Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT ACHTERHOEK, 7 OP 8 MAART 2003

Neede

Snelheidscontrole

7 maart

Tussen 16.15 en 17.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Haaksbergseweg in Neede. 11 automobilisten reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 102 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

De Heurne

Snelheidscontrole

7 maart

Met de lasergun werd op de Lage Heurnseweg gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/uur. Twee automobilisten werden bekeurd, de één reed 33 km/uur te hard en de ander 37 km/uur.

Doetinchem

Diefstal

Boliestraat

6 maart tusseen 17.00 en 17.15 uur

Een 34-jarige man deed aangifte van diefstal. Omstreeks 17.00 uur kwamen drie nog onbekende mannen in zijn winkel aan de Boliestraat. De winkelbediende werd door één van de mannen aan de praat gehouden, de tweede man stond verderop in de winkel en gedroeg zich ook opzichtig. Dit gaf de derde man gelegenheid naar achteren, naar een ander vertrek, door te lopen en daar een geldbedrag uit een bureaulade weg te nemen. De drie mannen hadden een getinte tot donkere huidskleur. Twee van hen waren vermoedelijk rond de 20 jaar, de derde wordt iets ouder geschat.

Doetinchem

Snorfiets gestolen en terug

7 maart omstreeks 14.06 uur

De politie kreeg melding dat de eigenaresse van een snorfiets haar voertuig zag staan aan de Vlierbes. De politie trof de snorfiets aan, de snorfiets bleek overgespoten en het verzekeringsplaatje omgebogen. Niettemin herkende de eigenaresse, een 43-jarige inwoonster uit Doetinchem, haar eigendom. De snorfiets was 3 maart gestolen. Na onderzoek kon de politie twee jongens, een 15- en een 16-jarige inwoner uit Doetinchem aanhouden. Zij bekenden de diefstal. Ook twee andere jongens die vermoedelijk bij de diefstal betrokken zijn zullen nog gehoord worden.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 6054

Deel: ' Politiepersberichten district Achterhoek, 7 op 8 maart 2003 '
Lees ook