Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/01/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag, 1 november 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Inbraak in auto
Een 20-jarige man zonder vaste woonplaats is zondagochtend aangehouden op de Kombuis. De man had ingebroken in een tweetal auto's bij de Kajuitflat. Een getuige zag de verdachte met een hoedenplank en boxen vanaf de Kajuit vluchten. Hij waarschuwde de politie die na een korte zoektocht de verdachte kon aanhouden. Hij bleek in twee auto?s te hebben ingebroken. Vermoedelijk vernielde hij ook een aantal brievenboxen in de flats. De man is ingesloten.

Storm
De politie heeft zondagochtend diverse keren hulp moeten verlenen. Door de storm raakten op diverse plaatsen schuttingen, bouwstellingen en bomen omver. Op de ringweg waaiden wegafzettingen omver. Ook bij de Natte brug moesten hekken van het fietspad worden verwijderd. Terwijl bij de Saffierflat geasfalteerde isolatieplaten van het dak waaiden.

Huisvredebreuk
De politie kreeg zondagmiddag melding van een inbraak op een woonboot aan de Wilhelminakade. In de woonboot troffen agenten twee mannen aan, die verklaarden naar een slaapplaats op ziek te zijn. Beide verdachten kregen een proces verbaal. De 27-jarige Groninger werd heengezonden. Zijn 22-jarige maat is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Hij bleek geen paspoort te kunnen tonen.

Drugsdealer
Op de Hoge der A heeft de politie zondagavond een 35-jarige stadjer aangehouden. De man trachtte dope te verkopen aan een tweetal gebruikers. Bij zijn aanhouding bleek hij niet meer in het bezit van drugs. Ook een 27-jarige vrouw uit Groningen werd aangehouden in het Noorderplantsoen voor een drugsdeal. Zij bleek nog in het bezit van een bolletje heroïne Na verhoor werden beiden heengezonden.

Vallend blad
Op de Moesstraat raakte zondagavond een 22-jarige Groninger gewond nadat hij met zijn fiets was gevallen. De man verloor de macht over zijn fiets doordat vallen blad het wegdek spiegelglad had gemaakt. De man verwondde zijn knie en moest naar een ziekenhuis.

Wel alcohol en geen rijbewijs
Een 25-jarige man uit Groningen kreeg afgelopen nacht een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Bedumerweg gecontroleerd. Hij bleek bijna 2 promille in zijn bloed te hebben. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. * Ook een 35-jarige stadjer werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De stadjer had eerst een aanrijding veroorzaak met een andere auto op het Zuiderdiep. Daarbij was hij doorgereden. De politie trof hem op het Hoornsediep aan. Een blaastest gaf een promillage van 0.8 promille. Beiden kregen een proces verbaal.

Heling van gestolen autoradio
Agenten zagen afgelopen nacht dat een 29-jarige man uit Groningen op het Damsterdiep aan een vrachtautobestuurder een tas met goederen overhandigde. Toen zij de verdachte controleerden bleek hij op een gestolen fiets te rijden en een frontje van een autoradio in zijn bezit te hebben. Hij werd ingesloten in een politiecel. De chauffeur kon korte tijd later worden aangesproken. Deze man, een 25-jarige man uit Italië verklaarde van de verdachte een autoradio te hebben gekocht. Hij werd eveneens aangehouden en kreeg een proces verbaal voor heling.

Door dak gezakt
Op de Oosterweg in Haren zakte zondagmiddag een 16-jarige jongen door het dak van een manege. De jongen was met een vriendje bij de manege aan het voetballen. Toen zijn bal op het dak terechtkwam klom hij ook op dit dak. De golfplaten konden hem niet dragen, waarna hij er doorheen zakte. De jongen moest met hoofdletsel naar een ziekenhuis.

Inbreker betrapt
Afgelopen nacht hebben buurtbewoners een 41-jarie man uit Groningen op heterdaad betrapt. De man trachtte in te breken in een woning aan de Hyacinthstraat. Toen agenten een onderzoek instelden troffen zij de verdachte verstopt achter de schuurtjes bij de woningen aan. De man was in het bezit van inbrekersgereedschap. De man is ingesloten.

Voor nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiepersberichten district Groningen/Haren '
Lees ook