Politie Zaanstreek-waterland


18:21 27-MEI-05
loc.: PURMEREND, GROTENHUYSWEG / SJEESSTRAAT

Gewond na aanrijding

Een 16-jarige vrouw uit Monnickendam reed op haar bromfiets over het fietspad van de Sjeesstraat en reed de Grotenhuysweg op zonder daarbij voorrang te verlenen aan een personenauto, die werd bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Purmerend. Er volgde een aanrijding waarbij de bromfietsster onbekend letsel opliep. Zij werd overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

22:10 27-MEI-05
loc.: WORMERVEER, ZUIDEINDE

Politiebus geeft de geest

Agenten van het Verkeershandhavingsteam reden met een bus vanaf de Zaanbrug richting de Prinses Irenebrigadeweg te Wormerveer. Op het Zuideinde waren twee harde knallen in de bus te horen.
Bij opening van de motorkap waren vlammen zichtbaar in het motorcompartiment. Deze werden met eigen middelen geblust.
De bus is door Hoogwoud naar het HB gesleept.

01:55 28-MEI-05
loc.: ZAANDAM, DAM

Man met cocaïne aangehouden

Een 26-jarige man uit Wormer werd door portiers van een café geweigerd omdat hij twee wikkels cocaïne bij zich had. Omdat de jongen toch naar binnen wilde gooide hij de twee wikkels op de grond,
waarbij de cocaïne uit een van de wikkels op de grond viel. De man werd aangehouden en ingesloten.

02:04 28-MEI-05
loc.: ASSENDELFT, PROV WEG P'END-B'HUIZEN

Ruzie oorzaak ongeval

Na een bruiloftsfeest gingen een man (21 uit Amsterdam) en een vrouw (20 uit Lelystad)naar huis. Daar de man gedronken had trad de vrouw op als bestuurder. Onderweg kreeg het stel onenigheid en in zijn drift trok de man de handrem aan. Hierdoor raakte de vrouw de controle over de auto kwijt en
botste tegen een boom, waarna de auto in de berm tot stilstand kwam.
De man toch maar aangemerkt als bestuurder omdat hij min of meer de controle over het voertuig van de bestuurster had overgenomen. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 410 ugl.

02:32 28-MEI-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Man na vernieling aangehouden

Een 27-jarige Purmerender werd uit een café gezet omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Hij werd boos en pakte drie terrastafels op en gooide deze in de richting van de deur van het café. Hierbij werd een van de tafels vernield. De man werd aangehouden en ingesloten.

14:32 28-MEI-05
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Schaafwonden na aanrijding

Een 74-jarige man uit Krommenie fietste op het naast de Prov.weg gelegen fietspad en wilde thv de Paul Krugerstraat linksaf slaan. Op dat moment werd hij ingehaald door een 25-jarige bestuurder van een bromfiets uit Amsterdam waarna een aanrijding volgde. Beide liepen letsel op, wat voornamelijk uit schaafwonden bestond.

19:44 28-MEI-05
loc.: LANDSMEER, PIETER WEERSPAD

Man met invalidenwagen raakt te water

Langs het Pieter Weerspad was een invalidenvoertuig te water geraakt. De bestuurder, een 71-jarige man uit Amsterdam, werd met medewerking van zijn ter plaatse verschenen schoonzoon uit het voertuig gehaald. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar een ziekenhuis. Bij controle van het voertuig werden geen technische gebreken geconstateerd. Mogelijk is een harde windvlaag oorzaak van het ongeval geweest. De brandweer heeft met een kraan het voertuig uit het water getakeld.

23:15 28-MEI-05
loc.: PURMEREND, GEULENSTRAAT

Mishandeling na onenigheid in bioscoop

In de bioscoop was een meningsverschil ontstaan over een zitplaats. Het gevolg was dat een 33-jarige man uit Amsterdam een 18-jarige Purmerender een blauw oog sloeg. De politie liet de film stoppen om de Amsterdammer aan te houden. De man kwam op voor een andere bioscoopbezoeker die na de pauze op dezelfde plaats wilde zitten als voor de pauze. De Purmerender had die plaats in genomen en wenste die niet af te staan.

01:13 29-MEI-05
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT
Rijbewijs kwijt na alcoholgebruik
Een 31-jarige man uit Soest bleek bij een controle teveel gedronken te hebben. Na zijn aanhouding blies hij aan het bureau 805 ugl. Naast een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Ook een 29-jarige Purmerender raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij werd betrapt toen hij door een geslotenverklaring reed en werd aangehouden toen bleek dat hij naar alcohol rook. Hij blies 580 ugl en ontving een p.v. en een rijverbod van zes uur.

02:00 29-MEI-05
loc.: ZAANDAM, DAM

Vrouw aangehouden na mishandeling politieagente

Een 25-jarige agente stapte uit het dienstvoertuig en zag dat een vrouw instapte en achter het stuur ging zitten. De vrouw (50 jaar uit Krommenie) werd uit de auto gehaald en verzocht om verder te lopen. De vrouw liet zich ineens vallen en bleef liggen. De agente boog zich over haar heen en trachtte haar middels een tikje op de wang weer "bij te brengen". De vrouw greep de polsen van de agente vast en drukte haar nageld in haar onderarmen. De vrouw stond op en gaf onverwachts de agente een kopstoot, die zij door naar achteren te bewegen enigszins ontweek. Toch werd zij behoorlijk op het gezicht geraakt. Hierna lukte het de agente zich los te rukken en werd de vrouw aangehouden en aan het bureau ingesloten. Zij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. Ook verklaarde zij zich niet veel meer te herinneren.
De agente heeft zich onder doktersbehandeling gesteld bij de eerste hulp van het ZMC.


---- --


Deel: ' Politieberichten Zaanstreek-Waterland 29-05-2005 '


Lees ook