Politie Midden- en West Brabant

POLITIEMONITOR BEVOLKING 2003 VAN START

Tilburg 31 jan.2003 13.00 u

Voor de 6e keer wordt het landelijke onderzoek Politiemonitor Bevolking gehouden. Dit onderzoek wordt in heel Nederland uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De eerdere onderzoeken vonden plaats in 1993, 1995, 1997, 1999 en 2001. De uitvoering van het telefonisch onderzoek wordt gedaan door de onderzoeksbureaus B&A groep uit Den Haag en bureau Intomart uit Hilversum.

De politieregio Midden en West Brabant is als een van de eerste politieregios aan de beurt . Vanaf maandag 3 februari tot het eind van de maand, kunnen inwoners gebeld worden door bureau Intomart. Overigens is het zo dat alle mensen, die door het onderzoeksbureau zijn geselecteerd uit het telefoonboek, van de waarnemend korpschef Frans Heeres een brief hebben ontvangen waar in staat waarover zij gevraagd kunnen worden.

De telefonische enquete duurt ongeveer 20 minuten. In totaal zijn er in de politieregio Midden en West Brabant 20.000 adressen aangeschreven.

De vragen uit de enquete hebben o.a. betrekking op problemen in de buurt, (on ) veiligheid, criminaliteit, preventiemaatregelen en het functioneren van de politie. Als politie Midden en West Brabant zijn wij zeer geinteresseerd in de resultaten van het onderzoek die te maken hebben met de leefbaarheid en veiligheid in de woonomgeving. De resultaten van het onderzoek worden medio juni 2003 verwacht.

Mochten er inwoners uit Midden en West Brabant zijn die naar aanleiding van de enquete door Intomart dringende vragen hebben dan kunnen zij contact opnemen met de politie Midden en West Brabant, telefoon 013 595 59 95.

De waarnemend korpschef van de politieregio Midden en West Brabant, F.J. Heeres
013 - 595 95 72

Deel: ' Politiemonitor bevolking 2003 van start '
Lees ook