Hoefnet

Pony Indoor Wierden Internationaal

Aan het einde van deze eeuw staat ons nog een sportief evenement te wachten, dat zeker niet ongemerkt voorbij zal gaan. Een dag voor de kerst, 24 december en drie dagen na kerst, 27, 28 en 29 december staat hippisch centrum de Vossenbos weer in het teken van Pony Indoor Wierden. Normaal gesproken eindigt de wedstrijd een dag voor oudjaar, maar in het verband met de bijzondere eeuwwisseling heeft de organisatie besloten de wedstrijd een dag eerder te laten eindigen.

Pony Indoor Wierden Internationaal viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. In die 15 jaar is het evenement uitgegroeid tot een internationaal vermaard concours hippique, waar ruiters en amazones uit heel Europa op af komen. Mede door de parcoursen van Marinus Vos is het niveau van de ponysport in Nederland op een hoog peil komen te staan. Pony Indoor Wierden is de bakermat geweest van talloze bekende ruiters en amazones, die nu op paarden op internationaal niveau rijden. Wie herinnert zich niet Jenny Zoer, die met haar superpony Promisses de finale won. Of Ben en Wim Schröder, die hun eerste internationale successen boekten. Willem Greve, Gert Jan Bruggink, de broers Van Asten, allemaal ruiters die al in de ponysport opvallend goed presteerden. Buitenlandse toppers zijn b.v. de Zweedse amazone Malin Baryard, Jessica Kurten uit Ierland en de Deense zusjes Charlotte en Tina Lund.

Ook dit jaar zullen er weer vele goede ponyruiters meerijden. De startlijst is meer dan vol en in de landenwedstrijd strijden teams van Zweden, België, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Ierland en Nederland.
De wedstrijd begint op vrijdag 24 december met de klasse L en de klasse M-A/B/C. Voor beide groepen is er een klassiek en een jachtspringen. Tijdens eerste en tweede kerstdag is er rust in manege De Vossenbos. Op maandag 27 december gaat de strijd verder met het M-D/E klassiek en de Z en ZZ combinaties. Om 18.30 gaat de eerste internationale rubriek van start met ongeveer 90 deelnemers. Dinsdag 28 december rijden de M, Z en ZZ opnieuw een parcours en is er voor de internationale ruiters een twee-fasen. Het hoogtepunt van Pony Indoor Wierden is elk jaar de landenwedstrijd. Om ongeveer 19.30 begint de wedstrijd met de eerste manche. In de pauze is er een spectaculair optreden van de Future Guys, cowboys zonder vrees, die de meest fantastische kunsten op hun paarden uithalen. Rond de klok van 21.30 gaat de wedstrijd verder met de tweede manche. Het publiek leeft altijd enorm mee met de verschillende teams en het publiek gaat op de banken om de favorieten aan te moedigen. Na afloop van de strijd is er ruiterbal.
Woensdag 29 december zijn de finales van alle klassen. Een hele leuke rubriek om te gaan kijken is het relais-springen om 16.00 uur. De ruiters rijden dan als duo en moeten op een zo snel mogelijke manier het parcours om de beurt springen. Deze wedstrijd is in fancy-dress, dus verkleed. De deelnemers brengen altijd de meest fraaie kostuums mee. Dat wordt dolle pret. De finale Z/ZZ is rond 18.00 gepland en de internationale finale begint om ongeveer 20.00 uur.

©Hoefnet 1999

Deel: ' Pony Indoor Wierden Internationaal '
Lees ook