Korps: Groningen, plaats: Stadskanaal 14-10-2001

Landelijke Politiedag Stadskanaal trekt 12.000 bezoekers Zondag 14 oktober 2001

De Landelijke Politiedag zaterdag in Stadskanaal trok ongeveer 12.000 bezoekers. Dat tot grote tevredenheid van Regiopolitie Groningen die met diverse partners in en om het Pagecentrum talloze activiteiten had georganiseerd.

Een groot deel van de bezoekers bestond uit jongeren. De campagne was daar ook in het bijzonder op gericht. Alleen al zon duizend jongelui kwamen af op het optreden van de Belgische formatie Milk Inc. Jongeren zijn voor Regiopolitie Groningen de komende jaren een belangrijke doelgroep. Het mag best zijn dat ze voornamelijk op het concert afkwamen of voor andere leuke of spannende activiteiten. Ze waren wel een paar uur bij ons en zo kom je met elkaar in contact, zegt chef basiseenheid Stadskanaal Joop Siepel, verantwoordelijk voor het evenement. Die contacten werden onder andere gelegd door de eerste jeugdagenten van de Groninger Regiopolitie. De politie in Groningen neemt, waarschijnlijk nog dit jaar, enkele tientallen jeugdagenten in dienst.

Op een beurs konden bezoekers informatie krijgen van diverse andere instellingen, variërend van de Ambulante Verslavingszorg Groningen, 3VO tot en met de Duitse Autobahnpolizei. Veel belangstelling was er voor het openbaar ministerie dat met Justitie in de Buurt een mini-rechtbank had opgesteld. De Stichting Groningen Veilig had over aandacht evenmin te klagen. De politie is ook zeer tevreden over de animo onder de externe partners. Wat wij als politie konden laten zien waren onze mogelijkheden maar ook onze onmogelijkheden. En dan is het perfect dat de organisaties die op die terreinen actief zijn hier ook stonden, aldus Siepel.

Het mooie weer trok ook duizenden mensen naar buiten waar shows en demonstraties werden gegeven met politiehonden, door de ruiters, de Mobiele Eenheid en door brandweer, berging en ambulancedienst.

Deel: ' Politiedag Stadskanaal trekt 12.000 bezoekers '
Lees ook