Politie Zaanstreek-waterland


14:18 19-APR-05
PURMEREND, ACHTEROM/ STEKELDIJK

Fiets gestolen bij ongeval

Terwijl een 13-jarig meisje uit Purmerend zich bekommerde om een vriendinnetje dat betrokken was geraakt bij een ongeval, werd haar fiets gestolen die zij in de haast onafgesloten tegen een boom had gezet. Het ongeluk gebeurde op de kruising van het Achterom met de Stekeldijk. Daar botsten een 16 en een 14-jarig meisje uit Purmerend, op respectievelijk een brommer en een fiets, tegen elkaar. De 16-jarige werd met vermoedelijk een gebroken pols per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Het vriendinnetje van de gedupeerde bleef ongedeerd. Toen de 13-jarige vervolgens terugliep naar de Anne Franklaan om haar fiets te pakken, bleek deze te zijn verdwenen. Het betreft een zwart/grijze damesfiets van het merk Pointer, met paarse snelbinders en een zilveren bel.

19:00 19-APR-05
ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
177 dagen zitten na opgeven valse naam
Tijdens een snelheidscontrole heeft de politie dinsdagmiddag een negental bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Tijdens de controle werd verder drie keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel, twee keer voor het rijden zonder bromfietscertificaat en een keer voor het vervoeren van een passagier jonger dan 8 jaar op een onveilige zitplaats op een bromfiets. Een van de snelheidsovertreders gaf een valse naam op en werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat voor hem nog een gevangenisstraf open stond van in totaal 177 dagen. Verder zetten de politiemensen tijdens de controle een automobiliste aan de kant die met een lekke band reed en hielpen zij een vrouw weer op de been die bij het oversteken over haar rollator heen op straat was gevallen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-200405

15:00 19-APR-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Purmerender aangehouden tijdens verkeerscontrole

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden en ingesloten. De man werd staande gehouden omdat hij met 76 km per uur over de Provincialeweg Zaandam-Castricum reed waar 50 km per uur is toegestaan. De Purmerender bleek geen onbekende van de politie te zijn. Hij had voor diverse zaken, waaronder verduistering, diefstal en onverzekerd rijden, bij elkaar nog zo'n zes maanden celstraf openstaan. De man dacht nog weg te kunnen komen met het opgeven van een valse naam, maar in plaats daarvan kreeg hij ook hiervoor een proces-verbaal. Ten slotte moest de man ook zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten omdat hij zijn auto had bestuurd terwijl hij een OBM (ontzegging besturen motorvoertuigen) had.
Tijdens de verkeerscontrole werden nog acht hardrijders, drie inzittenden zonder gordel, twee bromfietsers zonder bromfietscertificaat (2x) en een bromfietser die een jonge passagier onveilig vervoerde, bekeurd. Een automobiliste die met een lekke band reed, werd eveneens aan de kant gezet. De agenten besloten de vrouw te helpen bij het verwisselen van de reserveband zodat zij weer veilig verder kon rijden.

9-12:00 19-APR-05
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
58 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N244 in Purmerend werd dinsdagochtend een snelheid gemeten van 158 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. Van alle weggebruikers reed drie procent te hard.

19:30-21:30 19-APR-05
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Weinig hardrijders

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie werd dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Eén op de honderd bestuurders reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. In totaal passeerden bijna duizend voertuigen de radarauto.


---- --


Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 20-04-2005 '
Lees ook