Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2003
Persberichten districhten Utrecht stad, 09.30 uur

Politie waarschuwt voor babbeltruc

UTRECHT Sinds het nieuwe jaar zijn er in de stad zon 40 aangiftes bij de politie binnengekomen van babbeltrucs. Daarbij zijn diverse goederen als sieraden, geld en bankpasjes gestolen. Vooral in de wijken Overvecht, Zuilen en de Majellabuurt vinden deze babbeltrucs plaats.

In alle gevallen gaat het om een of meerdere personen die bij iemand aanbellen. Zij vragen dan of zij een briefje mogen schrijven voor hun familie of vrienden die verderop in de straat wonen, maar niet thuis blijken te zijn. Vaak hebben ze bloemen, bonbons of gebak in hun handen om hun verhaal kracht bij te zetten. Terwijl binnen het briefje wordt geschreven en de aandacht van de bewoner is afgeleid, doorzoeken anderen het huis. De voordeur is immers open blijven staan.

De politie heeft de aangiftes in onderzoek. Opvallend is dat het bij alle aangiften gaat om meisjes en vrouwen (tussen de 10 en 35 jaar) die aanbellen. De politie waarschuwt bewoners voor het binnenlaten van onbekenden in de woning. Het advies is om hen niet binnen uit te nodigen, maar ze bij de gesloten voordeur te laten wachten en ze daar een briefje te laten schrijven. Het is niet vreemd of onbeleefd om onbekenden aan de deur te laten wachten.

Diefstal met geweld

UTRECHT Dinsdagmiddag rond 15.40 uur is een 26-jarige vrouw in een juwelierszaak aan de Amsterdamsestraatweg beroofd van een aantal sieraden. Een onbekende man met kwam de winkel binnen en wilde wat sieraden zien. Op het moment dat de vrouw een aantal sieraden toonde werden deze uit haar handen gegrist. De dader rende daarna naar buiten en reed met een damesfiets weg.
Twee getuigen die op de Amsterdamsestraatweg reden zijn in hun bedrijfsauto achter de dader aangereden maar konden hem niet pakken. De recherche van het district Marco Polo stelt een onderzoek in.

Inbrekers overlopen

UTRECHT Dinsdagmiddag om 13.30 uur overliep de 26-jarige bewoonster van een woning aan de Telderslaan een tweetal inbrekers in haar woning. De inbrekers zijn waarschijnlijk binnengekomen via de zogenaamde hengelmethode. Hierbij wordt de voordeur, die niet op een deugdelijke manier is afgesloten, via de brievenbus, op een vrij eenvoudige wijze geopend.
Op het moment dat de bewoonster haar woning binnenkwam rende het tweetal de straat op. Het slachtoffer zag, dat de inbrekers onder de jassen de gestolen goederen hadden verborgen. Van één van de daders kon zij een goed signalement geven zodat die tijdens het politieonderzoek werd herkend. De politie stelt een onderzoek in naar deze verdachte, een 23-jarige Utrechter.

Wederom veel snelheidsovertreders op de Waterlinieweg

UTRECHT Tijdens een snelheidscontrole op de Waterlinieweg zijn dinsdag tussen 08.15 uur en 15.00 uur wederom bijna 400 automobilisten tegen de lamp gelopen. De snelheid die ter plaatse wegens werkzaamheden is beperkt tot 50 km/u, wordt massaal aan de laars gelapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u. Tijdens de werkzaamheden, die nog enkele maanden in beslag gaan nemen zal regelmatig op de snelheid worden gecontroleerd.

Deel: ' Politiepersberichten districhten Utrecht stad, 09.30 uur '
Lees ook