Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 30 JANUARI 2013

De Art Rotterdam Week wordt verrijkt met een pop-up expositie in en op de stoombok Simson, een van de prachtige objecten van Het Havenmuseum.

Verliebte Seefahrer & Lachende Knstler', een knallende verzameling kunstwerken ontstaan 'im Rausch' van het verliefd zijn.

Verrassend pop-up expositie omdat het om kunstwerken gaat die men normaal gesproken niet te zien krijgt; ze zijn ontstaan in het stadium van verliefd zijn, soms gemaakt puur en alleen voor de geliefde. Maar verrassend ook omdat de Simson zelf een groot geheim met zich meedraagt: wat men van buitenaf ziet is een imposante gele hijskraan op een drijvend platform; maar wie weet wat zich in het platform bevindt? Voor beeldend kunstenaar en organisator Karin Trenkel was het net als het openen van een schatkist toen ze voor het eerst de binnenruimten van de bok te zien kreeg. Slaapvertrekken, gangen, kantine, douche en keuken, alles is er aanwezig om weken op zee te kunnen verblijven. En alles ademt de sfeer uit als of er gisteren nog de bemanning in geleefd heeft, terwijl dat meer dan 30 jaar geleden is geweest. 'Een betere locatie voor een expositie met verliefde kunstwerken kan ik niet vinden', dacht Karin Trenkel en ging aan de slag. Het resultaat is er komende week te zien, 6 - 9 f ebruari van 11 - 17 uur, entree gratis.

Van Berlijn naar Rotterdam
Ontwikkeld werd het concept voor deze tentoonstelling aan de Kunsthochschule Berlin Weiensee. Docent Thaddus Hppi heeft aan zijn studenten gevraagd kunstwerken mee te nemen die ze gemaakt hebben terwijl ze verliefd waren. Deze verzameling kunstwerken werd aangevuld met 'verliefde werken' van professionele kunstenaars en werd afgelopen zomer in de Sddeutsche Kunstverein voor het eerst getoond. In september jl waren de verliefde werken te zien in de Kunsthalle am Hamburger Platz, een van de 10 locaties van de Berlin Art Week. En nu reist deze verliefde verzameling - weliswaar niet per boot - af naar Rotterdam, Ahoi Kameraden Ahoi!

Moed en ontmoeting
Je hebt moed nodig om iets intiems in het openbaar te laten zien. Je hebt moed nodig om als (bekende) kunstenaar iets te laten zien wat niemand van je kent en verwacht. En uiteindelijk heb je ook moed nodig om verliefd te zijn. Je gewone manier van doen en laten gooi je over boord en je stort je in de stormende vloed van onbekend water. Verdrink je of is de nieuwe ontmoeting je redding? De tentoonstelling is moedig en laat moed zien. Ze gaat over ontmoeten; de ontmoeting met de geliefde en de ontmoeting tussen kunstenaars van verschillende disciplines, landen en in verschillende fases van hun leven.

Feest
Het is een luchtige tentoonstelling, die gezellig en feestelijk wordt gehouden. De organisatoren en deelnemende kunstenaars ontvangen de bezoekers 'auf dem Boot der Liebe' en geven rondleidingen. Met de watertaxi kunnen elk uur 8 personen voor slechts 1,- per persoon van Hotel New York naar de Leuvehaven varen, inclusief een drankje en muziek. Het wordt een groot feest!!!!

Over Karin Trenkel, Thaddus Hppi en Thomas Nolden Karin Trenkel woont en werkt als beeldend kunstenaar al 25 jaar in Rotterdam. Naast haar eigen kunstpraktijk is zij erg ondernemend; n van haar laatste grote projecten is expositieruimte Studio Trenkel aan het Rijnhoutplein, waar ze een jaar lang tentoonstellingen heeft georganiseerd. Thaddus Hppi is beeldend kunstenaar en professor aan Kunsthochschule Berlin Weiensee. Thomas Nolden is ook beeldend kunstenaar en directeur van Sddeutscher Kunstverein. De expositie is een samenwerking tussen deze drie kunstenaars.

Deel: ' Pop-up expositie in stoombok Simson '
Lees ook