Amsterdam Record Convention

Popmuziek in atrium stadhuis, den haag

26 mei 2002

DEN HAAG, 20020315 --
Den Haag is van oudsher een stad met een gunstig popklimaat en er bestaat dan ook een gezonde vraag naar cd's, elpees en singles bij Dj's, verzamelaars en liefhebbers van popmuziek. Voor hun allemaal wordt op zondag 26 mei de tweede internationale Cd - en Platenbeurs gehouden in het Atrium van het Stadhuis.


Voor één dag verandert de hal van het stadhuis dan in een reusachtige muziekwinkel met meer dan 200 stands gevuld door standhouders uit 10 verschillende landen. Het internationale aanbod staat garant voor een uiterst gevarieerde keuze: naast geluidsdragers zijn er ook T-shirts, foto's, boeken, tijdschriften, video's, DVD's, sieraden en andere hebbedingetjes op het gebied van popmuziek te vinden.

De vorige geslaagde platenbeurs vroeg om een herhaling bij diverse groepen bezoekers, omdat de keus enorm is en bijna alle muziekstijlen van de afgelopen 50 jaar beslaat: van de allereerste rock 'n roll tot de allerlaatste hiphop.
Voor popliefhebbers zijn er bakken vol koopjes. In de ons omringende landen liggen de prijzen van cd's vaak lager en daar valt op deze beurs van te profiteren. Voor verzamelaars is dit de aangewezen plek om hun collectie compleet te krijgen. Hier vinden zij nèt dat ene singletje of buitenlandse fotohoesje, waar ze al jaren naar op zoek zijn. En voor Dj's is het inmiddels duidelijk dat dit de beste plaats is om hun voorraad vinyl op peil te houden. Er zijn talloze stands met maxisingles en elpees op het gebied van house, dance, hiphop en reggae. Zowel met recente uitgaven, als met klassiekers uit de jaren '70 en '80.

Op de beurs is er bovendien een leuke afdeling met film- en science fiction artikelen, zoals zeldzame originele filmposters, soundtracks, science fiction boeken, DVD's, speelgoed en miniaturen van Star Trek, Star Wars,
Spawn en Buffy the Vampire Slayer.

De cd - en platenbeurs in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag vindt plaats op zondag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt Euro 4,- . Houders van Pas 65 of CJP betalen 3 Euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisator ARC, telefoon 0229 213891 of kijk op www.mmmarc.com.

Deel: ' Popmuziek in atrium stadhuis, Den Haag '
Lees ook