Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2003
Persberichten disrict Binnensticht, 09.00 uur

Greep uit kassalade

UTRECHT Maandagmiddag rond 12.30 uur deden twee onbekend gebleven mannen een greep uit de kassalade van een winkel aan de Van Humboldtstraat.

De mannen kwamen binnen en wilden afrekenen. Bij het afrekenen deden zij een greep uit de geopende kassalade en gingen er vervolgens met een onbekend bedrag vandoor. Zij stapten op de Nieuwe Koekoekstraat in een rode auto en reden weg. Signalement van de mannen: negroïde mannen, tussen de 25 en 30 jaar oud. Een van hen was tussen de 1.85 en 1.90 m lang, kaal en had een pleister op zijn wang. Hij droeg een donkere jas. De andere man was kleiner, ongeveer 1.80m lang en droeg een zwarte muts.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de wijkrecherche van district Paardenveld, via 0900-8844 (lokaal tarief). In het bijzonder zoekt de politie contact met een vrouw die tijdens het voorval aanwezig was in de winkel en mogelijk iets heeft gezien.

Beroofd door acht mannen

UTRECHT Op de Pompelaan zijn maandagavond rond 20.10 uur drie mannen uit Hongarije beroofd van hun geld. De bestuurder van de personenauto werd op de Pompelaan klemgereden door een zilvergrijze personenauto met daarin acht donkergekleurde mannen. De mannen die zich in de Engelse taal bekend maakte als politieagenten trokken de verbouwereerde bestuurder en zijn twee passagiers uit de auto. De slachtoffers werden aan de kleding onderzocht en er werd een geldbedrag van ruim 10.000 euro buitgemaakt. Ook de contactsleutel van de auto van de slachtoffers werd meegenomen. De mannen reden weg in de richting van de snelweg. Een zoekactie heeft tot op heden nog niets opgeleverd.

Woninginbrekers betrapt

UTRECHT Op de Horatiuslaan zijn maandagmiddag rond 15.00 uur twee Utrechters van 38 en 30 jaar op heterdaad betrapt bij het inbreken in een woning. Een getuige zag vier verdachte mannen in de omgeving van de woning aan de Horatiuslaan. Twee van hen waren inmiddels over de afrastering van de tuin geklommen en hadden de schuifpui opengebroken. Twee maten bleven wachten in de auto. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam ging het tweetal in de auto ervandoor. Het inbrekersduo werd bij de woning aangehouden. In hun kleding werd inbrekersgereedschap aangetroffen.

Recalcitrante man

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht gedroeg zich maandagmiddag rond 14.30 uur op het Smaragdplein bijzonder lastig toen hij door de politie op zijn verkeersgedrag werd aangesproken. De man die zonder helm met zijn bromfiets over het voetpad reed, beledigde de agent die hem op zijn gedrag aansprak. De man die voor de belediging zou worden aangehouden wenste hieraan niet mee te werken en begon wild om zich heen te slaan. Hij reed daarna met zijn bromfiets weg in de richting van de Aquamarijnlaan.
Agenten die inmiddels ter assistentie waren gekomen konden de man tot stoppen dwingen. Omdat hij agressief bleef en alle medewerking weigerde werd hij met pepperspray bespoten. Daarna werd de man aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier bleek dat zijn bromfiets niet was verzekerd.

Verkeerscontrole
UTRECHT Op de Hopakker liepen maandagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur zeventien automobilisten tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. Er werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordels. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en rijden zonder geldige APK keuring.

Deel: ' Politiepersberichten district Binnensticht, 09.00 uur '
Lees ook