Pop-up Pride de fotoroute voor heel Amsterdam


verrassende locaties voor LGBT foto's

AMSTERDAM, 20130716 -- Pop-up Pride is een unieke fotoroute. Op onverwachte plaatsen tonen we foto’s en video’s met een LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) thema. Van 25 juli tot 8 augustus 2013 zijn werken te zien in zowel de etalages van de Kalverstraat als in Osdorp; bij zowel de Turkse kapper als bij Peek & Cloppenburg, in zowel toekomstig metrostation Rokin als op bouwhekken in Zuidoost. Aan Pop-up Pride werken bekende fotografen mee als Erwin Olaf en Wendelien Daan maar ook jonge talenten als Prins de Vos en Iztok Klančar.

De foto’s van Pop-up Pride tonen op een eigenzinnige manier het leven van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. De fotoroute levert een bijdrage aan de zichtbaarheid van LGBT. Door op onconventionele plekken te exposeren wil Pop-up Pride bewust een ander, groter publiek bereiken. Alle passsanten kunnen foto’s bekijken en stil staan bij wat het betekent lesbienne/homo/ bi/transgender te zijn. Door het project in vijf verschillende stadsdelen te organiseren, willen wij ook die gemeenschappen en die delen van de stad bereiken waar acceptatie van homoseksualiteit nog moeilijk ligt. Door foto’s van LGBT in etalages te exposeren vergroot Pop-up Pride niet alleen zichtbaarheid maar hopelijk ook tolerantie.

Het werk hangt verspreid over heel Amsterdam: Zuid, Zuidoost, Centrum, West en Nieuw-West. QR-codes op de etalages geven meer informatie over de foto, de fotograaf en het project. Naast de winkeletalages is er werk te zien in het toekomstige metrostation van het Rokin, Gallery Cultural Speech, op bouwdoeken in Zuidoost en Oud-West en in een bejaardentehuis.

De werken kennen een grote variatie; van documentaire fotografie en modeportretten tot aan vrij werk. Naast hedendaagse foto’s presenteren we ook beeldmateriaal uit de jaren 60 en 70. Pop-up Pride toont werk van: Amaury Miller, Armando Branco, Chris Rijksen, Erwin Olaf, Erwin Venema, Geert van Tol, Gert Kist, Gon Buurman, Iztok Klančar, Jan van Breda, Jasper Groen, Marian Bakker, Martijn Gijsbertsen, Morad Bouchakour, Paul D. Scott, Paul Koeleman, Prins de Vos, Romy Treebusch, Sabrina Bongiovanni, Sander Marsman, Tara Fallaux en Wendelien Daan.

Aan Pop-up Pride werken onder andere de volgende winkels mee: Betsy Palmer, Didi, Douglas, Peek & Cloppenburg, Steps, Superstar, V&D, Albert Heijn, Armysurplus, Boekhandel Hoogstins, Frans Noyen, HEMA, Ins & Outs, Van Haren, B. Schoenmaker, BOO Shoes, Clean Center, Cordaan, De Amsterdamse Kleermaker, De Osdorper Kaashandel, De Taart van m’n Tante, Sessions Hairdresssing, Beter Horen, Bloemactief Ali, Informatiecentrum Zuidoost, Kelly’s, Van Haren, Arke Reisbureau, De Hypotheker, H.J. de Rooy, Johnny Stylist, Meck en Holt Boekhandel, Pearle Opticiens en Scheltinga Wonen.

Pop-up Pride is een project van Platform Buiten Kaders.

https://www.popuppride.nl
facebook.com/popuppride.nl


Deel: ' Pop-up Pride fotoroute voor heel Amsterdam '
Lees ook