Politie Zaanstreek-waterland
14:29 21-FEB-03
loc.: WORMERVEER, STATIONSSTRAAT/PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
14-jarige fietster lichtgewond bij aanrijding
Een 14-jarige meisje uit Wormer raakte lichtgewond toen zij werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 19-jarige plaatsgenote. Zij werd met beenletsel per ambulance naar ziekenhuis De Heel vervoerd.
De aanrijding ontstond doordat de fietster voorrang kreeg van een vrachtwagen. Bestuurster van de personenauto die vanuit tegengestelde richting kwam dacht dat ze op mocht rijden om de Stationsstraat in te slaan. Zij zag daarbij de fietster over het hoofd.

**

15:39 21-FEB-03
loc.: PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Verdachte uit dadertoptien op heterdaad betrapt

Een 36-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd vrijdagmiddag aangehouden nadat hij in een bouwmarkt op heterdaad was betrapt op diefstal. Hij liep voorbij de kassa zonder te betalen voor twee thermostaten, ter waarde van 149 euro per stuk.
De verdachte is een bekende van de politie en staat in de zogenoemde dadertoptien van de politieregio Zaanstreek-Waterland. Hij moest nog gehoord worden ivm twee andere winkeldiefstallen, en stond gesignaleerd omdat hij nog 27 dagen celstraf uit moest zitten. Bovendien stonden er voor verdachte nog 6 zaken open bij Justitie.
De verdachte is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid.

**

15:47 21-FEB-03
loc.: PURMEREND, HOOGSTRAAT

Alerte klant voorkomt winkeldiefstal

Door goed optreden van een alerte klant kon vrijdagmiddag een winkeldief, 34-jarige man uit Almere-buiten, op heterdaad worden aangehouden. De klant hield verdachte in de winkel in de gaten omdat deze zich opvallend gedroeg. Toen de oplettende klant de verdachte met een pannenset naar buiten zag gaan zonder dat hij afrekende, waarschuwde hij twee personen die voor de winkel stonden. Dit waren toevallig Amsterdamse politiemensen die in hun vrije tijd aan het winkelen waren, die onmiddellijk achter de verdachte aanrenden en hem aanhielden. Verdachte ontkende de diefstal, maar uit de kassa-uitdraai bleek dat er geen pannenset was afgerekend.

**

15:59 21-FEB-03

Controle radarwagen

- Kerkstraat, Oostzaan:
410 passanten, 51 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 75 km.

- ZAANDAM, HOOFDTOCHT:
734 passanten, 170 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km.

***
20:17 21-FEB-03
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Twee winkeldieven betrapt

Twee mannen werden door winkelpersoneel op heterdaad betrapt op diefstal. Een van hen wist te ontkomen; hij ging er per auto vandoor. De andere verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. Van de voortvluchtige man is bekend wie hij is.

**

00:41 22-FEB-03
loc.: WIJDEWORMER, A7

Te veel haast kost rijbewijs

Van een 31-jarige vrouw uit Alkmaar werd het rijbewijs ingevorderd nadat politieagenten op de A7 hadden geconstateerd dat zij 175 km/uur reed. De vrouw verklaarde zo hard te hebben gereden omdat zij te laat was voor een afspraak.

**

04:51 22-FEB-03
horecaconvenant
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Kopstoot zonder aanleiding

Tijdens de horecadienst werd in de loop van de nacht 1 persoon, een 27-jarige man uit Purmeend, aangehouden voor het uitdelen van een kopstoot. De verdachte was even daarvoor uit een café gezet omdat hij lastig was.
Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Zuidoost Beemster, liep op de Koemarkt en kreeg zonder enige aanleiding een kopstoot van de verdachte. Verdachte kon even later op de Schapenmarkt door de politie worden aangehouden.

**

06:08 22-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DAM
horecaconvenant
Met 8 personen horeca-dienst gedraaid. Rustige koude nacht.

**

11:51 22-FEB-03
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE, LANGESTRAAT

Vrouw bekneld bij aanrijding

Een 20-jarige vrouw uit Zaandam raakte gewond toen zij in haar auto werd aangereden door een 28-jarige man uit Westzaan in bestelbus. De vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd en werd met nekklachten per ambulance naar ziekenhuis De Heel gebracht.
De man reed op de Westzijde, vanuit de richting van de Stationstraat. Hij wilde afslaan naar de Langestraat en gaf daarbij de hem tegemoetkomende auto geen voorrang. De voorkant van de auto van het slachtoffer was geheel beschadigd, total loss.

**
16:09 22-FEB-03
loc.: PURMEREND, GOOIMEER

Bejaarde dame breekt been

Een 83-jarige vrouw uit Purmerend brak haar been toen zij op het voetpad werd aangereden door een 6-jarig jongetje dat voor zijn huis op de stoep aan het fietsen was. Het slachtoffer is naar het Waterlandziekenhuis vervoerd.

***

23:55 22-FEB-03
loc.: ZAANDAM, PENNINGWEG
Boot plus trailer gestolen uit loods
Zaterdagavond werd tussen 18.45 en 23.45 uur vanuit een afgesloten loods aan de Penningweg een boot op een trailer gestolen.
Het gaat om een 5,5 meter lange militaire boot in groene camouflagekleuren, van aluminium, met rondom op de boorden een verhoogde open reling.
De boot stond op een grijze trailer van het merk Sterk van de firma Theo Stet.
De nog onbekende daders kwamen binnen door de toegangsdeur, een rolluik, te forceren.

***

03:01 23-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT
Bewoners tijdelijk ontruimd ivm ernstige rookontwikkeling
In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een brand in de boxengang onder woningen aan de Dodonaeusstraat twee bovenliggende woningen tijdelijk ontruimd geweest.
Er was sprake van een behoorlijke rookontwikkeling en een overmatig CO-2-gehalte (koolmonoxide). In totaal 8 personen hebben enige tijd in een voertuig van de brandweer gezeten. Na enige tijd luchten konden de bewoners weer terug in hun woning.
De brandweer was ter plaatse met twee voertuigen. Oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche van de politie stelt onderzoek in.
Huismeester Saenwonen, electricien en timmerman kwamen ter plaatse voor het afdichten van de boxen.

**

03:10 23-FEB-03
loc.: VOLENDAM, GEHELE PLAATS
Rustige horecanacht in Edam-Volendam. Geen bijzonderheden.

**

04:03 23-FEB-03
loc.: PURMEREND, METEORENWEG
Hennepplantage ontdekt door wateroverlast
Naar aanleiding van een klacht van wateroverlast belde politie zaterdagnacht aan bij de woning erboven. De bewoonster liet de agenten binnen. In de woning bleek een kamer - boven de lekkageplek - te zijn afgesloten. Bewoonster beweerde deze te hebben verhuurd en geen sleutel te hebben. Wel was oranjegeel licht zichtbaar en roken de agenten een henneplucht.
De 24-jarige hoofdbewoonster is aangehouden.
Het was een kleine (91 planten) maar professionele plantage. Goederen zijn in de loop van zondag afgevoerd. Planten zijn vernietigd.

**

05:15 23-FEB-03
horecaconvenant
loc.: ZAANDAM, DAM
Een gezellige drukke avond op de Dam. Later in de nacht enkele incidenten:
Een tweetal jongeren kregen op de Damstraat ruzie met elkaar, dit resulteerde in een gebroken neus van een van hen. Met het slachtoffer (19-jarige man uit Westzaan) nog op zoek geweest, maar dader niet gevonden. Slachtoffer met ambulance naar de Heel.
Een vechtpartij bij de Wilhelminabrug waarbij een jongen lichtgewond raakte aan oor en buikstreek. Eén verdachte (18-jarige man uit Zaandam) werd op aanwijzing van een getuige aangehouden. Na kort verhoor heengezonden, omdat getuige niet meer zo zeker was van zijn zaak. Slachtoffer (persoonlijke gegevens bij opsteller van dit rapport niet bekend) na ziekenhuis naar huis.
Totaal zijn er 27 bonnen uitgeschreven voor foutparkeren en inrijverboden.
Om 06.00 uur sluitingstijdencontrole gedaan, alle zaken waren keurig leeg dan wel gesloten.


**

05:56 23-FEB-03
horecaconvenant
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
In het kader van een werkbezoek was loco-burgemeester Purmerend Els Kroese deze nacht bij het horeca-toezicht aanwezig. In het begin rustig, veel aanloop en cafe's vol, later rumoerig.
- Tijdens surveillance werden politieagenten uitgescholden door twee personen (18 en 19 jaar uit Purmerend) die even daarvoor een cafe uit waren gezet. Een waarschuwing hielp niet, waarop zij aangehouden voor belediging.
Tweemaal melding van geluidsoverlast, maar geen overlast geconstateerd.
Een 22-jarige man uit Purmerend werd uit een horecagelegenheid gezet ivm het roepen van leuzen. Aanhouding van verdachte verliep niet zonder slag of stoot, moesten heel wat politiemensen aan te pas komen. Ingesloten voor de nacht.
Ontstond een vechtpartij binnen in een van de horecagelegenheden, waar een zaal was verhuurd. Na afloop van het feest ontstond onenigheid en daaropvolgende handgemeen. Eén verdachte (29-jarige man uit Amsterdam) aangehouden terzake mishandeling en verzet.

Na 04.00 geen bijzonderheden meer. Zeer goede samenwerking met portiers.

***

09:22 23-FEB-03
loc.: PURMEREND, TRIMPAD
Dieven stelen lege kassa
Bij een manege aan het Trimpad werd ingebroken. Vermoedelijk kwmaen de nog onbekende daders via de stallen binnen. Ze namen vanuit de kantine de kassa mee. Zij zullen raar op hun neus hebben gekeken, want de kassa was leeg.


---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 23-02-2003 '
Lees ook