Politie Zeeland


Z-1711-2004 AANRIJDING BROMFIETSER/PERSONENAUTO


Een 19-jarige bromfietser uit de gemeente Sluis is dinsdagmorgen rond 08.00 uur tegen een personenauto gebotst.
De bromfietser reed over de Oranjedijk in IJzendijke en verleende op de kruising met de N61 geen voorrang aan een taxi, bestuurd door een 47-jarige man uit Sas van Gent. De brommer raakte geheel beschadigd, de taxi had schade aan de voorzijde. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.


W-1712-2004 ACHTERBANK UIT AUTO GESTOLEN


Uit een auto die geparkeerd stond aan de F. Leenhoutsstraat in Oost-Souburg is in de nacht van maandag/dinsdag de gehele achterbank weggenomen.
Eerst werd de toegang tot de auto geforceerd waarna de achterbank netjes werd gedemonteerd.


Z-1713-2004 GEWAPENDE OVERVAL OP TANKSTATION OPGELOST

De Zeeuwse politie heeft in samenwerking met haar Belgische collega's een gewapende overval op een tankstation in Zaamslag op 23 november 2002 opgelost.
De Belgische politie heeft de afgelopen maanden een groep Oosteuropese criminelen aangehouden die in Belgie circa 200 misdrijven hebben gepleegd. Zij maakten zich met name schuldig aan diefstallen uit bedrijven en woningen en autodiefstallen, waarbij geweld niet werd geschuwd. De mannen zitten in Belgie nog in voorarrest.
Uit het onderzoek bleek dat de groep eind 2002 ook actief is geweest in Zeeuwsch-Vlaanderen. Een van de daders bekende de overval op het tankstation in Zaamslag te hebben gepleegd.
De overval werd op de avond van 23 november 2002 even over half negen door vier mannen gepleegd. De overvallers bedreigden twee medewerkers van het tankstation en deden een greep in de kassa.
Bij de overval werden enkele honderden euro's buitgemaakt. De mannen reden toen, in naar later bleek, een gestolen auto.
Vier van de aangehouden verdachten hebben, naast de overval in Zaamslag, bekend in die periode betrokken te zijn geweest bij een diefstal van een auto in Vogelwaarde, een inbraak in een tankstation in Kloosterzande en een inbraak in een bank in Kapellebrug.


Deel: ' Politieberichten Zeeland 09-03-2004 - 2194 '


Lees ook