Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 15.10) Vrijdag 21 september 2001

Heerlen, bestuurder gestolen auto aangehouden:
Vrijdagmorgen 21 september 2001 heeft de politie na een korte achtervolging een 25 jarige automobilist uit Brunssum aangehouden. Hij bleek gebruik te maken van een gestolen auto.
Een politiepatrouille zag vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur een personenauto over de Bokstraat te Heerlen rijden. De politiepatrouille wilde de bestuurder van de auto controleren en gaf een stopteken aan de bestuurder. In plaats van te stoppen verhoogde de bestuurder echter zijn snelheid en probeerde ertussenuit te knijpen. Op de Litscherboord bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand en sprong eruit. Hij rende de bossage in en verdween. De politie doorzocht daarop meteen de bossage en trof een man liggend op de grond onder aan een talud aan waarvan hij enkele meters omlaag gevallen was. De man liep geen letsel op en werd door de politie aangehouden. De reden van zijn vlucht bleek alras. De auto waarvan hij gebruik maakte bleek van diefstal afkomstig te zijn. Deze was in de nacht van 14 op 15 september 2001 vanaf de Huskensweg te Heerlen gestolen. De inwoner van Brunssum is voor verder onderzoek ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 31 automobilist woonachtig te Delft is vrijdagmorgen 21 september 2001 door de politie aangehouden na een korte achtervolging. Ook de bijrijder werd aangehouden maar hij werd kort daarna weer in vrijheid gesteld.
Een politiepatrouille zag omstreeks 04.30 uur een personenauto met hoge snelheid over de Spoorsingel te Heerlen rijden met daarin twee personen. De bemanning van de politieauto wilde de auto en het tweetal controleren maar de bestuurder gaf gas en probeerde weg te rijden. De bestuurder negeerde rode lichten en bleef hard rijden. Onderweg doofde de bestuurder de verlichting van de auto om minder op te vallen, hetgeen ook lukte. De politiepatrouille raakte de auto even kwijt maar trof deze op de Willemstraat weer aan, leeg echter. Kort in de buurt van de auto liepen echter twee mannen die bij het zien van de politieagenten meteen hard wegrenden. Zij probeerden een woning binnen te vluchten aan de Willemstraat maar werden daar door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Nadat vast stond wie de bestuurder van de auto was geweest moest deze, omdat hij naar alcoholgebruik rook, een ademanalyse ondergaan. De uitslag wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Dit bleek ook de reden van de vlucht te zijn geweest. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Voor de gepleegde overtredingen en het rijden onder invloed kreeg hij de rekening gepresenteerd. Hij moest in totaal fl. 830,- betalen. De bijrijder werd meteen nadat vast stond wie er gereden had in vrijheid gesteld.

Heerlen, snelheidscontroles:
Het Verkeershandhavingsteam van de politie in de politieregio Limburg-Zuid heeft donderdag 20 september 2001 tussen 08.15 en 10.15 uur zowel op de Schelsberg te Heerlen als de Julianalaan tussen 12.45 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werd de snelheid gemeten van 1330 motorvoertuigen waarvan zestig bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur gerede door de bestuurder van een personenauto terwijl een bromfietser werd bekeurd omdat deze 68 km per uur reed terwijl hij maar 30 km per uur mocht rijden. Vier bestuurders werden bekeurd omdat zij de verplichte autogordel niet droegen en een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij de verplichte helm niet droeg.

Deel: ' Poltiebericht Maastricht '
Lees ook