P E R S B E R I C H T

Zaandam, 16 mei 2002

PontEecen verkoopt belangen BEKA Houtprodukten B.V. en Kamphuys Loosbroek Beheer B.V.

PontEecen N.V., de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw, heeft haar 52,8% belang in BEKA Houtprodukten B.V. verkocht aan de overige aandeelhouders van BEKA. BEKA, gevestigd te Gramsbergen, heeft 13 mensen in dienst en de jaarlijkse omzet bedraagt EUR 15 miljoen. Tevens kondigt PontEecen aan haar belang van 49,99% in de exploitatiemaatschappij Kamphuys Loosbroek Beheer B.V. te Nieuwegein af te stoten.

De beoogde verkopen passen in de strategie van de onderneming, om zich meer te concentreren op haar kernactiviteiten. De transacties zullen geen significante invloed hebben op het nettoresultaat van PontEecen.

Profiel
PontEecen N.V. is de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1600 medewerkers in dienst, verspreid over 73 vestigingen in Nederland. PontEecen streeft ernaar een toonaangevende, innovatieve leverancier te zijn voor bouwend Nederland.

PontEecen N.V. heeft het afgelopen boekjaar een omzet behaald van EUR 462,4 miljoen (2000: EUR 481,9 miljoen) en is genoteerd aan de incourante markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie:
De heer J. Bruil, Voorzitter van de Raad van Bestuur Telefoon: 075 - 653 62 10

Deel: ' PontEecen verkoopt belangen BEKA Houtprodukten B.V. en Kamphuys Loos.. '
Lees ook