---

Ministerie van Defensie---

foto: Aankomst poolreiziger kapitein De Bruijn (1)(CAVDKM)

Poolreizigers terug in Nederland

17-05-2002

Op Schiphol zijn vandaag (17 mei) luchtmacht-kapitein Peter de Bruijn en expeditiegenoot Marcel Knotter teruggekeerd. De twee mannen waren er vorige week als eerste Nederlanders in geslaagd de magnetische Noordpool te bereiken. De Bruijn, die werkt bij het 306 squadron van de luchtmacht, werd op Schiphol onder meer verwelkomd door zijn collega's van het 306 squadron. Natuurlijk werd er - met het oog op de unieke prestatie van het tweetal - getoast op het succes en de behouden terugkeer.

De luchtmachtofficier en zijn metgezel wisten in 41 dagen van de Canadese plaats Cape Reid te lopen naar de magnetische Noordpool. Per dag liepen ze gemiddeld zo'n 20 kilometer, waarbij zij zelf een 120 kilo zware slede met voedsel en uitrusting voorttrokken.

Het 306-Squadron waar De Bruijn werkt, is de F-16 omscholingseenheid. De eenheid is gestationeerd op de vliegbasis Volkel. De Bruijn is bij het squadron als Hoofd Gereedstellingsvlucht verantwoordelijk voor de technische inzetbaarheid van de F-16's. (foto's: CAVDKM)

foto: Aankomst poolreiziger kapitein De Bruijn (2)(CAVDKM)

Deel: ' Poolreizigers terug in Nederland '
Lees ook