Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2001
Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Alcoholcontrole

WOUDENBERG- Op vrijdagmiddag/avond werden op verschillende plaatsen in Woudenberg alcoholcontroles gehouden. Deze controles vonden plaats op de Maanweg, Zeisterweg, Arnhemseweg en de Maarsbergseweg.

In totaal moesten 210 automobilisten blazen. Een 56-jarige automobilist uit Baarn had teveel gedronken en blies op het bureau 0.8 promille. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van 2 uur.

Bij de controles werden ook 27 bromfietsers gecontroleerd. Hiervan kregen 17 een bekeuring voor oa. het niet dragen van de helm en een te groot vermogen. Een bromfiets had zoveel vermogen dat deze werd ingenomen.

Diefstal van tas

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend omstreeks kwart over een werd een 17-jarig meisje uit Amersfoort bestolen van haar tas.

De 17-jarige zat op de Varkensmarkt op een bankje en had haar tasje naast haar staan. Plotseling kwam een onbekend gebleven jongeman aanrennen, pakte het tasje en sprong vervolgens op een fiets een reed hard weg. Een onbekend gebleven vrouw probeerde de dader nog tegen te houden wat helaas mislukte.

De politie zou graag in contact willen komen met deze onbekend gebleven vrouw en met eventuele andere getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto tegen boom, geen bestuurder

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend omstreeks drie uur troffen agenten op de kruising Holkerweg- Ringweg Koppel een boom aan die uit de grond was gereden.

Rond de boom lagen verschillende onderdelen van de auto, een bumper en glas, maar de auto zelf was verdwenen. Na een korte zoektocht werd de zwaar beschadigde auto zonder bestuurder aangetroffen op de Sagenlaan.

De auto werd afgesleept en de politie doet onderzoek naar de bestuurder.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een 27-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij een trui had gestolen. De man wilde een winkel aan de Utrechtsestraat verlaten zonder eerst de trui af te rekenen. Beveiligingspersoneel zag dit en droeg de man over aan de politie. De man werd voor verhoor ingesloten.

Deel: ' Politiepersberichten Eemland zuid, 10.15 uur '
Lees ook