Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2003
Persberichten district Eemland Zuid, 12.10 uur

Verkeersongevallen met letsel

AMERSFOORT Een 14-jarig meisje uit Achterveld is vrijdagochtend even na 08.00 uur licht gewond geraakt nadat zij op de kruising van de Barneveldseweg met de Hogeweg in aanrijding kwam met de auto van een 29-jarige man uit Soest.

Het meisje fietste over het fietspad uit de richting van Achterveld. Bij de verkeerslichten met de Hogeweg wilde het meisje tussen het in de file staand verkeer doorfietsen. Zij zag echter de auto van de Soester over het hoofd. Hierdoor ontstond tussen beide een aanrijding. Zowel de fiets als de auto raakte zwaar beschadigd.

Het meisje had een gebroken sleutelbeen en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. WOUDENBERG Op de kruising Geeresteinlaan met de Maarsbergseweg, Voorstraat en Dorpsstraat is vrijdagavond rond 22.40 uur een 26-jarige man uit Woudenberg gewond geraakt nadat hij in aanrijding was gekomen met de auto van een 22-jarige vrouw uit Woudenberg.

De vrouw reed met haar auto over de Voorstraat en wilde rechtdoor de Dorpsstraat inrijden. Zij gaf echter geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 26-jarige automobilist. Hierop ontstond een aanrijding tussen beide. De 26-jarige kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Hij is met mogelijk hoofd en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw bleef ongedeerd. Onderzoek wees uit dat geen van beide bestuurders gedronken had.

Met alcohol op achter het stuur

HOOGLAND - Een 35-jarige man uit Hoogland is zaterdagmorgen om 05.25 uur aangehouden nadat hij even daarvoor op de rotonde aan de Bunschoterstraat met de Zeldertse Poort tegen een lantaarnpaal was gereden.

Het bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Vrijdagmiddag tussen 13.3 en 15.45 uur heeft de politie een snelheidscontrole op de Maarsbergseweg gehouden. In totaal werd de snelheid van 1973 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 39 sneller dan de toegestane 80 km per uur.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur.

Frisse adem

LEUSDEN Een 21-jarige man uit Den Haag is vrijdagmiddag rond 15.20 uur aangehouden in een winkel aan t Plein nadat hij geprobeerd had goederen weg te nemen zonder te betalen.

Oplettend winkelpersoneel zag dat de man samen met een tweede verdachte bezig was 87 tubes tandpasta ter waarde van 283,70 Euro in een tas te stoppen. Daarna wilden zij met de tas weglopen zonder te betalen. De Hagenaar kon door winkelpersoneel worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiepersberichten district Eemland Zuid, 12.10 uur '
Lees ook