Politiebericht Venlo 20-08-2001
Mediaberichten 20 augustus (laatste berichten)

Politievrouw wint goud in Japan

World Games 2001 succesvol

VENLO - Patricia Hekkens (26), agente van het district Weert van de politieregio Limburg-Noord wint goud met Jiu Jitsu op de World games 2001 in Japan. Met de Hollandse vechtsportdelegatie van het Nederlands Olympisch Comité reisde zij af naar het Japanse Akita om deel te nemen aan de spelen. Dinsdagmiddag landt de delegatie op Schiphol en is terug op Nederlandse bodem.

Deze Spelen kunnen beschouwd worden als de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten en worden om de vier jaar georganiseerd. Jiu Jitsu is tijdens dit evenement een programma-onderdeel. Patricia is inmiddels geen onbekende meer in de wereld van de vechtsporten. Zij werd Wereldkampioen in 1998 en Europees Kampioen in 1999. Dat de politieregio Limburg-Noord trots is op deze kersverse wereldkampioene mag duidelijk zijn. Een afvaardiging van de collegas zal dan ook aanwezig zijn op Schiphol om Patricia welkom te heten. Ze zal alvast namens de korpsleiding in de bloemen worden gezet, maar korpschef Van Baarle rekent erop haar persoonlijk te kunnen feliciteren wanneer ze op zijn uitnodiging naar Venlo komt.

Niveau

Jiu-Jitsu is een Japanse vechtkunst. Eind jaren `40 is Jiu-Jitsu in Nederland en de rest van Europa tot grote ontwikkeling gekomen. De technieken in het Jiu-Jitsu stelt de beoefenaar, vrouw of man, in staat om een sterkere tegenstander te overwinnen. Men leert bij Jiu-Jitsu effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de aanvaller. Dat juist Nederlanders in Japan hoge ogen gooien zegt wel iets over het niveau van de delegatie. Het Jiu Jitsu, wat formeel onder de Judobond valt, staat nog steeds in de schaduw van de grote broer Judo, ook wat betreft de media-aandacht.

VENLO Winkeldiefstal

VENLO De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Vleesstraat in Venlo. De jongen wilde kantoorartikelen ter waarde van ongeveer fl. 60,- meenemen zonder te betalen, maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Hieruit bleek dat hij in het verleden al eerder met politie in aanraking is geweest, waarna met toepassing van snelrecht proces-verbaal is opgemaakt.

Deel: ' Politievrouw wint goud op World games in Japan '
Lees ook