Politie Zaanstreek-waterland


13:04 23-APR-04
loc.: ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN
Winkeldief op heterdaad betrapt door alerte bedrijfsleider
Een 31-jarige man uit Den Haag werd aangehouden voor diefstal van goederen uit een winkel voor audio/videoapparatuur en witgoed. De bedrijfsleider zag de man in de winkel een deur doorgaan die richting het magazijn leidt. In eerste instantie verwachtte de bedrijfsleider dat de man per vergissing die deur had genomen en dat hij weldra op zijn schreden terug zou keren. Toen dat echter niet gebeurde ging de bedrijfsleider polshoogte nemen in het magazijn. Daar betrapte hij de dief op heterdaad toen deze met een aantal dozen onder de arm het magazijn aan de achterkant van de winkel wilde verlaten. De bedrijfsleider hield de dief aan, waarna een vechtpartij tussen beide ontstond. Werknemers en een buurman kwamen de bedrijfsleider te hulp om de man onder controle te krijgen. De ter plaatse gekomen politie sloeg de man in de boeien en sloot hem in op het politiebureau. De man is in verzekering gesteld.

14:56 23-APR-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Diefstal werkhandschoenen komt drie winkelboeven duur te staan
Drie mannen (23, 23 en 19 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden toen zij in een winkel op heterdaad werden betrapt op diefstal. Alledrie probeerden zij een set werkhandschoenen te stelen. Toen zij, met de handschoenen in hun zak, de winkel verlieten zonder te betalen, hield winkelpersoneel hen aan.
Op het politiebureau bleken alle drie de verdachten 'first offender' te zijn. Zij hadden gezamenlijk een bedrag van 240 euro bij zich. Na overleg met justitie werd hen per persoon een beschikking uitgereikt van 80 euro per persoon. Na betaling werden ze in vrijheid gesteld.

01:05 24-APR-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Purmerender aangehouden voor bedreigen portier

Een 23-jarige man uit Purmerend werd aangehouden voor bedreiging van de portier van een van de cafés op de Koemarkt. De man verliet met zijn vriendin een café en was daarbij nogal rumoerig en agressief. Toen hij buiten door de portier werd gemaand rustig aan te doen, richtte de Purmerender zijn agressie tegen deze portier en daagde hem uit. De portier van een naastgelegen café schoot te hulp en hield de man in kwestie onder controle. De ter plaatse gekomen politie hield de man aan en sloot hem voor de nacht in. De volgende ochtend erkende de verdachte dat hij zich 'stom' had gedragen.

01:34 24-APR-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Dronken man aangehouden voor beledigen politiemensen
Een 33-jarige man uit Purmerend werd aangehouden voor het beledigen van politiemensen. De man kwam in dronken toestand zwalkend een kroeg op de Koemarkt uit, en gilde luidkeels enkele bedreigingen naar de surveillerende politieagenten. Deze lieten dit in eerste instantie over hun kant gaan, maar toen de man in kwestie even later ook nog op luide toon enkele beledigingen in de richting van de politie slingerde werd hij aangehouden. Ongeveer een uur later werd hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

09:25 24-APR-04
loc.: WIJDEWORMER, A7
Rijbewijs dronken bestuurder ingenomen
Een 49-jarige man uit Zwaagdijk werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man was bij een tankstation al opgevallen omdat hij bijna niet meer op zijn benen kon staan en vervolgens in zijn autobus was weggereden. Een getuige waarschuwde de politie, die de man op de A7 enige tijd volgde en zag dat hij meerdere keren met zijn bus gedeeltelijk over de rechterstreep van de rijbaan ging. De man werd na de blaastest aangehouden.
Op het politiebureau wees de ademanalyse 1185 ug/l uit. Dit is ruim vijf keer meer dan maximaal toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 15 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

12:14 24-APR-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Twee personen aangehouden voor winkeldiefstal
Een 45-jarige vrouw en een 69-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt op winkeldiefstal. Na het afrekenen van enkele andere goederen bij de kassa werd de vrouw aangehouden omdat zij twee hondenriemen, die ze in haar mouw had verstopt, niet had betaald. Ook de man werd door winkelpersoneel aangehouden.
Na verhoor op het politiebureau werden beide personen in vrijheid gesteld. De vrouw werd echter direct weer aangehouden omdat zij door de politie Amsterdam ook werd gezocht. Bovendien had ze nog voor een flink bedrag (2674,52 euro) aan boetes openstaan, dan wel 46 dagen celstraf.

17:13 24-APR-04
loc.: ZAANDAM, BOVENVEEN
Jongen valt uit boot na pesten zwaan
Een 13-jarige jongen uit Zaandam raakte zaterdagmiddag gewond toen hij uit zijn boot viel en werd geraakt door de schroef van de motor. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar ziekenhuis De Heel gebracht.
De jongen bleek met zijn broertje een zwaan, die op haar nest zat, te hebben gepest. Toen een andere zwaan achter het bootje aan kwam, schrok de jongen en viel uit het bootje. Hij werd vervolgens geraakt door de schroef. Een 47-jarige Zaandammer die getuige was van het ongeval, kon de jongen uit het water redden.

23:40 24-APR-04
loc.: PURMEREND, NAARDERMEER
Jeugdige verdachte aangehouden
Een 14-jarige jongen uit Purmerend werd aangehouden toen hij zich in de nacht van zaterdag op zondag verdacht ophield nabij woningen op het Naardermeer. Getuigen belden de meldkamer van de politie dat ze iemand rond een woning zagen lopen en naar binnen zagen gluren. De snel ter plaatse gekomen politie trof de 14-jarige jongen in de nabije omgeving aan. Hij was net weggerend omdat bewoners hem in hun tuin hadden gezien en naar buiten waren gekomen.
De jongen werd door de getuigen herkend. Nadat de politie aan de achterkant van de woning een gat in het tuinhek had aangetroffen, werd de 14-jarige aangehouden voor diefstal cq. poging tot diefstal. Op het politiebureau bekende hij dat hij in die tuin was geweest. De jongen werd ingesloten. Zijn moeder gaf toestemming voor overdracht aan het bureau HALT.

01:28 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, DAM
Dronken mannen aangehouden voor agressief gedrag
Twee mannen uit Zaandijk (beide 22 jaar) werden aangehouden voor onder andere openbare dronkenschap, niet voldoen aan ambtelijk bevel en verzet bij aanhouding. Een van hen maakte ruzie met een portier van een van de cafés op de Dam. Hij kwam daarbij te vallen en ging vervolgens nog agressiever te keer. Surveillerende politiemensen van de horeca-dienst zagen het gebeuren en hielden de man aan. Hij verzette zich daarbij hevig. Zijn vriend wilde de aanhouding beletten. Hij werd tot zes keer toe gevorderd daarmee op te houden. Toen dat niet hielp werd ook hij aangehouden.
Beide mannen werden ingesloten in een politiecel. Zondagochtend kon geen van beide zich goed herinneren wat er gebeurd was omdat zij zo dronken waren geweest.


02:15 25-APR-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, LEEGHWATERSTRAAT
Vrouw aangehouden voor illegaal verblijf in Nederland
Na meerdere overlastmeldingen in de avond en nacht van zaterdag op zondag werd een 35-jarige vrouw uit Nigeria aangehouden wegens illegaal verblijf in Nederland. In eerste instantie kwam de politie rond 23.00 uur ter plaatse ivm relatieproblemen tussen man en vrouw. De vrouw zou naar Amsterdam vertrekken, maar later in de nacht veroorzaakte zij weer overlast op het betreffende adres. Zij verklaarde aan de politiemensen die wederom ter plaatse waren gekomen, dat zij illegaal in Nederland verblijft en geen paspoort heeft. Daarop werd zij aangehouden en ingesloten. Zij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

04:21 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Man aangehouden voor vernieling
Twee Zaandammers (34 en 37 jaar) werden aangehouden voor respectievelijk vernieling en het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. De twee mannen zaten al enige tijd als klanten in een restaurant/ snackbar toen een medewerker hen verzocht weg te gaan omdat de zaak werd gesloten. Daarop werd de 34-jarige man agressief en vernielde van buiten af de deur en twee ruiten.
De man werd aangehouden voor vernieling en ingesloten in een politiecel. De 37-jarige man werd ook aangehouden nadat hij meerdere keren niet voldeed aan het bevel om zich te verwijderen. Hij werd korte tijd later in vrijheid gesteld.

05:30 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, PLANTSOEN VAN HET VERZET
Man gooit andermans fiets op de grond
Een 21-jarige man uit Zaandam werd aangehouden voor vernieling/baldadigheid. Te voet surveillerende politiemensen zagen de persoon in kwestie op het Verzetsplantsoen lopen met een fiets boven zijn hoofd getild. Vervolgens gooide hij de fiets met kracht op de grond. De man werd aangehouden en kreeg een proces verbaal. De politie heeft een briefje op de fiets achtergelaten voor het geval de eigenaar schade aan de fiets constateert. De Zaandammer verklaarde achteraf eventuele schade te zullen betalen.

09:30 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, JAN WINDHOUWERSTRAAT
Kluis ontvreemd bij inbraak winkelpand
In de nacht van zaterdag op zondag hebben nog onbekende daders ingebroken bij een bedrijf aan de J Windhouwerstraat. De daders hebben de winkel doorzocht en zijn er met een kluis vandoor gegaan. Ze kwamen binnen door de deur aan de achterkant van het perceel te forceren. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

11:41 25-APR-04
loc.: ILPENDAM, KERKSTRAAT
Fiets gestolen uit schuurtje
Bij een inbraak in een schuurtje naast een woning hebben nog onbekende daders een fiets buit gemaakt. Merk Koga Miyata, type Forestlady, kleur groen met zilver.

11:41 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Beeldjes gestolen bij inbraak bedrijf
Bij een bedrijf werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Van het binnenterrein werd een hoeveelheid beeldjes gestolen. De daders verschaften zich toegang tot het terrein door een hek te forceren.

12:16 25-APR-04
loc.: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT
Minderjarige jongens aangehouden met speelgoedwapen
Een 14-jarige en een 13-jarige jongen, beide uit Zaandam, werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van een op een echt vuurwapen gelijkend voorwerp.
De politie werd gebeld dat er in het Darwinpark twee jongens vermoedelijk met een vuurwapen liepen. Ter plaatse troffen politiemensen twee jongens aan die aan het signalement voldeden. Een van hen bleek een zwart speelgoedpistool te hebben. De jongens werden beiden aangehouden en op het politiebureau gehoord. Enkele uren later werden zij beide in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De zaak zal worden overgedragen aan Bureau Halt. Het speelgoedpistool werd in beslaggenomen.


---- --


Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 25-04-2004 '
Lees ook