tas bij zich met daarin 5 flessen limonadesiroop, 7 zakken snoep en nog enkele losse snoepjes.
De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

**

11:02 16-FEB-03
loc.: ZAANDAM, BARKSTRAAT

Inbraak partycentrum

Inbraak moet zijn gepleegd tussen 00.45 uur en 10.00 uur. Men is binnengekomen door een raampje van de voordeur te verwijderen. Binnen werd nog een drietal deuren opengebroken. Ook werd een speelautomaat opengebroken. Vermist wordt een klein geldbedrag.

**

11:21 16-FEB-03
loc.: EDAM, WEERENSTRAAT

Dierenmishandeling

De eigenaar heeft zijn twee poezen (1 jaar oud) rond 14.00 uur zien spelen in de achtertuin. Omstreeks 14.30 uur zag hij dat een van de twee lag te braken.Terwijl hij haar aaide overleed de poes. Rond 15.30 uur zag zijn vrouw dat de andere poes ook iets mankeerde. Er was iets met haar oog. De dierenarts constateerde dat het oog van de poes met grof geweld, mogelijk met een hamer, stukgeslagen was. Daarbij ontdekte de dierenarts dat de poes vergiftigd was. Gezien de verschijnselen is de kans groot dat ook de eerste poes werd vergiftigd.
De tweede poes is in ieder geval haar oog kwijt. Het is ook nog mogelijk dat zij door de vergiftiging alsnog overlijdt.

**

---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 16-02-2003 '
Lees ook