Politie Zaanstreek-waterland

18:41 24-JAN-03
loc.: PURMEREND, BREEDSTRAAT
Winkeldief voor 2e keer aangehouden
Een 46 jarige Purmerender werd op heterdaad aangehouden is een supermarkt te Purmerend voor het wegnemen van 3 potten koffie en 2 stukken kaas. De verdachte werd door twee politiesurveillanten aangehouden. De verdachte was eerder in de middag aangehouden voor winkeldiefstal bij Blokker.


**

20:59 24-JAN-03
loc.: PURMEREND, WEESHUISSTEEG

Twee meisjes aangehouden t.z. winkeldiefstal

Twee 15 jarige meisjes (een uit Zaandam de ander uit Amsterdam) werden aangehouden t.z. winkeldiefstal uit verschillende winkels. Bij Vroom en Dreesman en Etos hadden zij een trui, foundation en plaknagels ontvreemd. Zij krijgen een alternatieve straf via het bureau Halt


**

22:39 24-JAN-03 gemuteerd op: 00:13 25-JAN-03 loc.: BUURTCENTRUM ZESKANTER te ZAANDAM

Drie jongens aangehouden ivm vernieling

Medewerkers van het buurtcentrum hebben twee jongen aangehouden Ivm het vernielen van een alarmkastje en het in de sloot gooien van een prikbord. De twee jongens bleken alleen getuigen te zijn geweest en daarop werd een derde persoon aangehouden in een nabijgelegen bushalte. Zijn mededader wist te ontkomen. Hij zal later worden verhoord. De jongens waren 15 en 16 jaar en kwamen allen uit Zaandam.


**

23:42 24-JAN-03
loc.: PURMEREND, LOOIERSPLEIN ziekte/onwel

Jongen onwel door GHB

Een 22 jarige Zaandammer werd onwel vermoedelijk door het gebruik van GHB. Hij is eerst overgebracht naar het Waterlandziekenhuis en later doorgevoerd naar de IC van het AMC. De Zaandammer had de GHB ergens in Zaandam gekocht.


**

00:16 25-JAN-03
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Inbraak in school

D.m.v. het verbreken van een ruit heeft men geprobeerd om uit het kantoor van de school een beeldscherm (flatscreen) te ontvreemden. Toen de politie met aantal eenheden ter plaatse kwam bungelde het beeldscherm uit het raam. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.


**

02:41 25-JAN-03 gemuteerd op: 04:53 25-JAN-03 loc.: ZAANDAM, PIETER LIEFTINCKWEG

Snelkraak in bedrijf

Binnen 1 minuut na de melding was de politie ter plaatse. De dader(s) hadden een onderraam van de toegangsdeur ingegooid. Ze zijn vervolgens door dit gat naar binnen gegaan en hebben een tweetal hogedrukreinigers weggenomen van het type HD 650+. Deze reinigers hebben samen een totaal waarde van E 1800,-. De spullen stonden vlak naast de ingang.


**

09:35 25-JAN-03
loc.: ZAANDAM, CORT VAN DER LINDENSTRAAT

Auto gestolen

Van vrijdag op zaterdag is van het parkeerterrein een zwarte Ford focus gestolen. De auto had het kenteken 22-JK-PX.


**

09:47 25-JAN-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Groot aantal palen ontvreemd

Tussen 18 en 24 januari zijn van een land achter perceel Middenweg 191 70 geompregneerde palen ontvreemd.
Deze palen waren bestemd voor de wijngaard.
Via de pas aangelegde dam kon men vanaf de vluchthaven van de N244, op het land komen en van het 50 meter verder op gelegen land de palen wegnemen. De palen waren c.a. 3,2 meter lang. Vermoedelijk heeft men gebruik gemaakt van een vrachtwagentje of een flinke aanhanger.
Misschien dat weggebruikers iets van deze diefstal hebben gezien?


**
11:45 25-JAN-03
loc.: PURMEREND, COYOTESTRAAT

Autodiefstal

Tussen zaterdag 25-JAN-03 00:00 uur en zaterdag 25-JAN-03 11:00 uur is een grijze Fiat Uno gestolen met het kenteken XB-04-ZP van de parkeerplaats.


**

13:38 25-JAN-03 joyriding
loc.: WIJDEWORMER, A7

Joyrijden met shovel

Naast het fietspad tussen de Zuiderweg en Snackbar Moby Dick, thv de molen De Windjager lag een shovel in de sloot. Het betrof een klein model ook wel wiellaadschop genoemd. Een raampje was ingeslagen en tevens is geprobeerd een kleine gereedschapscontainer open te breken cq te vernielen. Tijdens het joyrijden hebben de VE'(s) een hek vernield en 2 wegwijzers uit de grond getrokken.


**

14:39 25-JAN-03
loc.: ZAANDAM, ROZENGRACHT
Parkeergarage enige tijd gesloten
In de parkeergarage van de Rozenhof zou een personenauto staan met een lekkende LPG tank. Brandweer ter plaatse. Betrokken personenauto bleek de parkeergarage al verlaten te hebben. Op de eerste etage bleef een flinke stinkkende LPG walm achter. Vervolgens is de toegang afgesloten. Bij meting van de brandweer bleek er geen gevaar meer te bestaan. Parkeergarage na korte tijd weer vrijgegeven.


**

19:02 25-JAN-03
loc.: PURMEREND, GROTENHUYSWEG

Aanrijding met letsel

Een 49 jarige Amsterdammer reed in een zwarte Vokswagen Golf, over de rechter rijbaan van de Grotenhuijsweg te Purmerend, komende uit de richting van de Westerweg. Ter hoogte van de bocht tegenover het voetbalveld van de Wherevogels nam hij de bocht te ruim. Hierop kwam het tot een aanrijding met de hem in tegengestelde richting tegemoetkomende blauwe Ford Sierra bestuurd door een 51 jarige mevrouw uit Purmerend.
Omdat de portieren tegen elkaar aanstonden hebben omstanders een de auto's ongeveer 50 centimeter naar rechts verplaatst.
De twee personen uit de Sierra klaagden over nek en rugklachten. Op dat moment werd besloten dat de brandweer ter plaatse moest komen om beide slachtoffers uit de auto te knippen. Hierna zijn beide dames vervoerd naar het Waterlandziekenhuis (de passagier was een 48 jarige vrouw uit Nieuw Vennep). Nadat de dames uit de Sierra waren afgevoerd bleek de bestuurder van de Golf te zijn verdwenen. Tevens bleek dat de auto niet is verzekerd.


**

23:15 25-JAN-03
loc.: WORMER, BRUYNVISWEG
Brandstichting bij vrachtauto
Via een getuige kwam een melding binnen dat een Tsjechische vrachtwagen in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat tegen het rechterachterwiel van de oplegger een bierfles met een vloeistof was gegooid. Er had daadwerkelijk een klein brandje gewoed bij het rechterachterwiel. Volgens de brandweer had er in het bierflesje een mengsel van smeerolie en benzine gezeten. De chauffeur lag in de truck te slapen en is door de politie wakker gemaakt.


**


01:46 26-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WESTERKOOGWEG

Container in brand

Melding van brand in container welke tegen de gevel van het winkelcentrum aan zou staan. Ter plaatse bleek dit gelukkig niet zo te zijn, deze stond er een meter of drie vanaf. Brandje geblust en in de buurt geen verdachten aangetroffen.


**


01:40 26-JAN-03
loc.: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Auto uitgebrand

De auto was enige tijd geleden door de eigenaar op het sportpark gestald in afwachting van sloop. De auto bleek te zijn opengebroken (kapot raam) en met kracht tegen het pandje van de gemeente was aangeramd en daarna in brand is gestoken. Vermoedelijk (dit vermoedde de brandweer) is er een brandbare stof over de auto heen gegoten en dit is in brand gestoken. Schade pand: Deuk in muur en dakgoot beschadigd.


**

03:48 26-JAN-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Vechtpartij op de Dam

Naar aanleiding van een eerdere woordenwisseling in een cafi kwam men elkaar later buiten weer tegen. Er zijn toen klappen uitgedeeld en bleek een 19 jarige Zaandammer met hoofdletsel op de grond te liggen. Via getuigen werden verschillende personen aangewezen en zijn in de omgeving drie personen aangehouden. Een 19 jarige en een 24 jarige Zaandammer en een 20 jarige Assendelver. De laatste persoon is in de loop van de nacht vrijgelaten. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ziekenhuis de Heel met een hoofdwond en ei op zijn oog.


**

06:45 26-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, A8
Onder invloed in gestolen auto aangehouden
Zagen verbalisanten dat op de Rijksweg A8 te Koog aan de Zaan een personenauto van het merk Seat type Inca
enigszins slingerend over de rijbaan rijden.
Bestuurder bleek viermaal F te blazen. Verdachte vervolgens Aangehouden ( 32 jarige man Z.V.W.P.).
Hij blies op het bureau 545 ug/l.
Tevens bleek bij navraag bij het RDW dat het
voertuig gesignaleerd stond.
Voertuig was op 25 januari 2003 in Sint-Pancras gestolen.


**

09:48 26-JAN-03
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL
Insluiping in woning
Aan de woning zijn geen sporen van braak aangetroffen. De daders hebben als vluchtweg de balkondeur ontgrendeld en op een kier gezet.
buit : 1 horloge en 2 flesjes eau-de-toilette.


**

0:15 26-JAN-03
loc.: KROMMENIE, PARKLAAN
Poging inbraak woning
In de woning aan de Parklaan heeft men geprobeerd van zaterdag op zondag in te breken.
Men heeft geprobeerd aan de achterzijde deur open te breken. In de dubbele tuindeur zaten verschillende moeten en er was een gat in het glas ter hoogte van de espagnolet.


**


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 26-01-2003 '
Lees ook