Ingezonden persbericht


Politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Vrijdag 24-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 25-jan-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

TWEE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Op vrijdagavond hebben 4 medewerkers van een supermarkt aan de Diezerkade een 34-jarige man uit Zwolle man aangehouden voor diefstal van een tray bier. Volgens de medewerkers liep aan de overzijde van de straat een man die er ook bij hoorde en ook bier had weggenomen. Ook deze man, een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Beiden werden ingesloten en aan beide heren werd een dagvaarding uitgereikt. (03-009751)

BALDADIGE KNAPEN AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur werden twee dronken jongens, beiden 16 jaar en wonend in Zwolle, aangehouden voor het veroorzaken van overlast bij de deur van het jongerencentrum van Zwolle-Zuid. Ze verzetten zich hevig tegen hun aamhouding. Met gepast geweld konden de twee jongens verdachten hierna geboeid en overgebracht worden. (03-009792)

JONGEN MISHANDELD

ZWOLLE - Een 16-jarige uit jongen Zwolle wilde vrijdagmiddag samen met een vriend ter hoogte van het tankstation de Blaloweg oversteken. Hij lette niet goed op en liep een stukje het fietspad op. Op dat moment passeerde een man op een fiets. Omdat de man bijna tegen de jongen aanfietste maakte hij een opmerking. De jongen maakte hierop een opmerking tegen de man. De man stompte hierop de jongen op zijn linkerslaap. Hij raakte hierdoor even buiten bewustzijn. Signalement van de man: Blanke man; sprak met een Russisch accent; kaal geschoren hoofd; breed/lang postuur; geen snor/baard; droeg een zonnebril. Verplaatste zich op een herenfiets met fietstassen. (03-009558)

WONINGINBREKER VERGEEFS OP PAD !

In de Zwolse wijk de Aa-landen is in de nacht van donderdag op vrijdag een mislukte poging geweest om in een woning in te breken. Dat de inbreker flinke pogingen heeft gedaan om met een breekvoorwerp een raam te forceren was duidelijk aan de schade te zien. Zijn inspanningen waren echter te vergeefs. De woning was voorzien van hang- en sluitwerk dat voldeed aan de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat in woningen die volgens deze norm zijn beveiligd ruim 95 % minder kans op een geslaagde woning is wordt hiermee nog eens bewezen. Uiteraard zijn de bewoners geschrokken. De huurwoning is nog maar kort geleden door de verhurende organisatie voorzien van nieuw hang en sluitwerk en voorzien van het certificaat "Veilige Woning" . Een investering met rendement dus.

Einde dagrapport Pers Zwolle


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

Deel: ' Politieberichten Zwolle 25 jan 2003 '
Lees ook