Politie Zaanstreek-waterland23:56 22-MRT-03
loc.: ZAANDAM, S LOOTSMASTRAAT

Hangjeugd bekeurd

Afgelopen weekend werden vijf jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar bekeurd op grond van de APV Zaanstad voor het zich zonder redelijk doel ophouden in een portiek in de Lootmanstraat. Bewoners klaagden al enige tijd over vervuilde portieken veroorzaakt door groepen jongeren. Ook de nu bekeurde groep maakte de portiek vuil door spugen en het wegwerpen van peuken.

14:58 25-MRT-03
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldief aangehouden

Een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden door beveiligingspersoneel van een warenhuis. De man bleek 2 flesjes parfum te hebben gestolen. Tevens droeg de man kleding met de verkooplabels er nog aan. Onderzocht wordt of deze tevens van diefstal afkomstig zijn.

16:18 25-MRT-03
loc.: PURMEREND, MOERASVAREN

Oproep getuigen achterlaten gestolen motorfiets

Twee onbekende mannen reden door Weidevenne op een gestolen motorfiets. Deze was eerder ontvreemd uit Oostzaan. Een surveillance eenheid spotte de twee en zette de achtervolging in. In verband met de verkeersveiligheid waren de agenten kort daarop genoodzaakt hun achtervolging te staken.
De motorfiets en een helm van een van de mannen werden even later onbeheerd teruggevonden aan het Moerasvaren in Weidevenne.
De politie is opzoek naar getuigen van het achterlaten van de motor door de twee mannen. Getuigen worden verzocht hun informatie aan de politie door te geven via het servicecentrum 0900-8844.

18:40 25-MRT-03
loc.: WORMER, NIEUWEWEG

Fietser ten val

Bij een val met haar fiets raakte een 13-jarig meisje uit Wormer gewond aan haar been.
De onfortuinlijke fietster raakte met haar voorwiel het achterwiel van de fiets van haar vriendin
waardoor zij ten val kwam. GGD ter plaatse die haar behandelde. Vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

22:12 25-MRT-03
loc.: PURMEREND, MARATHONSTRAAT, FENIXLAANTJE, RIETGORSPLEIN

Getuigen gezocht van insluipingen en inbraak

Vermoedelijk hebben twee verdachten afgelopen nacht op drie locaties insluipingen en een inbraak gepleegd. De politie is opzoek naar getuigen.
Rond tien uur betrapten bewoners van een pand aan de Marathonstraat twee onbekende mannen in hun huis. Vermoedelijk waren de mannen binnengeslopen door de openstaande voordeur. Deze was door een medebewoonster open gelaten toen zij even op bezoek ging bij de buren. Uit de woning werden twee portemonnees ontvreemd.
Rond half een betrapten twee nachtzusters van een verzorgingstehuis een verdachte met een overeenkomstig signalement. Hij ging er vandoor via een nooduitgang. Er bleken vanuit de bar twee flessen sterke drank te zijn weggenomen.
Een derde incident deed zich voor rond 04:00 uur bij een kantoor van een tuinvereniging aan het Fenixlaantje. Er werd aanzienlijke braakschade veroorzaakt aan de voorpui. Uit het kantoor werd een rol postzegels gestolen. In de aangrenzende kantine werden koelkasten geforceerd. Ook hier heeft de politie het vermoeden dat het om een of twee dezelfde verdachten gaat.


Het signalement van de beide verdachten luidt:
Verdachte 1:
Blanke man, lengte tussen 170 en 180, leeftijd begin 20, kaalgeschoren hoofd cq zeer kort geschoren kapsel, oorbel (ring) in oor, normaal postuur en droeg een cakey kleurige broek en trui. Hij droeg een donkere jas. Deze verdachte is vermoedelijk op de fiets geweest.

Verdachte 2:
Blanke man van 20 á 25 jaar, ongeveer 1,80 meter lang. Lang blond krullend haar, minstens tien centimeter over de schouders. Donkere jas en een spijkerbroek.

Getuigen of personen die tips hebben over de beschreven verdachten worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

14:03 26-MRT-03
loc.: PURMEREND, STEKELDIJK

Diefstal uit tuinhuisje

Uit een tuinhuisje werden een aantal elektrische gereedschappen gestolen. Een raam was inslagen en binnen was het pandje doorzocht en overhoop gehaald.Verkeershandhaving

+

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-260303


09:45-11:30 25-MAART-03
ZAANDAM, ZUIDERVAART/DE WEER/ HOOFDTOCHT

Dertig mensen zonder autogordel

Op de Zuidervaart, de Weer en op de Hoofdtocht in Zaandam werden dinsdag in totaal dertig mensen bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Op de Hoofdtocht werden verder nog twintig snelheidsovertreders bekeurd, de snelste reed 92 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Daarnaast werden nog een bestuurder die met een aanhangwagen reed maar niet in het bezit was van een rijbewijs BE en drie bromfietsers (een zonder bromfietscertificaat en twee zonder helm) bekeurd. En ten slotte werden maar liefst zes bestuurders betrapt op het met de telefoon in de hand autorijden.

19.00-21.30 25-MAART-03
WATERLAND, DIVERSE LOCATIES

Onder invloed

Tijdens een alcoholcontrole in Waterland werd dinsdagavond bij 148 bestuurders, verspreid over diverse locaties, een blaastest afgenomen. Omstreeks acht uur werd op de Jaagweg in Watergang een 50-jarige Amsterdammer aangehouden. De automobilist had bijna twee keer zoveel drank (415 ug/l) op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uur, een boete en een proces-verbaal. De man was vier jaar geleden ook al eens voor het rijden onder invloed aangehouden.

07:20-12:00/14:15-16:00 25-MAART-03
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Weinig hardrijders

Op de N244 in de Middenbeemster werd dinsdagochtend en -middag op snelheid gecontroleerd. Van de bijna drieduizend voertuigen reed 's morgens slechts een tiental te hard, het overtrederaandeel was daarmee minder dan een half procent. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km per uur. Ook 's middags bleef het aandeel hardrijders beperkt tot slechts een half procent. Op de N244 mag maximaal 100 km per uur worden gereden.

08:45-11:00 25-MAART-03
DEN ILP

Dertig km per uur te hard

In Den Ilp reed dinsdagochtend bijna een kwart van alle bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 83 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 50 km per uur.---- --

Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 26-03-2003 '
Lees ook